Sibirya termigi olmaması gereken yerde geçişi kapatıyor. Kaç bin km alanı ölü alan ilan ediyor resmen. Azorun kuzey doğulu çapraz bir sekilde kutup yüksegi ile birleşmesi lazım ki. Bu sistem den pay alalım yoksa bu şekilde kuru köfte
>>>WinteR<<< tarafından yazılan gönderiler
-
-
16-17'sine kadar yağış alalım kısmen soğuk alalım ayaz yiyelim yeter. Özelliklede kıyılar bundan fazlasını beklememeli.
Model bir yerden sonra bariz değişecek ama veriler çelişkili
-
72 saat itibariyle Balkanlar karlı,ülkemize de güzel yağış girişi mevcut özelikle güney ege de
-
Norveç in kuzey batısındaki ab yüzünden kutup yüksegi İskandinav işbirliği yapamıyor. Normal şartlarda bu gelişen sistemin gelme şansı var
-
Şuan aynı gidiyo akşam ile
-
Klasik gfs saçmalıkları doğu Karadeniz ne alaka
-
klasik atlantic ridge görüntüsü her şeye gebe .
Altı oyuk azor
-
Emin ol kimse benim kadar bekliyordur
Ben beklemiyorum. Modellere yansıma en az 3-4 günü bulur tam nitelikli
-
Azoru kumpir etti resmen
-
Modellerde farkettiyseniz Grönland yükseği gitmiş durumda azor Atlantik üzerinden yükseleme çabasında. Muhtemelen sistem yine Avrupa'ya gidecek gece çıktısına ve ecmwf bakmak lazım. Ama şahsi fikrim 1-2 gün de bu tarz Avrupa sistemi gelebilir sürekli. Önemli olan nao verisi biraz daha pozitifleşmesi lazım.
Ayrıca üst atmosfer ile mjo verileri şuan çelişki halinde. Rüzgar güçlü ısınmada devreye giriyor. Fakat güçlü olduğu halde güney enlemlere dalış yapma yerine bölünmeye gidiyor..
Verilerde aşırı çelişki farklar devam ediyor
-
Bu tarz durumlarda bahsettiğim gibi Balkanlar Trakya marmaranın kuzey ve batısı kısmi batı Karadeniz etkilenir.
-
0 ve -1 li degerler azorun Atlantik Okyanusu üzerinde hakimiyetini verir buda gelişen sırt üstü soğuk ataklarının doğrudan Avrupa inişine sebep olur
-
Aşırı batılı geliyor sebebi nao nun eksiler pozitif değerlere çıkması bu nedenle bizim için önemli olan +1 ve üzeridir.
-
Muhtemelen bu akşamki çıktılar Balkanlar üzerinde yoğunlaşmış sistem denemeleri olacak.
-
Kuzey Atlantik salınımı Aralık ilk haftasından sonra pozitif görüntü alacağım diyor.temmenimiz +1/+2 civarı yükselmesi