Nao nun nötr e düşme çabalarının yansımaları başlamış ama her yer alçak basınç dolu
Hayır nötr değil ao aşırı poztif
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturNao nun nötr e düşme çabalarının yansımaları başlamış ama her yer alçak basınç dolu
Hayır nötr değil ao aşırı poztif
Ao baktığımız da +3 dayanan bir durumlar var bu zaten bize diyor ki kutuba ben el atacağım benim hakimiyetim olacak diyor. Aralık son 3-5 gün diyor ki ben bu hakimiyeti bırakacağım.hafif pozitif yönünde devam edeceğim.
Peki nao ne diyor?
Bu durum bizler için çok çok iyi.
Ao nün zirve hali +2 li resmen kutup benim diyor. Fakat burda bazı püf noktalar var kuzey yarım küre alçak basınçları saatin tersi yönünde rüzgar hakimiyetine sahiptiler. Bu sebeple soğukları tam kuzey orta merkezde topluyor hatta ve hatta kuzey salınım pozitif olduğu için kısmi kısmi Avrupa'ya doğru salıyor.
Ek bilgi olarak da kuzey yarım küredeki bulunan yüksek basınçların rüzgar hareket yönü ise tam tersi saat yönünde olur.normal saat akışı gibi batıdan doğuya doğru hareket eder.
Alçak basınçlarda ise doğudan batıya hamleler yapar.
Bu durum soğuk sıcak ataklarının kaderini belirler.
Kar sınırı karadeniz de 800-1000 iç anadoluda 1200 m ve üstünde mevcut şu anlık
Kar sınırını konusmaya gerek yok. Sistem yer seviyesine direkt etki ettiği için. 2 m sıcaklıklar yeterli. Bura da sadece sahil kenarı için bu yazdıklarınızı konuşabiliriz.
Ao nün en zirve olduğu vakitler şuan başlıyor +2 ve üstü gösteriyor modelde bu durum can sıkıcı olsada olması gereken doğa olayı
Şuan güzel gidiyor gayet azor iyi İzlanda iyi soğuklar güzel yerde
Biraz sinerjiii
2017 efsanesi görünümü var ama modellerde
Ao ve nao fena poztif olmuş.. nao işimize geliyor da ao gelmez kötü durum
Hayırlı geceler herkese..
GFS GECE GÜNCELLEMESİ İÇİN START VERİLMİŞTİR
Güncelleme bitmiş dayım
Modellerin ortak mutabık ilerleyişi devam ediyor. Avrupa Orta menzilli hava modeli ecmwf gfs ile aynı gidiyor.
Ocak başına sinayaller var daha önce belirttiğim gibi 2-5 Ocak arası
Ao pozitif durumda iken Grönland izlanda Norveç dolaylari dahil full derin alçak basınç istilasına uğrar.bu durum olması gereken durum aslında soğuk birikimi akış yönü belirleniyor bir nebze nao nun ise poztif durumu azor canavarını uyanık tutuyor kuzey salınım pozitif hatta biraz daha artmış durumda +1 ve üzeri senaryolar var.bu durum kötü soğukların birikimini beklemeden salınımına sebeb oluyor. Yukarda bir çekirdek oluşum izni yok.
Soğuklar tam istediğimiz yerde birikiyor.
Aonun poztif havadan çıkması lazım hafif poztif negatif eğilimine gitmesi gerek
Soğuklar birikim olmadan salınım yapıyor bu durum kötü