Şuanki görüntüde elle tutulur bir kar olur mu ince 2 3 cm örtü ?
Maltepenin yüksekleri doğu sayilirmi acaca?😊
Oluşur rahat 5 cm civarı bekliyorum bakalım bu modele göre.
Maltepe aydos buralar da sıkıntı olmaz evvel Allah
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturŞuanki görüntüde elle tutulur bir kar olur mu ince 2 3 cm örtü ?
Maltepenin yüksekleri doğu sayilirmi acaca?😊
Oluşur rahat 5 cm civarı bekliyorum bakalım bu modele göre.
Maltepe aydos buralar da sıkıntı olmaz evvel Allah
>>>WinteR<<< Ecmwf sistemi baştan yaratıyor
Yaratmak Allaha mahsustur. Bunlar deneme yanılma yaparlar ortada fırıldak bir siklon var nereye gideceği belli değil rotası belli olmayan şeye model çıkıyor 48 saate bile değişir bu
İstanbulun Anadolu yakası dogusu şanslı duruyor bu gelecek sistemde. Eger değişiklik olmaz ise
240 da kutup yükseğinin biraz daha İskandinav bölümüne gelmesini bekliyoruz bakalım neler olacak
Sibirya hattından yada kutup soguklarının gelmesi için şu dar alan koridorun açılması lazım. Bu şekilde tepemizde duran bir türlü inmeyen sogukları görürüz. Azorun boş çabalama hareketine son olur.
Bu arada kutup yükseği yardım edemiyor sebebi arktik bölgede soguklar resmen kilit olmuş durumda bunun sebebine de İskandinav yükseği imdadımıza yetmiyor.
Siklon yönü için icon modeli daha cazip güvenilir duruyor
Sistemi kaderi ne gfs de nede Ecmwf de nede diyer modellerde sistemin kaderi işaretli siklonun yönünde.
Siklon giritten Kıbrısa dogru değilde batı ve orta Karadenize dogru yönlenirse o zaman sistemi tam tadını yaşarız ülke olarak yağış sıkıntısı çekmeyiz.
Siklon rotası sistemin kaderini belirler
72 saate giritte Bi siklon vardı Ecmwf ne oldu ona ya bi anda yok oldu.
Hokus pokus mu yaptın Ecmwf bey
Zonguldakli67 20 ocak sisteminde sende kombiyi aç sonuna kadar İstanbul yıldız izler bu izobarlarda
>>>WinteR<<< hocam sence hangi model önde hiç biri diyeceksiniz yada ecmwf diye tahmin ediyorum
Ecmwf siklonları çözemiyor ve kısa vadeli olduğu için vede son 3 sezon bariz hatalı yanılıgan çıktılar verdiği için gfs önde. Gfs de hatalar var yanılma payları ama siklon yönleri yeri bölgesini dogru tahmin ediyor en azından
Sarı ok yönündeki alana herhangi bir ab girmez ise sistemin gücünü tam gaz alırız.
Her yer parazit yahu azor destek yok İskandinav yükseği bir yer alsa süper olacak
hocam gem için ayrı bir sayfa varmıydı?
Var hocam diger modeller konusunda