Takip etmeye değermi hocam?
Azor bir ara yol bulursa yada Grönland tek başına tepeden kanal açarsa tek taraflı soguk akışı olur. Ab lerin güney dogulu hareketi ile bakalım neler olacak
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturTakip etmeye değermi hocam?
Azor bir ara yol bulursa yada Grönland tek başına tepeden kanal açarsa tek taraflı soguk akışı olur. Ab lerin güney dogulu hareketi ile bakalım neler olacak
Azor kilit oldu resmen
Dün akşam ki Ecmwf dek kutup yükseği. Gfs de Grönland ile birleşmiş durumda
Ayrıca ingilitere yaklaşan bir fırtına hücresi var. Azor bu durumda daha batılı atlantik üzerinden çıkış aramaya başlar
Atlantikte kasırga oluştu
Azor Grönland dogru hamle yapmaya çalışıyor ama kafasında ab ler var
Şimdi dostlar gün içi model Z raporu verelim.
Güne damga vuran modellerdeki olay akşam ve şuan ki güncellemeyi baz alırsak 60 lı saatlerde İzlanda baskını 2 kol dan avrupaya nam salmak için batı avrupadan girişini yapıyor. Sonra bir kol İngiltere üzerinden İskandinavya bölgesine diger ise Akdeniz açıklarına.
Akdeniz açıklarına giden kol azor tarafından bertaraf ediliyor.
Sorun İskandinav bölümünde cereyan ediyor.
Burdaki derinleşme kuvveti ve bu ab nin yönü çok çok çok önemli. Koca gece güncellemesini mahfetmiş durumda.
Akşam da bahsettiğim gibi onun yeri tam İzlanda kuzeyi. Kuzey batı bize 1. İnci ve 2 bölge soguk akış yerinin önü açık olmalı.
Yarın bu ilk 100 saatte kendini az çok belli edecek.
Herkese iyi geceler Hasan61 eline sağlık
Bu gece İzlanda damga vurdu modellere 60 saat itibariyle Avrupa 2 koldan dalış sonra iskandinav ya bölgesinde hakimeyet.. Oradan orada devasa derinlşeme. Devamı tüm sogukları 1 inci bölgede topla. Azorun başında 2 tane derin ab bırak. azor çaresiz durakalsın öyle
Aksam guncellemesinde azor sistemi bize ittirdikten sonra iskandinav oluşuyor ve izlandaya set cekiyor. Gece daha iyi gelebilir dememin sebebi soğuğun daha sağlam ve genis inmesiydi. Dusunduklerim olmadi tam olarak. Ve eklemek isterim bilhinize saygım sonsuzdur
Akşam kutup ve 1. Bölge savaşı vardı kutup sogukları daha baskın çıktı ve inşi İskandinav yükseği ile yaptı
Tüm soguk arktik bölgede toplandı. Yani bizim 1 için 1. Bölge burda azorun güçlü olması Lazım. Azor sırtından akış bir sistem görebiliriz
Şu bastan kopusu anlatir misimiz hocam. Belki de ben yanlis görmüşümdür
Verdim cevabı daha da erken 126 saat değil daha geriden koptu
Bana mi bu
Hocam seni severim sayarım. Şu modellere göre arkasına nasıl daha iyi gelebilir diyorsun. Hadi onu geçtim azor burdan çıksa ne yapacak örümceği görmüyormsun.
Ve dahası bu sistem İzlanda asıllı sen tutmuş birde İskandinav yükseğinden bahsediyorsun.
Sizi severim hayırlı geceler hörmetler ![]()
Hocam doğu karadeniz kıyıları için iyi değilmi sizce
Farkındaysanız 1025 bir yüksek basınç var Karadeniz sahilini komple almış. Kuru soguk yıldız sayarsanız
Arkadaşlar bilmeden etmeden yorum yapmayalım. Takip edenler var modelin gidişatı baştan kopmuş daha güzel felan diyenler var yapmayın etmeyin.
Daha berbat bir çıktı olamaz yav
Berbat ötesi gidiyor