Model de yine rahatsız edici durumlar olsada ufak tefek değişim ile ciddi bir sisteme dönme şansı var. Sol da İzlanda yine aktif canavar onun dogusunda balonlar onların tepesinde İskandinav yükseği (bu sistem için bize lazım değil) en tepe 990 lık. Merkez çekirdek gücü - 28 olan soğuk siklon. Soguk siklonun altındaki ab haraketi yönü sistemin kaderini belirleyecek. Azor biraz daha güçlü olursa 1040 civarı tadından yenmez. Girit civarı patlayacak siklon ise sistemi fitilini ateşler.
>>>WinteR<<< tarafından yazılan gönderiler
-
-
Gfs çok güzel bir sinoptik vermiş. Model takibi detaylı olarak yılbaşından sonra takip edilir. Sinan hocamızın belki de beklediği sistem olsa gerek. Daha önceden yazdım verilere göre 10 ocaktan önce ülkemiz kıyılar adına güçlü bir sistem beklentisi de olmasın. Veriler bunu gösteriyor. Ao ve NAO nötre faz meyilli değil. Ay sonu gibi nötr dogru yükseliyor. Fakat burda da Grönland blokesi var. Azorun balkanlar ve ülkemizin batısını da kapsayacak şekilde üzerimize yatmasının ana nedenlerin biri.
Peki gidişat olarak ne görürüz hocam ben anlamam ao NAO vs vs.. İlerleyen günlerde 2 hafta boyunca sıkıcı görüntünleri göreceğiz daha berbat diyeceğimiz güncellemeler olacak. Burda beklentimiz Grönland bölgesinin bloke yapmasının kesmesi, akabinde atlantik üzerinde gelişen alçak basınçların gidişat koridorunun düzene girmesi ile azorun daha rahat pozisyon alması gerekli. Şuan modellerde basınç trafik sıkışması yaşadığından atlantik üzerinden gelişen güneyli kuvvetli jetler sıkışan trafikte İzlanda yı daha da kuvvetli hale getiriyor. Bu durumda azorun yükselmemesine azor koridorunun kapanmasına neden oluyor. GFS 384 saatlik modele baktığımızda tepede - 32 çekirdek kuvvetli bir soguk siklon mevcut. Azorun hamlesi burda çok önemli. Eger İzlanda koridoru açık bırakırsa tipik 2017 efsanesine benzer bir durum yaşayabiliriz. Bu durumların bu düzüne gelmesi ocak ilk haftasını kapatır. 10 ocak ve sonrasına bakar.
Herkese hayırlı geceler
-
Yüzme emojisini atar atmaz soğuk sistem vermeye başladı

Sistemcik
-
İki gün öncesine kadar 31 Aralık civarına müthiş bir soğuma veriyordu. Şimdi kebaptan hallice veriyor, bir denize girebilirsiniz demediği kalmış.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Farklı modeller de farklı şeyler gösteriyor. Ama son iki gündür yüksek basınçta diretiyor gfs. Daha çok şey değişebilir, karmakarışık. Ama ya yıl sonu ya ocağın ilk haftasında illaki bu periyodun kırılması gerekiyor. Türkiye'ye bu kadar sıcak ve kurak bir Aralık ayı fazla bile.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Hocam kebaplık Bir durum yok. Azoru afrika atak zannetiyseniz yanıldınız. Deniz havasını itlaya adına söylersek dogru olur.
-
Soğukların desteksiz oluşu atlantik kuzeyindeki alçak basınç istilası tamamen Avrupa ve dogu Avrupa için iniş yönünü bloke edici duruş serğiliyor.
Azorun tam da bu bloke kanadından hamle yapması ufakta olsa cılız bir sistem emaresi ortaya çıkarıyor
-
Sabah çıkacak olan 144 H model önemli. Model 168 de bariz bozulduğunu belli etmiş. Durumda 144 atlantikten derinleşerek gelen ab azordan erken hamle yaparak önünü kesiyor. Ve tam aksi yönde azor bu kez dogulu hal alarak üzerimize yatıyor. Ayrıca soguk siklon çekirdeği desteksiz çok çılız. Ülkemize sokulan soğukların 500 hpa yer seviyesine bakarak anlayabilirsiniz. Çok kalitesiz cılız bir sistem kıyılar için. Yüksek kesimler için şans +50 daha fazla daha fazla kar daha ve kaliteli olacaktır.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Sisteme son 48 saat süre kaldı son olarak degerlendircek olursak.
Rüzgar yönü poyraz. Batı Karadenizin yüksek kesimleri kar yağışlı özelikle bolu dağı, kar tepe sezonun ilk güzel kar yağışını alacaktır.
İstanbul da ise aydos zirve de sulu kar kky cinsi yağış görebiliriz. Rüzgar yönü karte karayel yada karayel olmuş olsa idi İstanbul da ilk kar yağışını görebilirdik.
-
Arkadaşlar! Aralık ayında 3 sıcak dalga 23 Aralık ve 26 arasında olucak 100 yıl içinde bu kadar sıcak ve kurak ataklar görülmedi Tarihe gececek ...
Ocak 10 gibi mevsime göre oldukca çok sıcak hava dalgası vurabilir sakarya 25 istanbul ,21 izmir 25 Antalya 28 dereceleri bulabilir
Bende tam tersi olarak düşünüyorum. Şuan ki veriler oluşan olumsuzluk tablosunun bitiş zamanı olarak 10 ocak ve ilerisi için düşünüyorum
-
GFS model sonu efsane ötesi
Sizin orda hayat durmuş galiba İzlanda nasıl havalar 168 saat ile - 20 girmiş durumda
-
Midyeyi mezhepler arasında yenmesini caiz görmeyen tek mezhep Hanefi mezhebidir diğerleri yenebilir diyor ama ben Hanefiyim o yüzden yiyemiyorum o ayrı mesele
Doğrudur Mustafa. Bende öyle biliyorum. Fakat şuan yaşadığımız dünyada o kadar günahlar haram işler var ki midye onların yanında midye gibi küçükcük kalıyor.
Sana bir soru sigara mı midye mi? Hangisi caiz

HAYIRLI akşamlar
-
Oda olmadı neyse yeni hafta yeni veriler ile görüşmek üzere iyi geceler
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bir İskandinava bakar gelmesi hadi
-
Takipteyiz bir şeyler gorunurse atarız.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Biri bana bunun rüya oldugunu söylesin.basra felan ayaklanmış +20 +24 felan
Ya gfs tamamen bozuldu yada bizim mevsimler tamamen bozuldu