36 saat sonra egeden giriş yapan yağışlar uzun süre sonra ülkemize yağışlı havayı getirecek .
>>>WinteR<<< tarafından yazılan gönderiler
-
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Gfs güncellemesi devam ediyor
-
Konu açıktır
ŞAMPİYON TÜRKİYE BAŞKASI VARMI. AKSİNİ İDDAA EDEN VARSA YAZSIN.
-
Eren ankette güzel sorular var ama buna yönetim katılmasın kopya oluyor.
-
Ecmwf sinyali vermiş artık bize düşen yarın gece 216 ve 240 takip etmek . Sonra sırasıyla 192-168
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Dün gece Gfs nin 204 saatlik modelini aklınızdan çıkarmayın. Hatta konu başlığına sabitleyin demiştim. Beklediğim sistem görünümü ve hareketi bu olsa gerek . Şimdi ileri ki günlerde muhtemelen göreceğimiz görüntü bu şekilde.
Avrupa ya dalış yapacak olan soğuk hava İtalyanın üzerindeki siklon ile yönünü bu yöne çevirecek. Çoğu zaman Avrupa'ya gidiyormuş gibi çıkacak modeller . Sakın endişe etmeyin. Siklon batısından iniş yapacağı için İTALYA ÜZERİNDEKİ SİKLON DOGULADIKÇA SİSTEMİN YÖNÜ BALKANLAR OLACAK.
Burda altını çizmemiz gereken hasas noktalar.
- sistem hareketi esnasında İzlandanın İskandinav yükseginin geleceği kısma balonsu ab ler atmaması.
- İtalya üzerindeki siklonun İskandinav yüksegi ve azorun ufak da olsa yükselmesi ile hemen dogulaması şart.aksi takdirde soğuklar Avrupa üzerinde asılı kalır.
-siklonun ege girti Akdeniz iç Anadolu ve ordan orta Karadenize doğru haraket etmesi lazım. Siklonun sadece dogulaması birşey ifade etmez eğer ülke sistemi istiyorsak bu şeklide uzun süre kalıcılı bir sistem olur.
Sistemi haftalar öncesinden 18-23 ocak arası gibi gelip ay sonuna kadar kapsayacak şekilde olacağını düşünüyordum tahminim ve veriler bu şekilde.
Son olarak siklon sebebi ile ufak tefek ( 2 ila 4 gün ) öteleme olsada ülkemizi bu tarz sistemin Ziyaret edeceğini tahmin ediyorum.BAKIN GELECEK DEMİYORUM.
HEPİNİZE İYİ HAFTA SONLARI DİLİYORUM.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Halen şans var soğuklar kaldı orda öylece.
Zonal rüzgar hareketlileri zaten ortalama bu zamandan sonrasını işaret ediyor beklemek lazım.
-
Ve azorun önü siklonlar yüzünden kapanır.Ee bu hikayenin sonu iyi bitmedi
Azora gerek yok aslında bir İskandinav yeterli olurdu 1030 Luk
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. BU MODELİ SABİTLEYİN. SİSTEMİN İNMESİ İÇİN GÖRMEMİZ GEREKEN TABLO. İTALYA CİVARİ SİKLON HARİÇ ONU GİRİT CİVARI OLARAK KABUL EDİN BU SEKİLDE GÖRÜNTÜ LAZIM. SİBİRYA DİREK KARADENİZE KADAR İNER .
-
306 İskandinav oluştu bakalım son dokunuş son çare
-
O inen soğuklar kutup yüksegi sayesinde inen soğuklar sistem potansiyeli çok güzel olduğu için. Ufak kipirdanısı bile neler yapıyor görüyoruz
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Akşam ki model ile dağlar fark var
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Burda da İzlanda araya girerse kafayı sıyırırız.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bir İskandinav yüksegine bakar kutup yüksegi çok iyi konumda azor yatışta
-
Başlıyoruz galiba.
Görüntüler başa sardı başladığımız yere geri döndük şuan bu modellere göre