En yüksek 17. 1
En düşük 7.6
Yağış 1mm
Herkese başarılar.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEn yüksek 17. 1
En düşük 7.6
Yağış 1mm
Herkese başarılar.
2 derece daha düşer rahat
İyi akşamlar hocam batı iç Anadolu için tahminin nedir acaba çoğu tahminci siklonlarin genelde kibrisin doğusunda yer alacağından kurak geçer diyorlar. malum kuzeyden gelen cephelerden de pek faydalanamiyoruz siz ne düşünüyorsunuz
Aynen dogrudur şuan ki görünüm de bu şekilde Aralık ayı ile değişir inşallah Ankara dolayları iç Anadolu batısı bu şekilde kurak sisli puslu havalar devam.
25 Kasım ile birlikte sıcaklık düşüşü olacak gece - 6 - 7 ler gelecek gündüz Max 4 ila 7 dereceler de seyir var ay sonuna kadar.
Yağış olma durumunda akşam üzerine dogru kara cevirme şansı da var 25 Kasım sonrası.
Yağışlar değişkenlik gösteriyor şuan hali hazırda güzel bir yağış görünmüyor
Konunun aktif olduğunu görünce heyecanlandım abi ?
Niye İsmail 22 dolaylarındaki bu soguklar daha modellerde bile yokken konu açtık. Kasım ayı verileri tam yokken soguk kasım dedim şimdi kaldı 19 Aralık bakalım neler olacak Aralık 6 ila 10 arası ufak bir soguma daha varda onu saymıyorum
Konumuz aktiftir. Kışa giriş yapmadan son soguk demler gelsin bakalım.
En yüksek 24
En düşük 12
Yağış 0 mm
Herkese başarılar.
>>>WinteR<<< Sistemin avrupaya inmesi saçma değil mi öğle güncellemesinde
Siklon hareketinden bahsettim siklon hareketi tamda bu oluyor sistem hiç olma şansı da var. Hoş olma şansı da var. Orta şekerli görünüm yapıp ta geçebilir. Biraz beklemek modellere kafa takmamak lazım
Yurdumuz 19 Kasım itibariyle soğuk ve yağışlı havanın etikisine girecek.
19 Kasım itibariyle balkanlardan gelen soguk ve yağışlı hava ile özelikle Marmara batı orta ve dogu Karadeniz de etkili sıcaklık düşüşü gözlemlencektir.
Kar durumu ise batı Karadenizin gözde şehri bolu 24 Kasım itabariyle kky ve kar yağışına teslim olacaktır.
Kar sınırı 700 metreye kadar düşecek olup 700 metre üstü yerler de yağışa bağlı kky ve kar yağışları oluşacaktır.
KARADENİZ in yüksek kesimleri yine güzel kar yağışları alacaktır.
Sistem 2 kademe de iniş gerçekleştirecek olup
İLK soğuk hava dalgası 19 kasım
İkinci soğuk hava dalgası ise 24 Kasım ile gelecektir.
İstanbul da aydos dağında 26 27 28 tarihlerinde kky kar yağışları olma durumu bile vardır.
NOT: Şuan sistem siklon üzerinde kurulmuş olup bunun hareketi ve yönü ile güç kazanacaktır.
HAFTA İÇİ TEKRAR BİR ANALİZ YAPIP HARİTALI GÖRSEL HAZIRLAYACAĞIZ.
ŞUAN DURUM BU ŞEKİLDE
NETLİK KAZANMAYAN SİZE BAHSETTĞİM ARALIK İLK HAFTASI VE BÜYÜK SİSTEM 19 ARALIK HALA GÜNCELDİR.
BUNLARIN TAKİBİNİ DE ÖNÜMÜZDEKİ SİSTEM GEÇTİKTEN SONRA YAPCAĞIZ.
HERKESE İYİ GECELER.
SORULARI BURADAN SORABİLİRSİNİZ.
OCAK-ŞUBAT - MART HAKKINDA SORU SORMAYINIZ. KAİNLİK YAPMIYORUZ.
En yüksek 12.5
En düşük - 1.5
Yağış 0.0
Herkese başarılar.
yok niye kasıtlı yapayım izmir kara net cevap verilmedi ondan yanlis anlamayin tamam sormucam sistem gelmeden söz
Salih sen İzmire kar yagar olayını şöyle anla eger ki ne zaman İstanbula kar alarmı verirsek o zaman İzmir e kar gününü saatini sor. Şuan için İstanbul bile kritik derece İzmire nasıl kar yağmasını bekliyorsun.
Zamanı gelince sen sormadan ben yazacağım bizzat SÖZ SANA
Bişey soracam sana niye sürekli aynı soruyu tekrarliyorusun?? kasıtlı mı yapıyorsun anlayamadım seni
Sabırları zorluyor kendisi biz yapma dedikce yapıyor halen ama komple ip ten Ban yiyecek yakında böyle giderse
Daha Çok GösterECMWF 1993 - 2016 Yılları Arası mevsimsel Arşivi vardır, buna sebep ECMWF in mevsimlik tahminleri sıcak çıkar bunu bilmenizi istedim siz amatörler ve meraklılar için gerçi isim vermeden bahsetmek gerekirse profesyoneller ve bu işi meslek edenler bile bu ayrıntıyı fark etmezler yani mevsimsel tahminlerde ECMWF verilerini aylık olarak baz alınız aksi halde model hazırlama yeteneğiniz yoksa hazır modele bakarsanız şaşırıp kalırsınız bu kullandığım cümle ve içindeki kelimeler ister amatör ister profesyoneller olsun hepinize geçerlidir.
Gelelim merakla beklenen Kış mevsimi tahminine Kasım ayını da tekrardan yazarak hızlı hızlı geçmek istiyorum kasım ayı mevsim normallerinin altında sıcaklık ortalaması ile bitecektir kar alan bölgeler yerler olabilir yükseklik ve rakım bilgilerine göre .
Aralık Ocak Şubat ayları mevsim normallerinde ve bölge bölge mevsim normallerinin altı sıcaklık dalgaları ön görümüz var , yani serin bir kış bizleri bekliyor detaylar özlenen kış olma özelliğine sahip, Bu sene kar senesi diyelim hem yağış açısından hem de soğuk açısın dan sıkıntımız olmayacak gibi görünümü şanslı konumlar doğu Marmara batı Karadeniz Akdeniz de Mersin den doğru iç kesimleri doğu Karadeniz doğu Anadolu yağış bakımından süper bu sene Fakat ülke geneli bol yağışlı
Karadeniz'in set özelliği bu sene erken kırılacak
İlk ciddi sistem Aralık ayı içinde 10 Aralık ve 20 Aralık içinde
Sonrasında Ocak ayı içinde bizimle özdeşmiş olan 8 ocak sistemini yakalama şansımız var bunlar ayrıntı detay ama ileride göreceksiniz
STT ler 2014 le aynı benzerlikte mevsim gidişatı 2004 benzerliği içinde bire bir aynısı olacak değil uzatmıyorum
Özet : Bol yağışlı serin ve soğuk bir kış mevsimi bizleri bekliyor üç tane godzilla diye sizlerin tabiri ile en az üç büyük sistem ve sistemler gelmesi olasılığı var
Dünya genelinde ekstrem kış koşulları mevcut bu sene uzatmadan yazdım eveleme geveleme olmadan herkesin anlayacağı şekilde yani bu sene özlem biter diyorum farklı ayrıntı gelirse konu içinde güncelleme yazarım elime sağlık Şubat ayıda çok güzel
Hayırlısı olsun
Abi Marmara için 700 metreye inse nolcak ki yine İstanbula yağmıycak
12 kasımda gelecek sistemden bahsettik 700 metre kadar düşecek diye diger sistemler için geçerli değil
AYRICA BÜYÜK NOT DÜŞELİM.
Bizler tahminciyiz. Bu tahminleri sosyal medya yada diger platformlarda paylaşırken çoğu kesim Allah'ın bildiğini sizler bilemezsiniz. Yada kainlik gibi kavramlarda yorum yapanlar var.
ELBETTE ÖNCE RABBIM BİLİR. BİZLER ELİMİZDE Kİ İMKANLARLA, BİLGİLERLE TAHMİNLER YÜRÜTEBİLİYORUZ.
SİTEMİZDEKİ TAHMİNCİ GRUBUN ÖNCEKİ TAHMİNLERİNE BAKIP ELEŞTİRİ YADA OLUMSUZ YORUM YAPABİLİRLER.
BİZLER SİSTEME 1 HAFTA KALA TAHMİN KONU AÇMIYORUZ.
Bir kaç hafta önce bahsettiğim 19 Aralık tarihi bozmadan ilerlemekte.
Sizlere ekim ve kasım dan direkt TARİHLER vererek sistem hareketlerini bildirdim.
12 KASIM sonrası 22 kasım sistemi var.
Aralık başı da bir sistem olacak fakat şuan gözüken en kıymetli sistemler dersek.
1 sırada 19 Aralık
2 sırada ise 22 kasım.
Daha kış ayına tam girmedik modeller çok çok çok iyi biraz güney ve iç Anadolu kesimleri için kötü olsada kuzey kesimler 12 ile kara merhaba diyecek hatta Marmara dolaylarında kar seviyesi 700 metre ye kadar inecek.
Buradan sizlere anlık bilgilendirme yapacağım.
Hayırlı akşamlar.. ![]()