Izlandanin ..... Başlamasın bu soğuklar kaçtı çünkü
Bak sana yazmıyorum yazmıyorum. Yaptığın yorumlara dikkat et . Sanki vatan namus gidiyor elden . Sakin ol yahu . Vardır bı hayır
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturIzlandanin ..... Başlamasın bu soğuklar kaçtı çünkü
Bak sana yazmıyorum yazmıyorum. Yaptığın yorumlara dikkat et . Sanki vatan namus gidiyor elden . Sakin ol yahu . Vardır bı hayır
Arkadaşlar herşeyin hayırlısı deriz müslüman olarak. bu söz de tam bu duruma layık bir söz olmuştur. Şimdi varsayılım sistem geldi .? Nereler etkilenir. Neresi kar alır ? Bu soruları aklınızdan geçirdiniz mi .
Trakya her zaman ki boş olur üstüne izobarların duruş şekline göre İstanbul Marmara bölgesi boş olur. Diğer yönden iç Anadolu ege doğu güney doğu gibi bölgelerde aşırı soğuk don olayları olur.
Vorteks oluşumu bekleriz.oda bir ihtimal. Sistemin balı kaymağı batı orta ve doğu Karadeniz sahil bandı şehirleri olurdu. bu durumda izobarlar düzensizleştikce bu bölgelerde soğuk ve buz gibi havaya hakim olurdu.
Bir yönden İzlandanın Avrupa hüküm salması İskandinav yüksegini üstümüzden atmış oldu sonraki sistem için ön hazırlık bir nevi
>>>WinteR<<< hocam azor güçsüz olduğundan mı araya el atamıyor 1055mb olsa uzanırmı ?
Yeni veri girişleri olacak değişir büyük ölçüde bu şekilde olması sistemin ötelenmesine sebep oluyor.
Azorun 1055 lik olma durumu yok o kadarına da gerek yok. bize İtalya alplerinin kuzey kesimine kadar bir azor duruşu olsa yeterli olacaktı. Fakat azorun hiç etksinin olmamasından kaynaklı 96 saat ile120 arasında İzlanda resitali olmuş
modellerde hala kararsızlık var 48 saate kala bile değişir. 96 ile 120 arasında uçurum fark oluştu
Yasin71 ecmwf 0.4 modeli ile aradaki saatleri de atabilirsin aradaki saatler artık önem arz ediyor
Gayet güzel gidiyor hadi az el uzat yahu
Güzel geldi 72 azor el uzatırsa siklonun keyfine bakarız sonrası sistem zaten
Düşünsenize o siklon o araya girmiyor azor ve İskandinav yüksegi birleşip duvar örüyor. Antalya bile donar
Anladim hocam farkli düşünmüştüm teşekkürler. İyi geceler size de ❤
İyi geceler inşallah dua edelim de 11 gibi yağışlar gelsin
Hocam neden bu kadar uzun sürüyor etkisi. Bu sistemde bu kadar sürmemişti farkı ne sizce
Kursel harekettlilik uzmanlar bu yönde ısınma olacağı kanısına varmış bu da bir model varsayım değişir yani belki daha kısa ve güçsüz olabilir
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Şu şekil neyse cok uzattim iyi geceler 😊
Hocam burda çekirdegin altındaki yüksek ve onun altındaki bir çok balon vehaut dolu ab ler var bunlar sıkıntı hep
12-16 arasi yağışlı bir izlanda atağı getirir diye düşünüyorum azorun izlandayi sirt seklinde sagina almasiyla. Üstteki soguklar biraz daha kalirsa az biraz Çeker mi onu bilemiyorum
Hocam soğuk çekirdeğin oluşmasına engelleme olduğu gibi iniş yönüne de yb gelmekte bu yüzden aktif bir kutup soğukları bu tarz sistemler için büyük sıkıntı