iyi yönde mi
15 ocak vakasına benzer ondan güçlü bir sistem şuan ki inen
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturiyi yönde mi
15 ocak vakasına benzer ondan güçlü bir sistem şuan ki inen
Çok farklı ilerliyor bariz
Aklıma ne geldi biliyor musunuz. Şöyle bir şey hayal ettim internet yok, modeller yok, yalnızca televizyonlarda üç günlük sıradan tahminleri görüyoruz. Bunu bir hayal edin. 87 yılındaymışız gibi. O zaman neyle karşılaşacağımızı bilemeyeceğimiz için kar sürpriz olmuş olurdu ve belki de onun heyecanı ve mutluluğu daha farklı olurdu. Ama şimdi günde kaç defa her şeyi takip edebiliyoruz ve en olumluyu da görüyoruz sonra o en olumlu biraz olumsuz olduğu zaman mutsuz oluyoruz. Yani bahsettiğim zamanlarda olduğumuzu düşünsek belki daha çok mutlu olucaz. Demek istediğim şu ki aslında 20 cm kar iyi bir kardır. Ama biz modellerde örnek olarak söylüyorum 60 gördük diyelim, 70 gördük diyelim sonra da son gün 25’e düştü diyelim. Mutsuz olmuş oluyoruz. Ama hiç o rakamları görmeseydik direk hep 25’i gösterseydi bu sefer o 25’e sevinecektik. Yani demem o ki olay psikolojik. Modellerin bizim beklentilerimizi besleyip sonra da mamayı kesmesi gibi. Mızmızlanıyoruz sonra. Kimseye kızmıyorum çünkü ben de bazen duygularıma yenik düşüyorum
Zaten sorun da en çok bu ya. Şimdi insanlar modeli ilk gördü İstanbula 50 cm 70 cm 90 cm kar sonradan düşüşe giçince bir moral bozukluğu bir heves kırgınlığı. Birde insan oglu hep daha fazlasını ister oldugun dan düşüşe de üzülen oluyor malum. Dediğiniz gibi İnternet haberleşme olmasaydı daha mutlu olurduk.
Daha Çok GösterThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Hocalarım, İzlanda tarafından kopan bu AByi destekleyen başka model çıktıları var mı? (Bu ECMWF 12z) Sanki GFSdeki 2. ab (ayın 18i civarında Karadeniz'de olan) de aynı şekilde geliyor? Yoksa? Model yorumlama konusunda yeniyim de, emin olamadım; fikirleriniz nelerdir?
Valla o olasılık zor o sıralar azor yüksek basıncı ile iskandinav yükseği sırtı var. O bahsettiğiniz ab azor baskılıyıcı gibi duruyor. Kardenize gelme durumu yok.
25 şubat civarı sistemini ecmwf görmüş azoru dik sırt yapıp. Sırttan inen siklon var. Gfs ye benziyor
Alın size bizaat uzay görüntüsü modelden anlamam ben diyenlere siklon kare içinde. Ege ve Akdenize dogru haraket edecek. Yakın yakın takip ediyoruz.
2017 efsanesi siklonu iç egeden girip orta karadenize ordan Karadenize geçerken tekrar güney batılı bir hal alıp 2 kez dönüp vurmuştu.
Birde ICAN ALALIM CAN BEY
o da doğru ama anadolu da oturanlar da kötü diyor ona şaşırdım
Anadolu yakası +10 daha şanslı şu sistem ve siklona rotasına göre
Yağışların durumu siklon akıbetine bağlı aşırı dogulu bir hal alırsa yağış oranı düşer. Batı Karadeniz ve dogu Marmara sınır kalır
dek şartları daha iyi gibi siz ne dersiniz hocalarım ?
Dek şartları biraz sıkıntılı
hocam artmış mı diyorsunuz yağışlar sabaha göre ?
Artmış durumda bariz
Yani abi pazartesinden 17 sine kadar yağış yokmu Anadolu yakasında
16 şubata kadar ülke genelinde devam eden siklon var siklon ömrünü bitirdikten sonra başlar yada erkende olabilir.
hocam son 3 mesajının 3 üde birbirinden farklı. bir 21:00 bitiyor dedin 23:00 dedin pazartesi oglen dedin beynim yandı :'D
Control yağışlarda Avrupa yakası için pazar akşamı 21 de bitiyor. Anadolu yakası için pazartesi öglene kadar ara ara devam ediyor.
Ha Avrupa yakası içinde ara model saatleri şuan pazartesi öglene kadar güney ve iç kesimine yağış vermiş.
Demek istediğim ana çıktı ana yağış 21 e kadar sonraki yağışlar parçalar halinde gelme ihtimali olması.
Bunda anlaşılmama durumu nedir.
DEK ne zaman başlıyor?
17 şubat