Ben atlaya zıplaya atarım cepten
Bende o iş sen yaşlı ve öfkelisin
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBen atlaya zıplaya atarım cepten
Bende o iş sen yaşlı ve öfkelisin
ama sabahki ecm çıktısına göre kat kat iyidi
Saatlik veriler Ecmwf de kısa yeni işleniyor belki ilerleyen günlerde ecwmf daha iyisini verecek.
Hocam en azından yağış konusunda daha cömert ve süre biraz daha uzun gibi duruyor tabi yukarıda dediğim gibi potansiyel büyük bence bi sinerji ateşiyle daha da iyi olabilir Herşey azora izlanda baskısına bakıyor
Yağıştan bahsediyoruz hele ki kaç saatler önce inşaat için demir lazım kum çimento lazım. Sonra kapı pencere takarız
GFS den daha iyi gün geçtikce daha da iyiye giderse neden güzel yerlere gelmesin bu sinoptik bi sinerji ateşi oluşursa neden olmasın
Gfs den daha mı iyi
Gfs yinede topu bize atacak gibi duruyor bu şekilde kuru soguk yıldız saymaktan canımız sıkılır
Herkesin görüşüne saygı duyuyorum ama berbat ötesi verdi Ecmwf
Kontrol daha mı iyi >>>WinteR<<< hocam
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Güzel
Polis01 saatleri uzat hocam yada model sonuna bakarız eline sağlık
bi Burak hoca 6-7 ocakta sistem var diyor diğer hocalar ocak ilk yarısı için bir şey beklemiyor
Bende bekliyorum beklentim 7-10 ocak diye yazdım haftalar öncesinden herkes yılbaşına dair bişiler konuşurken
En büyük boşlukta bu güncellemede kutup yükseği. Kutup yükseği +kutup sogukları + İskandinav yükseği + azor batı kanadı desteği + güneyli siklonların dogulaması ( kuzeylemeden) = sistem
Doğulumu Batılımı takipleri başlayacak o zaman
Aynen hocam ama bize kuzey ve batı yönü hariç her yer yarar. Doguya da gitse işimize yarar güney dogu yaparsa daha daha işimize yarar direk güneylerse olaganüstü hal ilan edilir.
Sistemi mafetti ya olaya bak kuru soguktan başka bişi değil
7-10 ocak arası gelmesi beklenen sistemin ana fikri bu ab ile gelişiyor. Tabi ilk başlarda İskandinav yükseği azor da önemli de asıl bu ab yönü çok önemli orada derinleşti sıkıştı ve kuzeyli çekildi. Şu ab hazara dogru çekilse yüz yılın sistemi olma şansı vardı.
Yukarda baglantı kesildi ull olup dönüp vurabilir sistem potansiyeli yine çok güzel güçlü
Asor Yattı İyice Kaçacak Gibi Soğuklar
Azor luk bir durum yok hemen kırımın kuzeyindeki ab direkt kuzeye yönlendi kuzeyli soguk sistemi daha kuzeye çekiyor.