Kutup yüksegi kanala baskı yapıyor . Sol da 980 MB lzlanda canavarı araya sokulmaya çalışıyor soğuklar aleni bir şekilde kutup bölümü Sibirya tarafına birikmeye başlıyor hadi bismillah
>>>WinteR<<< tarafından yazılan gönderiler
-
-
Bu sistem kesin gelicek gibi demi yani ocak 2. Hafta sistemi
Kesin diyemeyiz hemen yukarı yazdım en ufak değişim tepemiz seyir etmemize sebep olabilir
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Yavaştan dağılıyor. 1005 ilk balonsu ab ler var . Atlantik bölümüne bakmaya gerek yok sistemin adı kutup soğukları. Bu aşağı yukarı belli oldu da bu kutup soğukları çok nazlı en ufak siklona ab gelmiyor kaçıyor kereta
-
Yine son saatleri bulurmu dersin hocam?
Görecegiz belki hiç gelmeyebilir.yada sıyırıp gidebilir.tam aksine daha dehşet görüntüler çıkabilir. Ben şuan ana fikri öğrenmeye çalışıyorum modellerin.
-
Hocam tabiki büyük balık önemli ama o tarihler deki yağışa baktığım da iç kesimler ve karadenize sağlam kar veriyor bir kaç güncellemedir yoktu bunun bu gece gelmesi ilerisi için bir tık iyi olabilir diye düşünüyorum.
Melih kardeş sahil bandina hiç etki etmez . 500h bile boş. İç kesimlere yağış olursa kara cevirir yüksek kesimlerde
-
kutup yükseginin bizim tarafımıza doğru bulanan ab oradan çekilmesini beklicez . Sonrasında soğuklar güneye doğru akın edecek
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kuzey yavaştan toparlanıyor. Kutup yüksegi iş başında Sibirya yüksek termigi de göze çarpıyor
-
ufak bir parça indirmeye başlıyor 🤔🤔 2 Ocak civarı
Bu kısımları acil hızlı geçmemiz lazım. Sistem adına konuşulacak bi durum yok
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Gfs modelinde asıl hareketlilik 320 li saatlerden sonra başlayıp esas sistem dalışı 348 saate
Bu modelde azor ve iskandinav yükseğinin iş birlğini görüyoruz. En tepede izlanda- akrtirk bölge asıllı soguk çekirdeğine siklonik (-32li değer ) bariz engelleme var 1030 luk ve kanalı tamalayan dikey harakette yüksek basınç dizilimlerini gözlemliyoruz . hazır kıta bekleyen kutup soğukları iniş için dalış yapıyor.
Tepedeki -32 lik çekirdege bu engellemd gelmemiş olsa tipik siklonlik kar sistemi bizi beklerdi. İşte o zaman girtte akdeniz de oluşacak siklonlar sistemin kaderini belirlerdi.
Bu sistem de karadeniz sahil bandı eger bu şekilde gelirse olağanüstü kar örtüsü alır.
-
Ecmwf model öngürüsü de gfs ye benzer görüntü yaklaşım. Fakat azor iskandinav bağlantısı ne kadar güçlü olursa gfs de gördüğümüz soğuklar oluk oluk akar. Tam aksi durumda sistemin vadesi ve gücü azalır belki de ull olarak kalabilir.
-
güncelleme sonunda Akdeniz de ab patladı. İç kesimlerede yarar.
Hayır kesinlikle tam tersi etki yaratır.o AB sonradan oluşuyor. Büyük ihtimalle balon bir AB siklon olmuş olsa sistem İtalya tarafına yunanistan taraflarına direk iniş yapar.Model okurken basınç dizilimlerine ve hangi tip bir sistemin geliştiğine bakmak lazım.
Burda yüksek basınçlı kutup soğukları sistemi ön planda bu da demek oluyorki yüksek basınçlı hava hakimi altında olan bölgelerde yağışsız sonradan oluşacak DEK yağışları etkili olur .bunun haricinde vortkes oluşma ihtimali de var. Yok değil ama akdenizde ege de giritte siklon patlayıp bu sistemin balı şekeri olmaz.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Jet akımlarına bakarsak abi arkası var gibi duruyor bu güncelleme için diyorum.
hayır büyük ihtimalle bu şekilde bir sistem gelişecek çünkü kutup yükseği İskandinav yükseği ve olmazsa olmazı azor birleşince tipik geçen sene ki sisteme benzer sistem görebiliriz. Bu sistem 2-3 tık daha güçlü daha güzel gelişiyor.
-
modellerde 2 farklı soğuk türü sistem mevcut.-32 lık çekirdekten önce İskandinav yükseği erkenci davranarak dikey iniş veriyor. Azorun konumu çok iyi fakat bu sistem için erken konuşmak mantıklı olmaz. Gelişen sistem kutup soğukları olduğundan siklonik bir sistem değildir.bu sistemden en çok etkilenecek yerler karadeniz kıyı şeriti ve marmaradır.onun haricinde ise iç ve doğu kesim yağışsız kuru soğuk ile mücadele edecek.( belki bir vortkes olayı olursa bundan etkilenebilirler.)
Onun haricinde keşke -32 çekirdeğin önü açılmış olsa oradan bir sistem gelmiş olda çok daha iyi olurdu.( tüm bölgeler yağış açısndan)
Sistemin yine söylüyorum ötelenme şansı yüksek ben 10 ocak sonrası için beklentideyim.bu 15 ocak olur 12 ocak olur. Sistemin taşları izlandaya bağlıdır.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Eline sağlık >>>WinteR<<< hocam
Not: iki hafta çok ,bir haftaya çekelim onu

Tamam 2 hafta değil 14 gün