bir yerlere çok fena patlyacak inşallah bu bizim coğrafya olur
Bu durum bu tarihten en az 20 gün sonra oluşur. Ocak sonunu bulur
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturbir yerlere çok fena patlyacak inşallah bu bizim coğrafya olur
Bu durum bu tarihten en az 20 gün sonra oluşur. Ocak sonunu bulur
Karşılaştıralım
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Gfs o başımızdaki ab yi güneyli tutmuş kutupta buna baglı güzel soguk birikimi meydana gelmiş. Gfs de model güzelliği bu gecelik bundan ibaret. Diger modeller bu ab aşırı kuzeyli be derin yaygın
Model takibi yaparken tv başında derbi maç izler gibi mavi skalaların inişin takip yapmalayım. Bu durum nasıl oluyor nasıl gelişiyor bunları incelemek lazım..
Filimi geri saralım gelelim 240 saat e model ne diyor azor yükseliyor devamın da İskandinav yükseği de gel azor kardeş bende burdayım diyor. Burası çok güzel kutup da mükemmel bir soguk birikim. Oda bize göz kırpıyor.
Kötü olan ney tam tepemizde ab nereye gideceği belli olmayan kendi kendine daha sonra ull dönüşen bir ab. Ben beklerdim ki yönü Kafkaslar işi boş kutunun içine dogru ilerlesin. Fakat o modelde yönünü iyice kuzey batılı yaptı yukarıdaki baglantıyı iyice kopardı.
Ha diyeceksiniz abi o inenler o da orda ull kopan başı boş soguklar. Başı boş olmasaydı kendine bir yön tahin ederdi.
Olma ihtimali çok zayıf bir model çıktısı ustad hocamızın dediği gibi umut tacirliği
Ben şahsen begenmedim
Bahsettiğim ab de İskandinav yükseğinden destek alıyor şuan kutup sogukları da hafif destek veriyor. Kötü olan durum ise İskandinav yükseği çok sıkıştı orda resmen kilit oldu. Kıbrıs daki siklon dogulması lazım.
Mükemmeli istiyorsak azor kutup yükseği arasına ab girmemeli yoksa yukardan baglantıyı keser. İşaretli ab biraz kaysa Ermenistan tarafına dogru. Kıbırıs daki siklonda dogu Karadenize dogru. Daha ne isteriz ki misssss
>>>WinteR<<< hocam oldumu istediğin
Daha iyisi olmazdı ural da yapıştı artık direk tepemizde iniyor
Subliminali verdim de sen görmedin hocam😅
Nerde valla farketmedim Bi gözüm modelde Bi gözüm burda
bu ab güneylemesi lazım yoksa Bi cacık olmaz Kafkaslar da ural var zor ihtimaller bakalım.
Çok iyi ilerliyor hadi İskandinav yükseği de geldi
Modeller son zamanlarda tam da böyle
Ecmwf 120 saate kadar aşagı yukarı mutabık kalıyor siklon olmadıkça çok az değişimler oluyor 120 sonrası olasılık %50 gibi
İleriye dönük bir durum bekliyorsak Avrupa'daki basınçlar önemi çok bize yol güzergahı bu kısım hazırlayacak