Öglen de atmıştım gece dogru daha düzgün sık izobarlar ve İstanbul dogusu vuracak gibi duruyor. Bogaz hattına da ek güçlü dekler gelecek. Şuan agva şile güneyine dogru tarafı çok şanslı bu durumda
>>>WinteR<<< tarafından yazılan gönderiler
- 

- 
					The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.  
- 
					Hocam sadece bu görüntüden rüzgar yönünü nasıl yorumlayabiliriz  İzobarlar dikey yönlü oldugunda genelde yıldız poyraz yönlü rüzgar oluyor. İzobarların hafif dogulu güneyli durumu karayeli işaret eder. 
- 
					Hocam sadece bu görüntüden rüzgar yönünü nasıl yorumlayabiliriz  Yatık izobarlar. 
- 
					  Hayale bak  Karayele iyi tipi yapar 
- 
					Hocam avrupa yakası boğaz hattı için yorumunuz var mı ? Gece yarısı yine başlıyoruz. Şans artık ama yogunluk dogu kısımlar gözüküyor. Şuan radara gözüken Çorlu tarafına giden dekler gibi yogunluk dogu da olacak gibi duruyor. Bogaz hattı ve Avrupa yakasıda dek alır almaz değil de yogun dekler bu yönde gececek gibi duruyor 
- 
					Yarın öğlene kadar hatta akşama kadar devam bugün yağdığından daha fazlası akşam ve gece yağacak Evet 6 ila 9 saatlik bir durum var gece yarısı başlayacak gibi duruyor. İstanbulun dogusunda yani. İstanbulun bogaz hattı ise sabaha karşı haraketlenme olabilir. 
- 
					Şimdi tam olarak dek neden bitti sayılır? Akşam tekrar mı başlayacak, cephe konusu vs. biraz kafam karıştı. İzobarlar çok dagınık şuan ufak çapta dekler gelir. Gece İstanbul Anadolu yakası ve dogusunda etkili bir dek mekanizması başlayacak gibi duruyor. Avrupa yakası için iş tamamen şansa kalmış. Yoğunluk açısından.. Bitti demiyorum bakın yogunluk açısından Anadolu yakası dogusu şanslı 
- 
					Gece yarısına dogru izobarlar biraz daha sıklaşıyor. 
- 
					Siz bana yazdiginizda azor batidan gronlanda yol almişti bile. Dostum azorluk bir durum yokki orda iksandinav yb si daha dayanamadı. İnen sistem zaten iskandinav sayesinde oralara kadar geldi. Sonrası zaten malum İzlanda ölü Azorun üzerine bindi. Azorda kuzey batılı daldı atlantiğe 
- 
					Şu tabloda İzlanda yerine azor yada iskandinav yükseği olmuş olsa ege açıklarına gelen siklonla güzel bir sistem daha görme şansımız olurdu. Daha çok değişir bakalım. 
- 
					ben hala Avrupa olarak görüyorum. Demek ki yanlış yorumluyorum Evet Avrupa için bir sinoptik yok ortada sistem zaten İzlanda sayesinde tekrar kuş oldu kafkaslara gitti 
- 
					Siklon doguluyor akabinde azor hükümdarlığı ve sistem inişi. 
- 
					Hocam biz toplanıp avrupaya gitsek sistem gider türkiyeye iner =D Avrupa ya giden bişi yok şu görüntüde 
- 
					Sen biraz dinlen Erdal kendine gel bırak Trollük ayaklarını.