ANLIK DURUM (27 Aralık - 00.26)
16,4
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur
16,4
Çok fazla inmeyecek gibi duruyor. Max 4 derece daha iner
16,5
Çok Bulutlu
Yağış
0
En yüksek 3.6
En düşük - 6.5
Herkese başarılar
Bugün Marmara'da öğle saatlerinde başlayacak (Pazar'a kadar sürecek ) güneybatı yönünden esicek kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olunmalıdır kısa süreli fırtınalar gerçekleşebilir bu rüzgarlar sonucu ağaç ve direk devrilmeleri , çatı uçmalarına karşı dikkatli olunmalıdır.
Lodos
Ayrıca çift yönlü blokajı görmemeniz tuhaf biraz. Dogu da sibirya karışık ural yb si.
Batıda Grönland iskandinav yb kutup yüksegi zaten başlı başına bunlara destek.
Bahsettiğiniz blokaja 30 Kasımdaki analizimde değinmiştim zaten. Burada bahsettiğim negatif NAO seneryosuna bağlı gelişiyor.Ve ömrü daha kısa olacak. ssw'de ki ısınma ne demek ? SSW ani stratosfer ısınması oluyor zaten.. Çift yönlü blokeyi de daha önce duymamıştım keza çapraz kutup akışı da öyle.
Avrupa-Atlantik Okyanusu ve orta doğuda blokajı zaten azor oluşturur. Grönland blokajı azorun grönland üstünden yükselmesi anlamına gelir zaten.. Burada da demek istediğinizi anlayamadım. Azor boş yere yatıp kalkacaksa , İtalya İspanya nasıl soğuk alır tartışılır bir durum. Tek taraflı blokajı da daha önce hiç duymadım.
Aydınlatırsanız sevinirim
İspanya İtalya civarındaki sıkışan ab şuan modellerde göründüğü gibi sıkışıp kalır kuzey den desteksiz sogukları çeker üzerine. Şuan modellere yansıdığı kadarı ile böyle.
İspanya dan İtalya dan soguk hava gelecek diye birşey demedim. Ordan yağışlı sistemler gelirse o ab ler sayesinde şansımız olur dedim.
Çapraz kutup akışını biraz araştır bence Azorun nasıl bizim için boşa kulaç attıgını daha çok Avrupa ve amerikaya yaradığını.
Grönland blokajı zaten modellerde bağıra bağıra gösterdi. Devamı ise çift yönlü blokeye giriyor. Sibirya ve Grönland blokesi. Bu durum ssw deki ısınmayı çapraz kutup akışına sebep verir.
Ya Avrupa dogru sarkan soguklar yada amerika civarı akan soguklar.
Blokaj durumu da olduğu gibi azor boş yere kalkıp duracak. Bir nebze jet akışını kesecek.
En kötü senaryo ise İtalya, ispanya civarı oluşan ab lerden yağış ve soguk hava dalgası almaları.
Tek taraflı blokaj da olmuş olsak yine bir şansımız olurdu.
ZİGANA GEÇİTİ.
Yağış fena ULL'den sağlam nasiplendin
Modeller bu akşama böyle bir yağış vermiyordu bile.
Demek ki ben tarihleri karıştırdım yahu
Adana ney ilçe nerde ilçe?
Adana merkez patlıyor herkes tabi
Vee direk sulu kar başlar tekrardan hayırlı olsun
585 metre oldugu için sen 600 olaydın direk kar yagar dı 15 metre ile kaçırdın =D