20 cm ulaştı nerdeyse konumumda yağmaya devam ediyor allaha şükürler olsun yagmayan yerlerde biran önce alsın kar yagisini
Erime varmı serkan
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur20 cm ulaştı nerdeyse konumumda yağmaya devam ediyor allaha şükürler olsun yagmayan yerlerde biran önce alsın kar yagisini
Erime varmı serkan
>>>WinteR<<< hocam konumunun üstünde çok güzel kütleler var, ortalama kaç saat güzel kar alırım o görüntüye göre ? Şuan çok güzel yağıyor ve yağan tutuyor
Valla şuan yogunlukta bogaz hattı gibi duruyor. Şansa denk gelirseniz peş peşe gelen dekler var.
500 metre biraz değil çok fazla olmuş ?
Bence tam tersi az oldu. 500 hpa samsuna gelen soguklar - 20- 22 Max modelden anlıyorsanız dediğimi anlamışsınızdır. Nerde - 30 - 35 ler Nerde - 20 ler
Araba üstünde çatılarda eriyen karlar olur ona hayır demem. ![]()
Konumum etkilenir mi hocam?
Konum neresi bilmiyorum fakat kuzey kesimler fena olacak. İşaretle gösterdiğim kütle değil 1 saat sonra o kısımda oluşacak radara daha girmedi.
1 . 1.5saat sonra gözünüz burda olsun
İstanbul'un güneyine etki eder mi?
Edecek ama yogunluk kuzey kesimler
Bu gece 00:00 civarı güçlü bir dek cephesi geçmesi tahmin ediyorum o kadar uzun bir ve güçlü ki sabah kadar özelikle İstanbul kuzey kesimlerini ciddi etkilime şansı var.
Bir ucu Kırklareli kadar sarkabilir..
Devamı İstanbula sonrası güney dogulu yol alarak devam edecek gibi.
Çağrı Erdal yarın sabahı bekle sabah 8-9 gibi güçlü bir cephe geliyor.
Baya yağıyor yağan tutuyor
İsmail Pendige gittim bugun de kar adına birşey göremedim. Sabiha Gökçen havaalanı yakını. Bizim burası ile arada kat kat fark var. Şimdi sizi daha iyi anlıyorum.
Bu şehire -20 de girse soğuk bakımından bitik her yer beton heryer leş icinde egsoz gazi vs sayilcak cok sey var ağaç yok denecek kadar az sonra neden kar yağmıyor normal karsilamak lazim artik istanbul bitik nüfus orani cok yüksek bu şehire değil 1987 yada 2004 -2017 bile ARTIK gelmez birbirimizi kandirmayalim degil mi hocalarim ?
Şu hayatta şans çok önemlidir. Futbolda, iş hayatında, ev hayatında, yaşamanın her dalında herşeyde şans çok önemlidir.
Şimdi diyeceksiniz hocam ne alaka!! Hava ile
Şöyle söylim şansımız olsa o siklon daha farklı yol, şekil alırdı. Şansımız olsa sistemin ana bölümü direk Yunanistan balkanlar odaklı inmezdi. Şansımız olsa azor 20 şubat sonrası aktifliğini bu sistemde görürdük. Yine şansımız olsa önümüzdeki sistemi görüyorsunuz. Azor üstünden geçişen ab siklonları bu kadar azora baskı yapmazdı. Ve bu sistemin biitmine hemen sistem alırdık. Şuan belli olan bir durum yok hala yine şansımız var ![]()
Soğuma yeterli olsaydı 2017 bunun yanında az kalirdi.
Soguma ile ilgisi yok tamamen basınc kararsız hava uyumsuzlugu. İçinde oldugumuz basınc baştan sona hep yüksek basınctı. Güneyli sıcak siklondan kopan cepheler poyrazla durumu bu hale getirdi.
Dünden bu yana 850 h - 10 giriyor. Hani desek ki sahilde erime var yükseklerde yok. Yükseklerde bile erime oldu. Bu tamamen sistemin alt üst hava akışı ile akalalı bir durum oldu.
2017 de bu denli soguk bile yokken yogun kar aldık siklonik. Siklon dalıp tekrar takrar vurdu. Efsaneyi efsane yapan da bu oldu.
esenler şanslı bölgelerdenmiş :D kar yağışı ayrılmadı buradan maşallah
Şuan yogunlukta Avrupa yakası var özelikle batısı
hocam boğaz hattı ?
Her yer alacak az sabır şuan karadeniz üretime başladı öncü dekler gelecekler sonra soguma ile daha da artacak.
Şu sıralar istanbul Avrupa yakasında yogunluk var saatler sonra bu Anadolu yakasına yayılacak. Ekstra Avrupa yakası daha da şiddetli dekler alacak.
500 h - 32 ler akşam üzeri devrede olacak.
Konumunda kar başladı
Hayırlı olsun bakalım.