Hayırlı geceler
Gece güncellemesinde görüşürüz
Hayırlı geceler
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHayırlı geceler
Gece güncellemesinde görüşürüz
Hayırlı geceler
Afrikayı görünce üzülüp izlandaya bilet alıp gitmiştir
Salih dikkat et mal kaybı olmasın
CAN bana 15 ocak öncesi ki verileri hatırlattı ne hikmetse +0 +2 kadar Max pozitif yönü var şuan.
Yukarda uzun bir yazıda yazdım zaten şuan hiç bir kişi 10-20 şubat arası sistem gelemez yada gelir kesin diyemez. Yok şubat çok sıcak yok şubatta sibarya havası gelecek demek te mantıksız. Freni boşalmış gibi gelen sibirya var. Bu sibiryanın bile son çekilme fazzında bize ugrama şansı var. Bir nevi 15 ocak gibi düşünebiliriz. Yine tam tersi sıcak tarafta kalıp tepemizde ki tüm soguk hava deposunu kaybedip sıradan yağışlı soguk sistem de alabiliriz.
Şuan herşey karşık ne desek boş. Her zaman ilk model verileri gerçeklik payı olan modelleri takip etmeliyiz.
Negatif faz giden endeksler nedense bana daha heyecan verici geliyor.Modeller de ağlar çok oluyor genel de ama vade kısaldıkça lehimize dönüyor işler.Ben buna bu sene inanıyorum ümidimi kaybetmem.
Aynen ama özelikle sibirya sisteminin geçisinden sonra iskandinav patlıyor ardı ardına bizim soguk siklon oluşacağı 1 bölgede özelikle. Sorun bu
Hocam ilk atak çok önemliydi.Şubat ilk haftası beklediğim sistem olsaydı ortası daha ciddi gelebilirdi ama örümcek ağı her yer yollar kapalı.Ay ortası sistemi gelecek ama gücü önemli bence.Şöyle diyelim -10-12 bandında gelsin yeterli ağır soğuklara girmemize gerek yok..
Valla reis gfs Bile sibirya sonrası izlanda yönlü soguk hava dalgası veriyor senaryo denemeleri devam ediyor. Dediğiniz gibi ilk ciddi dalgayı kaybettik aslında çok üzülmedim bize yine kuru bol soguktan başka bişi vermezdi. Anca sahil bantları yararlanırdı. Arktik bölgede yoğunlaşacak soguk hava deposu bizim için çok önemli
Ao nao + pna takibi şart abi
Şart ama şöyle bir durum var erken- geç erken olsa sistemden yararlanırız geç olsa bu kez sıradan kırpık sadece yüksek kesimleri etkileyen 850 hpa max - 4 oluşan sistemcikler alırız. Geç gelirse Tepemiz bomboş kalıyor sorun bu.
Semih hocamız modele göre çok yorum yapmazdı ama son senelerde onda da form düşüklüğü ciddi oranda ortada.17 saat önce efsane potansiyeli olan sistem için bozdu gibi konuşması çok olmamış herkesin kendi görüşü ama efsaneler 17 saatte bozmaz 48 saatte güçlenir o yüzden son ana kadar takip edin.Ay ortası gelecek inanıyorum
İnşallah bu süreye kadar tepemizde yeterli soguma kalır. Azorun bu tarihlerdeki davranışı pozitif meyilli bir tık şansımız var bu yönden. Diger yönden ise Amerika civarı yogunlaşan soguk hava tekrar arktik bölgeye çekilir siklon oluşumları olursa anca İzlanda yönlü soguk hava dalgası alırız.
Bu arada butun forum siteleri ile ilgili hic iyi seyler duymadim.bilginize.
Agzı olan konuşuyor hocam. Arada kurunun yanında yaşta yanıyor. Malesef çok acayip bir medya sistemimiz var.
Modeller ocak son haftası afrika atagını 3 şubat itibariyle veriyordu. Şimdi ise bu durum 7-8 şubata kadar uzadı.
Sebebi siklon belirlisiziği. Modelleri okurken ilk 12 saat çok önemlidir. Gidişat hakkında resmen özer çıkarır.
Siklon sabit değildir. Her zaman sag sol yukarı aşağı yönlenme durumu vardır. Bu siklonun dogulu yol alması özelikle kuzey dogulu bize sistem emaresi verir.
Şuan stabil sadece Akdeniz orta Avrupa civarı gelişip duran bir siklon görüntüsü var.
Peki durum nasıl değişir neden bu kadar git gide uzuyor.?
Sibirya hattından gelişen devasa soğuklar. Bir tık erken İniş yapıyor. Yani ao ve noa uyumsuzluğu negetif yönde ilerleyen Altantik verileri bol yağış ab üretimi yaparken bize nispeten bize sıcak hava dalgası geliyor buda jet akımlarının güneyli rüzgarlarını kuzey dogru taşıması ile.
Sistemin bu aşamada eli kulagında değimiz vakitler bu durumlar. Ülke olarak bizim ao ve nao negatif ten pozitfe bir anlık çıkması ile o kısa sürede Azor hamlesi ile sistem aldığımız ülkemizin ADININ TÜRKİYE oldugu gibi bilinir. Bu olay böyledir. O İniş çıkışlarda sistem yakalıyoruz.
Şimdi şuan ki tabloyu görüp te her kim olursa olsun kar gelmez olmaz diyende yalancı konumuna girer aynı şekilde demeyen girer.
Yukarda bekleyen bir soguk yok aksine hızla freni boşalmış kamyon gibi gelen soguk var. 2017 sistemi nasıl dı hazır artik bölgede bekleyen soguklar bir azor hareketi yallah aşağı. Bunda böyle bir durum yoktur arkadaşlar. Hızla inen soguk Altantik ab siklon uyumsulugu bize gelen sıcak ataklar. Bekleyeceğiz.çünkü veriler nötr işaret ediyor. İnşallah o vakte kadar tepemizde yine güzel soguklar kalır.
Ecmwf de görüntü şöyle yorumlanabilir.
96 da ispanya civarı siklon güçlenip, 120 de Avrupanın göbeğinde derinleşiyor. Tekrar 144-168 saatlerinde ispanya ve Akdeniz civarı dalış yapıp son celsede kuzey batılı hal alıyor. Azorun hamle yapması 216 gibi duruyor. Siklon aslında bu vakte kadar iyi dayandı. 192 saat sonrası iskandinav yükseği biraz daha siklona baskı yapıyor. Siklon son 240 saate güçünü yitiriyor. Azorun İzlanda dan önce araya girmesi lazım ve öyle ahım şahım yükselmesine gerek olmadan iskandinav yb ile işbirliği yapıp 15 ocak ta aldıgımız sistem gibi durumlar oluşabilir.
CANSIPS'e göre Şubat ayı geneli normallerden daha sıcak ve daha kurak geçecek.
Mart-Nisan-Mayıs yani bahar dönemi için de genel olarak normallerden sıcak ve kurak bir beklenti içerisinde.
Normalde el ninalı dönemlerde bizim daha çok yağış almamız lazım. El nino da daha çok kurak geçmesi lazım iken neden böyle tablolar ortaya çıkıyor. Pasifik degerleri soguk yani el nina sezon da oldugumuzu gösteriyor. Türkiye en çok yağış ve karlı olayları hep el ninalı dönemlerde almıştır.
Valla sonumuz ciddi tehlikede afrika ülkesi olma yolundayız böyle giderse.
2017 tarzında bir sistem ve 14 şubatta bu zaten 2-3 gün önceki verileri de yansıyordu. İstikrar devam ederse %70 bizde şuan
Selamun aleykum hayırlı sabahlar .
Aleyküm selam hayırlı sabahlar
Hayırlı olsun inşallah yüzümüz güler. Afet olmayan, güzel hava olayları yaşarız inşallah.