Şu azorun kolu değişmeyecek galiba 36 saat kaldı
>>>WinteR<<< tarafından yazılan gönderiler
-
-
birşey sorucam ben esenyurtta oturuyorum cok etkılencekmıyım
İnşallah etkilenirisiniz şu görüntüde
-
Gece güncellemesine geldik de yazi yazamiyoruz. Paylaşım da yok sanırım
Eren paylaşım yapacaktı
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. İcona göre 42 saat sonra İstanbulda ve trakya da kar başlıyor
-
ICON sizce nasıl Winter ?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Icona göre siklon yağışına 42 saat kaldı tamda edirne Çanakkale civarından giriş yapıyor. Azorun uzuvu yukardaki çekirdeği bekletiyor siklonu da daha iç Anadolu ya atıyor hızlı dogulatıyor.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Siklonları 57 saate net görüyoruz. Fakat yağış çoktan Marmara ve egede başlamış rüzgar yönü de lodos oldugundan sıcaklıklar artış gösteriyor. Yağış direk kar olarak başlamaz kıyı bölgelerde
Sisteme gelecek olursak azorun Trakya Marmara kadar uzanan yb etkisi ne kadar olacak siklonlar hemen iç Anadolu ordan karadenize çekilecek mi sorusu için biraz beklicez.
Ama bu şekilde işimize yaramaz
-
>>>WinteR<<< hocam dün akşamla ilgili bir sorum olacak.
normalde açık yeşil dekler çok etkili gözükür ve hızlı bir biçimde beyazlama sağlardı fakat dün akşamkiler bu etkide olamadı.
bunun bi açıklaması var mı ?
Gelenler aslında deniz oluşumu değil di ilk etaptaki önce bunu biliniz kırım kuzeyindeki siklon bunu tetikledi bende bunu zaten görsellerde attım.
Açık yeşiller geldi ama istenilen görüntü olmadı sorusu ise rüzgar yönü havanın doyum potansiyeli zayıftı ara ara sarıya dönük kısmi dekler oluştu bu durumda baya uzun süre sonra oluştu.
Zaten yağış kalitesini gördüyseniz kimi yerlere yagdığı gibi eridi hatta bazı yerlere grupael olarak yagdı
-
Hâla nasıl bu kadar farklılıklar var garip
İbrahim ve sayın diger konu takibi arkadaşlar bunu ilk defa yaşamıyoruz. Ortada siklon varsa 30 saat bile değişir. Şuan yörünge aşagı yukarı belirlenmeye başladı.
Siklonun akıbeti ile giren soguklar ve bölgelere yayacağı yağış miktarı belli olacak.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ukmo çok iyi çıkmış
-
Ben Ocak 20 de Netleşecek Dedim Sizlere de Hayırlı Geceler Ben Biraz Dinleneceğim .
Yarın 14:00 merkez bankası ile açıklama yaparız artık

-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Sarılar yağışı geliş yönünü gösterir. Siyahlar ise siklonun derinlik hareketini.
Elle çizim aşagı yukarı bu görüntüde yağış geliş açısı olacaktır.
Siklon merkezine odaklanayın
Ha kırıma dogru çıkar gibi yapıp tekrar Marmara nın dogusundan siklon merkezi dalış yapmış olsa 2017 aynısı olurdu.
-
Yani hocam yağïş şuan gözükenden fazla mı olacak
Evet
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Yağış geliş açısı çizdiğim gibi güney batı kuzey dogu gibi gelişecek.
Siklonun merkezi her zaman sıcak olur zaten model lodos ile gelişiyor.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. İşaretli alan kadar yağış içerecektir. Siklon merkezine aldanmayın
-
Arkadaşlar 1 icisi siklonun merkezine bakmayın siklon merkezini baz alarak yorum yapmayın. Gayet güzel yerde siklon hatta çok çok iyi verdi.
2 inci si ise soguklar gfs ve diger modellere göre daha da iyi soguk çekirdek daha da Trakya ya oturmuş.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.