Daha ana yağış girmedi şuan oluşan durum yaklaşan cephenin uzantısı.
>>>WinteR<<< tarafından yazılan gönderiler
-
-
-
İzmirin kör talihi Akdenize inen yada ege de Girit civarı patlayan siklonların dönüş hareketi kuzeyli rüzgarlar alması. Başka açıklaması yok. Lodos yönlü rüzgar olunca işler karışıyor bu nedenle İzmir hep sınırda kalıyor İzmirin kar alması için aşırı batılı bir soguk hava dalgası lazım. Yunanistan merkezli inen
-
Yani bu seferki 2017 göre berabat bence dime Hocam.
Berbat olayını nerden çıkardın yağış bakımından yogunluk bakımdan 2017 ile kıyaslanamaz.
-
UMUT fakirin ekmeğidir
Siklon Akdenize yayılıyor. Orda gelişip dogu ve güney dogu anadolu ya güçlü bir yağış bırakacak. 2017 sistemi giritte derinleşen bir siklon ardıdan kuzeu dogulu orta karadenize dogru haraket eden bir siklondu. Ve bu siklonun tam kuzeye çekilirken tekrar bir Marmara trakya dalışı yapması ile efsane bir kar yağışı aldık. O yüzden alakası yok diyorum.
-
2017 gibi olcak inanıyorum.
Hayır alakası yok bile.
-
Şuan daha siklon merkezi daha İtalya kara sularını geçti. Yunanistan. Ordan atinanın güneyinden sakız adasının. Güneyinden Antalya mugla Akdeniz açıklarına dogru derinleşip, ege ve Akdeniz üzerinden kuzey dogulu şekilde yağışların dağıtımını yapacak. Özelikle gece 22-23.00 civarı çanakaleden ilk ciddi yağış dalgası girecek ilk olumlu durum Çanakkale ve Tekirdağ da görülecek.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Siklon Akdenize dogru güney batılı bir hal almaya başlarken. Siklondan kopan yağışlar İzmir civarına dogru sokulmaya başladı.
-
hocam zaten iç ve yüksek kesimlerin bu dediklerinizden alınmasına gerek yok diye düşünüyorum yanlışım varsa düzeltin
Arkadaşlar ben sistemin ilk giriş zamanı bu gece olan 02:00-04:00 arası durumdan bahsediyorum. Zaten sabaha karşı ögle vakti akşama dogru kar durumu %100 kar zaten. Ben ilk yağışın girişi ile direk saf kar olayına bakıyorum. Ecmwf pazar gününü tamamını dahil ederek tahmin sunuyor. Bu dogrudur. Şu konuya tekrar açıklık getirelim. Yağışın ilk girişi ile çogu yerde yagmur, kky, sulukar sesleri gelebilir yüksek kesimleri haric.
-
>>>WinteR<<< tahminine saygım var ancak katılmıyorum. Yağışın başlangıcı her yerde saf oğlu saf kar olacak. KKY hiç bir şekilde beklemiyorum Pazar günü bile en fazla sulusepkene döner sahillerde :-D
Ben zaten yağışın başlama zamanından kastediyorum. Devamında pazar sabahında durumlar zaten kar seviyesinde bizi ilgilendiren durum ilk başlangıç yoksa - 12 - 14 yaklaşan bir soguma var. Şimdi bu yazdıklarımdan tüm bu siklon sonuna kadar durum böyle diye anlayanlar olur aman haa.
Ben sadece ilk yağışla oluşan durumundan bahsediyorum.
-
İstanbul a sabaha göre 6 cm eklemiş kar haritası. 6 cm boru mu? :D
Güzel boyamışlar.

-
Hodri meydan ben de diyorum ki hiç bir yerde KKY MKY yok direkt kar olarak başlayacak

Bir kere can hocam sistemin ana yörüngesi basıncına uygun bir sistem değil. İstanbul soguk karasal YÜKSEK BASINC. gelen yağış ise Alçak BASINC sıcak hava ile geliyor önce zemine etki edecek. Sonra neme yukardaki soguk ise yağışın kuvvetine bağlı kky kara dönecek. Ha bu her yerde öyle değil. 100 rakım üzeri için ayrı sayfa var.
Kadıköy sahil, Zeytinburnu sahil de aynı durumu beklemek mantıksız gelir.
Sistem girerken nem tavan yapıyor. Sıcaklıklar yer yer 2 ila 4 derece oynar.
Rüzgarın ayrıca poyraz olması. Gelen yağışlı havayı dogruca güney Marmara batı Karadeniz de yogunlaştırıyor.
Ve son olarak en yüksek kesimden Max 850 - 10 girişi var bu yer yer - 7 kadar iner.
İnşallah yanılırım.
Ha bu arada bu yazdıklarıma rakımı yüksek yerler takmasın. Sahil bandı takımı 50 m ve altı için sıkıntı
-
Degerli arkadaşlar şimdiden söyleyeyim. Fazla beklentiye girmeden bekleyelim. Şuan sistemin güçlü 850 hpa sogukları bile adım adım girerken üstüne sıcak cephe yağışı nemi uçurur yükseltir. Yüksek kesimlerde direk karla başlar fakat örnek veriyorum. Kadıköy rıhtım sahil de yagmur kky sulu kar şeklinde de. Bu yüzden buraya neden böyle oldu şurası neden şöyle demeye gerek yok. Yağış pazar günü ögle vaktinde daha yogunlukta olacak.
Ayrıca ne kadar yogun kar o kadar lapa lapa tutucu kar olur.
Rüzgarın yağışla birlikte poyraz dönmesi zaten başlı başına İstanbul için sıkıntı karayel olsa zaten bunları konuşmayız bile.
Dediğim gibi kar her şekilde yağacak. Ama yok buraya 20 cm oraya 50 cm gibi düşünceler bir arka planda kalsın. Ve bu verilen cm ler tüm sistem gününe yayılıyor. Bu gelen yağış pazartesi öglen son buluyor devamı dek deniz etkisi.
Herkese iyi hafta sonları dilerim.
-
ufak tefek kütle de degilmis
winter is coming

Aynen birde sıcak Akdenize inip nemle daha da güçlenir. Bir kötü yanı bize sıcak hava taşır. Yağışın girişi esnasında sıcaklıklar yer yer 1 ila 3 derece oynar.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Yağış Yunanistan sınırında şuan uydu görünümü.