Evet hocam özelikle kayınpederim bu yüzden çok sıkıntı yaşadı. :D
2015 senesi don olayları sebebi ile güneşi tam cephe görmeyen kısımlarda malesef ürünler yandı güneşi gören kısımlarda tek tük ürünler olmuştu.Geçimini bu ürünlerden saglayan çiftçi magdur oluyor malesef.
>>>WinteR<<< tarafından yazılan gönderiler
-
-
-
Büyük belkentilerle girdiğimiz şubat bize kelek attı. Halbuki analiz ve araştırmalara göre ocaktan çok daha yağışlı olacaktı.
Ülke olarak iklim kayması yaşıyoruz.seneye bakalım sonuç ne olacak. -
-
Bence de hocam ben whisper dayıya bahsettim ticari amaç yok zaten ayrıca doğadaki canlılara bir nebze fayda olur.
-
hocam ben şu şekilde biliyorum siz nasıl düşünürsünüz. Erik ile kiraz aynı gruptandır.çünkü saplarını kıyasladığınızda kirazla aynıdır. Elma ile de armut aynıdır.şeftali ile kayısı ise aynı meyvedir nasıl diye soracak olursanız şeftali ve kayısı dala sabit şekilde tutunur bir sapı yoktur.
Aynen şöyle

Bakınız ana dala sabit şekilde duruyor bu iki meyvede digerlerinin sapı var ve yukarıda bahsettigim gibi kiraz ve erik sapları ince elma ve armutun sapı kalın -

Kuzey koptu geliyor..
:roketatar: :roketatar: :roketatar: -
1.inci sorum yukardaki 2. Sorum ise erik agacına mesala şeftali agacı aşlanırmı. Yada elma agacına kiraz agacı gibi.bunun dinen ticari amaç olmadan sakıncası varmı.?
-
hocam bu işi ticaret olarak yapanlar var onlar tamamen usülsüz yapıyorlar. Ayrıca meyve sebze ürünlerinde hızlı büyütme ilaç ve teknikleri kullanıyorlar.Bu kişiler yukarda bahsi geçen kuranı kerim deki hadisler bunlar için geçerli.
Benim anlatmak istediğim olay ise çevremizde olan meyve agacları hakkında tamamen ticari amaç gütmeden insanlara ve hayvanların yararlanması için yapılan aşılar. -
@whisper hocam senin de yaşın itibari ile konuyu cevaplanmanı istiyorum.
Ona göre benim arka bahçede operasyon yapacağım. -
mevye vermeyen kısır (pic) diye tabir edilen meyve agaçlarını aşılama yapsak hangi agaçtan hangi agaca aşılama yapılır.?
Ben şöyle bir olay duydum kısır bir erik agaçına armut aşılanmaz deniliyor yada erik agacına kiraz aşılanmaz günah deniliyor senin düşüncen nedir.? -
@UsTaD hocam merhaba sana bir kaç konuda birkaç soru soracağım.Malum baharın gelişi ile ekim dikim işleri başladı. Sebze meyve olarak.şimdi sana soracağım konu ben aşılama yapacağım fakat aşılamanın günah oldugunu iddaa edenler var senin düşüncen nedir.
-
@whisper dayı fazla şeker kullanmayın.hele ki senin yaşlarda sana yasaklıyorum şekeri No şeker :olmaz:
Cay iç şeker içme.. :rules: al burdan zararlarını oku -
güzel bir kapanış olacak inşallah. :cool:
-
Bir beşiktaşlı olarak maç sonucu %90 gs adı altında olacaktır. Sebeplerine geleceksek.
- 1.2 milyar dolar satışı gerçekleşen digitürk satışı şuan beinsport adlı kanala geçmiştir.
- Şuan puan durumu Bjk 47 Gs ise 40 Fb ise 38 puandalar ayrıca başakşehir ekibi ise 46 puanla 2 sırada beşiktaşı takipte.
-Yarın ise derbide kazanan Bjk olursa puan farkı Gs ile 10 Fb ile 12 başaksehir ilede 4 puan olacak.
- Peki tablo bu şekilde beşiktaş lehine olursa ne olur. FB taraftarı bu gece ile ümidini kesti kesinlikle Gs taraftarı ise yeni gelen hoca ile anlaşmazlık ve evlerinde yenilmeye hazmedemeyip tüm beinsport kanalının tamamen kapatacaklar.üyelikler iptal olacak. Stada seyirci gitmeyecek ligin 2 yarısının büyük coğunlugu bu şekilde bitmesi vs vs ..
Sizlere soruyorum sizce yedirirlermi tek başına lider olup yarışı koparmayı ve üyeliklerin iptalini bu maçları izlemek için açılan kafe kafeteryalar ne yapar.
Bu yazdıklarımı iyi okuyup düşünün. Ha Bjk kaybetse şampiyonluk gitti olayı olmayacak. Hala puan farkı var hala yarış devam edecek.