Azor 192 saat ile kuzeyi rahatsız edici hamle yapma çabasında 985 mb ab nin oradan çekilmesi lazım ok yönlerinde ki sonra kutup sogukları iniş için yer alsın
>>>WinteR<<< tarafından yazılan gönderiler
-
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ecmwf 144 ten sonra bariz kutup yükseğini öngörüyor. Bize yarayan Ecmwf modeli. Gfs ye kalırsak yandık
-
Akşama benzer gidiyor Ecmwf ile alakası yok
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Hadi bakalım 144 saatlerden sonra kutup yükseği kutubun hakimiyetini ele alacak mı?
-
Gem-Gfs-Ecm 240.saat şahsen bence güzel görüntüler istikrar devam.2-3 gün oynaması sistemi kuşa çevirdi veya efsaneye çevirdi anlamını bence taşımıyor.Sinoptikler birbirine yakın.Gfs,ecm ve gem e göre biraz erken göndermiş olabilir.Yb uzayıp yatmasın gerisi hallolur.Tekrar diyorum bence görüntüler güzel.İlk ciddi dalga hazırlıkları bunlar
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Şu görüntülerde Ecmwf modeli iş yapar gerisi boş hocam bu sistem üzerinden bakarsak
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Model 144 saatte daha belirgin kutup yükseği bu tarz sistemlerin olmazsa olmazı. Model sonlarına dogru kutup yükseği kendine yol açıcak gibi duruyor. işaretli bölümde bir İskandinav yükseği oluşması durumunda kutup sogukları tek bir yönde güçlü olarak tutup güney enlemlere salacak gibi duruyor ve nitekim de böyle olur eger bu durumlar oluşursa. Diger yönden azor aşırı yatay hal alıyor buda bizim için tehdit
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bu tarz sistemlerde dikdörtgen alan içerisinde olan bölgede iksandinav yükseği şarttır. Aksi takdirde azor sırtını aşan jetler kuzeyli sogukları hızlı dogulttığı gibi kuzeyli iniş yapacak sogukları da Kafkaslara kuzey dogulu şekilde kuzeye geri çeker
-
Bu tarz sistemleri daha önceden de anlatmıştım. Gelen soguk atak kuzeyli soguklar. Bu sogukların daha güçlü daha etkin inmesi için kutup yükseği ve İskandinav yükseği şartı vardır. Yoksa güçsüz desteksiz inişler gözlemlenir.
Bu inişler de azor sırtından akış sayesinde.
-
Sarp Özdoğan kanıt niteliğinde istemedim örnek olarak bi görsel istedim. yaklaşık 8 senedir böyle duruma tanıklık olmadım.
Az da olsa böyle durumlar oluyormuş onu anlamış oldum.
Salih karayelli sistemlerde dewpoint modeline direkt değişime etki eder. Donma noktası bir anda + lı degerlerden - li degerlere gelir. Yer seviyesi sıcaklığını da etkilidiği gibi devam eden yağışın donma, kar, sulu kar olarak düşmesine etki eder. Karayel kuvveti de önemli. Sarp hocanın bahsettiği sistemi hatırlıyorum.
-
Hocam zaten guzel veriler 2. Yaridan itibaren basliyor dimi, kıyılar icin. 20'Sinden itibaren
Aynen inş şans yanımızda olursa güzel sistemler yakalarız.
-
Yılbaşına bir ihtimal sistem yetişecek gibi duruyor. Kutup toparlanıyor.
-
Şu görüntülerde kutup soğukları bloke oluyor. İniş öteleniyor askıda kalıyor. İzlanda atakları sayesinde Avrupa ve balkanlar üzerinden kısmı yüksek kesimleri etkileyecek soguklar giriş yapıyor. Kıyılar için kutup sogukları şart
-
İtalya civarı oluşan alçak basınçlar derinleşerek güneyden afrika sıcak hava ataklarını ülkemize dogru yönlendiriyor. İtalya civarı oluşan siklonun dogulması ile yağışlı soguk atakları alabiliriz.
Hemen Kafkaslara oturan ural yükseği. Bize dogru kollarını uzatmış durumda en çok bu durumdan rahatsız ve en çok etkillnen bölgelerimiz dogu ve Güney dogu Anadolu dogu karadeniz olarak gözüküyor.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.