O siklonun bize sarkma ihtimali yok mu ?
Bir an önce defolup gitmeli bize gelmez gelsede soguklar tersi yönünde akar Avrupa ya
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturO siklonun bize sarkma ihtimali yok mu ?
Bir an önce defolup gitmeli bize gelmez gelsede soguklar tersi yönünde akar Avrupa ya
Net olmaz tabiki şuan hemen dibimizde azor yükseği var siklonların yolu kesik yağış gelmiyor gelende yağış da soguktan önce hapis oluyor. 2004 yılı gibi Azorun aktif olmadıgı batı kanadının açık oldugu sistem olsa şuan metreleri konuşurduk
Azor şimdi uyandı. 2 siklon üzerinden geçince kuzey batılı hal aldı meçbur o siklonunda Rusya kuzeyine dogru gitmesini beklicez.
şu an ne izlediğimi veya niye baktığım hakkinda hiç bir fikrim yok. Cidden niye yaptigimi bilmiyorum. Aynen Zonguldakli67 hocam gibi sadece bakıyorum
Ne alaka kardeşim ilerisi için bir model şekli. Hani 330 saatler olsa ammenna. Benim için 260 saate kadar olasalık %60 dır modeller için çok ufak tefek oynamaşat yapar ama aynı yoldan devam eder.
Şaka gibi Norveç üzerinde siklon üredi yine tam oldu derken
Kırılma noktası 222 saat sonu
ben iyi görmüyorum. Azor dikleşmeye başlamaliydi. Hala tepsi. Üzerimize yığılmış.
Dikleşti kutup yükseği ve iskandinav da oluştu mu fena görüntüler ortaya çıkar.
Evet İniş başlasın bakalım....
Azordan önce geçerse amenna. Yoksa azor bize kalp yapar???
O geçsin eger azor yastık gibi yassı durmaya devam ederse yukarıyı tutmaz siklonlar otobanı olur bu kez soguk çekirdek iyice kuzeye çekilir.
Ve soguk çekirdek çekiliyor. İşte Azorun burda kuzey batılı dikey duruşu lazım.
Şuan Azorun hemen tepesinde 1005 lik siklon var dogu kanadın dan geçmeye çalışıyor.
Gfs çorba yapti iyice önümüzdeki sistemi alalım sonrasına sonra bakariz
İleriye dönük mantıklı bir senaryo çıkarmaya çalışıyor asıl takip burda gerekli. Sonradan görünce oo felan demeyelim.
Şuan oluşan durum yastık gibi olan Azorun üzerinden jet akımlarının sayesinde ab siklonlarının Avrupa dogru geçmesi. İlk dalga siklon her an belirebilir . Sonrası bu inen soguklar az geri çekilecek.
Dün 20 şubattan önce azor yüksegini vermiyordu. Öglen ve akşam güncellemesinde daha erken bir azor verdi şimdi tam tersi azoru pasif hale getirdi.