EGE BÖLGESİ KIYI BOYU KIRMIZI ALARM..
Detayları Whisper hocamız yazacaktır.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEGE BÖLGESİ KIYI BOYU KIRMIZI ALARM..
Detayları Whisper hocamız yazacaktır.
25 Eylül Sabah saatlerinde Trakya üzerinden giriş yapacak olan soğuk ve yağışlı hava sistemi genellikle yurdumuzun kuzey kesimlerinde etkili olacak. Marmara batı,orta doğu Karadeniz de görülecek yağışların.En yoğun olarak orta ve doğu Karadeniz taraflarında etkili olacak.
Karadeniz bölgesine yarın öğle saatlerine yakın giriş yapması beklenen sistem özelikle kıyı kesimlerde rüzgarın yer yer kuvveti ile fırtınalara sebebi olması bekleniyor.
Ay sonu 2 sistemle(kuvvetli soğuma ile) Ekim ilk haftasında Karadenizin bir çok yüksek kesimlerde kar yağışları olabilir.
Bu sezon yine kışın erken gelme ihtimali olduğu gibi uzun maratonlu kış serüveni bizleri bekliyor olabilir.
Takibe devam.
Not: erken konuşmuyoruz gelişen hava durumlarının ve modellerinin şuan ki yönlü değerlendirmesini yapıp sizlerle paylaşım yapıyoruz.
Karadeniz Bölgesi sorumlusu , moderatörümüz >>>WinteR<<< 'dır.
:okey: takibe devam..
23 Eylül tarihinde balkanlardan gelen yağışlı sistem Trakya dan giriş yaparak Marmara Karadeniz bölgesi iç ve kıyı boyu devam edecek.
Yine verilerde gözlemlenen 26 Eylül tarihinde tekrar balkanlar üzerinden gelmesi beklenen yağışlı sistem mevcut an ve an takip ediyoruz.
Karadeniz bölgesine 24 Eylül tarihi ile kıyı bölgeleri hariç karla karışık yağmur kar ihtimalleri yüksek takipteyiz.
24 Eylül sistemi ile ilgili çok yakında paylaşımlar geliyor.
Bu kez çok daha güçlü soğuma bazı bölgelerde kış havası yaşatacak cinsten.
Geçtiğimiz kıştan bahsettiğimiz üzere bu yaza damgasını vuracak ülkemiz ve diğer ülkelerde olacak depremler hakkında konuşmuştuk.
Yine altını çizerek söylemek gerekli bu şiddetli hava olayları denizler ve kara üzerinde büyük etkiye sahip dikkatli ve tedbirli olmak lazım.
Depremi unutmayalım olacak gibi yaşayalım.
Karadeniz bölgesinde Devam etmekte olan yağışlar 10 Eylül Sabah saatlerinde itibaren yönünü doğu Karadeniz bölgesine çevirerek şiddetlenecek. ani su ve sel baskınlarına sebep olması bekleniyor.
İl il yazmaksızın tüm doğu Karadeniz için özel uyardır.
Yazıdan da anlaşılacağı üzere kırmızı acil uyardır...!!!!
ANALİZCİ yazdığım yazının en son cümlesini oku tamam mı .
3 senedir kasim sonu Aralık başı soğuk sistem girişleri almadık mi sadece geçen sene yağış olmadığından dolayı kar olayı olmadı kuru soğuk cektik
93 harbi arkadaş direk zaman dilimi olarak kışı bitirerek Şubat diyerek geçmiş ben ondan dolayı yazdım .
Herkes bilsin şuan ki hatta son 3-4 sezona baktığımızda kış gerçek deyimi ile Aralık başı veyahut ortasından başlıyor.
93 harbi yazdı"
Bu seneden çok umudum vardı ama ben şubata kadar istanbula kar düşmeyceğini düşünüyorum bu lafımı da 4-5 ay sonra hatırlatırm
Çok büyük konuşma ve iddaa bu..bende hatırlatırım son 2-3 sene baktığımızda yılbaşı sistemleri vurdu hemde İstanbul a .
Ve şuan ki veriler yine sonbaharın daha erken akabinde de kışın sert soğuk sistemlerin Kasım sonu Aralık ortalarında gelecekgi söz konusu
UsTaD hocam benim anladığım kadarıyla arkadaşın anlatmak istediği şu şekilde.
Örnek veriyorum senin durumun iyi maddi olarak.bir arkadaşın var yada yakının durumu iyi değil ve ona ulaşma şansın yok yada müsait zamanın yok yanına gitmeye sen de onun adına durumu iyi olmayan bir kişiye maddi destekte bulunman para yemek aş yardımı yapman.
Galiba bunu sorar ?
UsTaD Hocam lütfen dini konulara siyaseti karıştırmayalım.
Genel sohbet bölümünden devam edebilirsiniz.
Not: genel sohbet bölümünde olsa orda siyaset tartışmana müsade edilmeyecektir.
:komik:
Geçen sene ki yağışa göre fazla yağışın az dolu yıldırım hadisesinin fazla etkili olacağını DÜŞÜNÜYORUM.
Havayı sistemi daha görmeden neye dayanarak fazla olup olmadığını düşünüyorsun.
Sonra dolu ve yıldırım olayları için cape ye bakmak lazım diyorsun.