hocam sanirim d.karadeniz sahil kesimi icin 8-9 aralik alabilir demistiniz degisim var mi son modellere bakarak..
daha erkende alabilirsiniz . Takibe devam
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturhocam sanirim d.karadeniz sahil kesimi icin 8-9 aralik alabilir demistiniz degisim var mi son modellere bakarak..
daha erkende alabilirsiniz . Takibe devam
Uyarı;
Hava durumu ve oluşabilecek hadiseler.
Ülkemiz balkanlardan gelen ve batı bölgelerimizde başlayacak soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecektir.
26 Kasım da trakyadan tutup Ege kıyıları Akdeniz'in Mersin sınırı kadar yağışlı hava hakim olacak. Normal hadiseli bir yağış olması beklenirken Antalya Mersin civarı bira daha hareketli geçecek.o bölgedeki yoğunluk daha fazla olacağından hortum sel kuvvetli yağışlar olabilir.
Asıl hava durumunun seyirini değiştirecek gün 27 Kasım gecesi giriş yapmasi beklenen Balkan etkili soğuk yağışlı sistem.
Model bknz.
27 Kasım sabah saatlerine yakın Ege kıyılarına ulaşması beklenen sistem giderek kuvvetli bir hal alacaktır. Yukarda da belirttiğim gibi Trakyadan Ege kıyıları Akdeniz bölümü şiddetli yağışlara merhaba diyor.
Aman dikkatli olalım bu tarihler modellerin gösterdiği yağış biçimi gerçekleşirse sel ve su baskınları hortum yıldırım olayları gerçekleşebilir.
Takibe devam
Muş ya askerlik yaptım oranın kar yağışı bı muhteşem oluyor lapa lapa kelimesi az kalıyor. lopaa lopaa desek yeridir
@Ahmet sistem tarihimiz tahmini en geç 12 Aralık diye hesap yapıyoruz. Aralık ilk haftası yagislarla gelecek mini sogumayı kar diye nitelendirmeyelim. Esas soğuma 9 Aralık sonrası başlıyor. Çanakkalemiz tarihin kalesi beyaz örtü de çok güzel yakışacak Allah'ın izni ile.
Bu seneki sistemlerde mersinde kar yağışı alırmı
mersine kar Ocak ortasindan sonra olur
Tek korkum İtalya üzerinde avrupayi sarmış alçak basınçlı sistem haddinden fazla yayılıp çok süreli orda kalması.
- bize negatif yönü sistemin gücünün az oluşu en fazla -6larla giriş yapması
- yada en kotu Trakya ve tüm Karadeniz kıyıları ve doğu Anadolu nasiplenebilir.sadece kıyı sahil şeridi desek yeridir.
Takibe devam :thumbup:

Güçlenen İskandinav yb leri ve Sibirya yb leri
Sistem inişi -12 lerle göz önünde hadi bismillah hayırlısı... :lol:
Kar tifan durumu 5 Aralık'ta vizyonda dayım.
O zaman ölçümlerimizi yapar sağa sola ateş ederiz. :lol:
5 olsa ne olur sanki karşındaki Galatasaray Galatasaray olmayınca tadı olmuyor Sinan hoca üzülmüyor.
Şaka şaka yumurta folluktan çıkmış gitmiş sadece ülke puanı kazanıyor şuan.
İç Anadolu,doğu Anadolu Karadeniz doğusu ve orta Karadeniz bölgeleri zaten şuan halihazır beklemede ufak bir kıvılcım bekliyor.
Sistem Marmara ya -6 ve üzeri giriş yaptığında bu saydığım bölgedeki illerin durumlarını kestiremiyorum.. :artis: :catisma:
kıyılar kar alabilecek mi bu sistemle hocam?bulunduğum yer itibari ile d.karadeniz önceliğim:)
dogu Karadeniz ise sorun yok
gümbür gümbür alacaksınız.
Basaksehir maçını konuşmaya bile gerek yok
Konya bu maçı almalı kesin yoksa oda gidici