Sabah çıkacak olan 144 H model önemli. Model 168 de bariz bozulduğunu belli etmiş. Durumda 144 atlantikten derinleşerek gelen ab azordan erken hamle yaparak önünü kesiyor. Ve tam aksi yönde azor bu kez dogulu hal alarak üzerimize yatıyor. Ayrıca soguk siklon çekirdeği desteksiz çok çılız. Ülkemize sokulan soğukların 500 hpa yer seviyesine bakarak anlayabilirsiniz. Çok kalitesiz cılız bir sistem kıyılar için. Yüksek kesimler için şans +50 daha fazla daha fazla kar daha ve kaliteli olacaktır.
>>>WinteR<<< tarafından yazılan gönderiler
-
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Sisteme son 48 saat süre kaldı son olarak degerlendircek olursak.
Rüzgar yönü poyraz. Batı Karadenizin yüksek kesimleri kar yağışlı özelikle bolu dağı, kar tepe sezonun ilk güzel kar yağışını alacaktır.
İstanbul da ise aydos zirve de sulu kar kky cinsi yağış görebiliriz. Rüzgar yönü karte karayel yada karayel olmuş olsa idi İstanbul da ilk kar yağışını görebilirdik.
-
Arkadaşlar! Aralık ayında 3 sıcak dalga 23 Aralık ve 26 arasında olucak 100 yıl içinde bu kadar sıcak ve kurak ataklar görülmedi Tarihe gececek ...
Ocak 10 gibi mevsime göre oldukca çok sıcak hava dalgası vurabilir sakarya 25 istanbul ,21 izmir 25 Antalya 28 dereceleri bulabilir
Bende tam tersi olarak düşünüyorum. Şuan ki veriler oluşan olumsuzluk tablosunun bitiş zamanı olarak 10 ocak ve ilerisi için düşünüyorum
-
GFS model sonu efsane ötesi
Sizin orda hayat durmuş galiba İzlanda nasıl havalar 168 saat ile - 20 girmiş durumda
-
Midyeyi mezhepler arasında yenmesini caiz görmeyen tek mezhep Hanefi mezhebidir diğerleri yenebilir diyor ama ben Hanefiyim o yüzden yiyemiyorum o ayrı mesele
Doğrudur Mustafa. Bende öyle biliyorum. Fakat şuan yaşadığımız dünyada o kadar günahlar haram işler var ki midye onların yanında midye gibi küçükcük kalıyor.
Sana bir soru sigara mı midye mi? Hangisi caiz
HAYIRLI akşamlar
-
Oda olmadı neyse yeni hafta yeni veriler ile görüşmek üzere iyi geceler
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bir İskandinava bakar gelmesi hadi
-
Takipteyiz bir şeyler gorunurse atarız.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Biri bana bunun rüya oldugunu söylesin.basra felan ayaklanmış +20 +24 felan
Ya gfs tamamen bozuldu yada bizim mevsimler tamamen bozuldu
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ecmwf de gfs de kutup yükseğini destekleyen modeller yansıtmış durumda. Bu durumda Amerika kıtasına kutup sogukları iniş göstermekte.
Azorun duruşu tepemizden eksik olmayan alçak basınçların durumlarını göz önüne alırsak ocak 10 kadar ciddi bir sistem ihtimalli ortadan kalkmış durumda ve bu durum biraz daha uzun sürebilir. 15-18 ocak tarihine kadar.
Hepinize iyi akşamlar.
Moral bozma yok anlık model verilerine göre konuşuyoruz şuan onu da unutmamak lazım.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ve bu arada afrika atak yiyoruz mecbur haliyle.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bu 2 resim arasında hiç fark yok kuzeyimiz aynı böyle ab bakımından
-
Whisper yukarısı karıştı devam etmeye gerek yok hocam
-
İzlanda çok baskıladı. İskandinav yükseği mecbur yattı üzerimize. Bunlar yetmiyormuş gibi alçak basınç istilası baş gösterdi. Çogu parazitlerden oluşan durum ama vade uzun daha çok değişir.
Azorun kararlı duruşu şart oldu izlandyı kesmesi şart