Azorun bu şekilde durması bir anlam ifade etmez bizler için aksine kutup soguklarını engeller. Çoşkulu İzlanda alçak basınçları e80 otobanı gibi bu koridoru kullanır.
>>>WinteR<<< tarafından yazılan gönderiler
-
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Sanki iç bölgeler için yağış 1 tık erken mi geldi?
-
LCC mi atayım hocam?
Yok siz devam edin ben önemli anları yakın atıyorum
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 18 saat itibariyle balkanlar dan gelen soguk ve yağışlı hava
-
>>>WinteR<<< hocam siz birşey gördünüz ve bekliyorsunuz ben bunu anladım :D
Ecmwf uyarsa hep sapıtır gfs merakım bundan asıl önemli güncellemeler ögle vakti çıkan çıktılar oluyor. Bunların hepsi seneryo ama ögle çıktıları daha ana çıktılar üzerinden gerçekleşiyor.
-
100e kadar sistem var aslında iç bölgeler adına
İç kesimler yüksek rakımlar yağışa odaklansın onların sistemi zaten KESİNLEŞTİ. zaten süre de 3-4 güne kadar düştü yagmur yağış önemli
-
Paylaşım sultanımız ablamız bu gece yok sanki Saadet
Çok şeyler kaçıracak
-
Genelde gfs izlandayı çok şişirir. Bu kez Ecmwf yapmış hadi bakalım kim kazanacak
-
100den sonra ozaman 24 saat arayla atym? veya18
100 kadar 24 gidin zahmet olmazsa 100 den sonra 12 ye çekelim
100 den sonra kuzey olarak atalım
-
hocam kaç kere yaptık geçmiyor ilaç aldık yine olmadı boya attık üstüne gne geçmedi tekrar küf aldı buhar çok yapıyor
annem sırf bu yüzden deliriyor sadece benim odamda var bu iş bende anlamadım

Sadece o kısımda sorun varsa hava akışı olan duvar kagıdı yada dekoratif köpük yapabilirsiniz. Genelde kış aylarında sıcak soguk olduğu için terleme yapar. Bina etrafı açıksa mantolamada olsa yine yapar.
-
24 saat araylamı atayım yoksa tüm saatlerimi ataym?
100 den sonra saatleri düşürelim
-
ECMWF - Toplam Kar Haritası
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Güney doguya güzel kar vermiş
-
>>>WinteR<<< hocam gece varsın dimi güncellemede?
Burdayım artık önemli saatler
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ecmwf 120 saatlerde İzlandanın azor üstünden derinlşeme hareketini görüyoruz. Kutup soguklarını inişi için yardımcı pembe renkte kare içerisinde İskandinav yükseğini gözlemliyoruz. Avrupa nın kuzey dogusu a adeta yer etmiş alçak basınç istikametinde olan İzlanda alçak basınçının rotası azor üstünden tam kutup soğuklarının alt kısmına burda saatler 120
Devam edelim 144 ile
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 144 saat ile kutup sogukları sarı çizili alanda toplanmış sarkmaya yol arıyor. Burda İzlanda çok güçlü derinleşerek bu atagın önüne geçiyor. İskandinav yükseği bir anda yok oldu. Azor tekrar kuzey dogulu hamle denemesi yapıyor buraya dikkat. Bu durum İzlanda ab nin kuzey batı-güney dogulu yol almasına kutup soguklarına resmen set çekmesine sebebiyet verir.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Angora arkadamış çok güzel yeri yakalamış işte dananın kuyruğu asıl 168 saat ile kopuyor gfs de güzel bir İskandinav yükseği ve zorla geçiş yapan İzlanda alçak basıncını güneyli yol almasına yön veriyor. Burda Akdenize dogru ilerleyen siklonun da payı yüksek. Siklon doguladıkça batıda yüksek hakimiyetin önü açılıyor. Sistemimiz zaten azor ve İskandinav yükseği ile inişini yapacak.
Ecmwf 168 baktığınızda İzlanda alçak basınçının tamamen yatay pozisyonda kuzeye dev set çekmiş halde. Devamı zaten 192 saat de kutup sogukları aşırı dogulu gidişat göstermektedir. Kötü çıkmasının en büyük sebebi budur.
Gfs de 168 de ise İzlanda ab baktığınız da güneyli daralan bir hamle yapıyor. Bu kez kutup sogukları güneye bir adım daha atıyor. Ve inişini batılı alçak basıncın batısından gerçekleştiriyor.
Peki devamında model sonun da neden daha etkin soguklar giriş yapmadı. Yine burda da İtalya civarı oluşan yağışlı siklonların iniş güzergahında durması ile. Ve kuzeyden yine İzlandanın araya girmesi ile balkanlara dogru inen soguklar burda bloke edilmesini gördük.
Gece güncellemesi ve yarınki güncellemeler çok önemli burda aşağı yukarı bu İzlandanın araya girmesi kesin gibi asıl önemli olan ise burdan sonra ki güzergahı
Takibe devam dostlar moral bozmayın
-
Bu şey değilmi ya 2018 :D:D
Bu şey değil sistem
ayıbogan cinsinden gelirse güzel olur.