An itibariyle konumum Bursa - Teleferik (450 m) lapa lapa kar başladı ❄️
Alperenn tarafından yazılan gönderiler
-
-
Alperen teleferikte hava sıcaklığı Kac derece kardeşim bilgin varmi
mgm de maalesef konumumu baz alabileceğim bir istasyon yok ama başka sitelerden baktığımda 2 derece olarak görüyorum hafif kky mevcut
-
Bursayi hiç vurmuyor o DEKLER çıldırıyoruz Burda arkadaşlarla
nasıl vurmuyor abi yapma ya gayet güzel vuracak. Pazartesi akşama kadar devam
-
Mart ortasına kadar evimizden taşınacağız ısrarla çarşıya taşınmayalım diyorum çünkü rakımı daha düşük😅😅
taşınacaksan eğer imkân varsa 400 rakım üzerine taşınmaya çalış usta Müthiş kar görürsün özellikle siklonik/cephesel sistemlerde güzel kar alırsın. rakım sistemlerinde strese girmezsin, sağlam sistemlerden sonra ortalama 5 gün yerden kalkmayan kar görürsün keyfine bakarsın. Ve her sene arabaların kar ile gömüldüğünü görmende muhtemel ben mesela 2018 ve 2024'ün şu ana kadarki süreci dışında her yıl gördüm geçtiğimiz yıl şubatta bile 🙏🏼🙏🏼
-
O hangi model oluyor peki?
Hermes wrf yi öneririm. 2022 de ki vorteks tahminlerinde dahil çok fazla nokta atışı yapan bir model. dekleri de kestiriyor çoğunlukla
-
An itibariyle Uludağ'da yoğun kar yağışı hakim. Özellikle Sarıalan bölgesinde ❄️ Kameralardan izleyebilirsiniz
-
reis genelde istanbul beylikdüzü deklerden iyi kar koparırdı bu sistemde nedense hep az veriyor o bölgeye
çok dikkate almamak lazım modeller nereye dek vuracağını kestiremez
-
Eline sağlık Alperenn 👏
teşekkür ederim😄
-
Yıllardır güvenerek kullandığım sınırlı alan modeli Hermes Wrf'nin sırası ile Pazartesi günü öğleden öncesi için yağış, 850hPa, 500hPa sıcaklıklığı haritaları.
Pazar öğleden sonra / akşamdan itibaren Pazartesi akşama kadar İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir için güzel yağışlar gözüküyor. 850hPa da -6/-7 , 500hPa da -33/-34 ler var ve ben saydığım illerde 250 rakım üzeri her noktada sistem bitişine kadar örtü bekliyorum ❄️
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
400m için beklenti olan yerde 300m için görsel Olmaz hocam daha hiç görmedim az üstüm beyazken konumunun karsız kaldigini
ben 250-300 rakım ve üstü için örtü bekliyorum şahsen . 500 600 rakımdan sonrası kalın örtü olur tabi daha netliğe kavuşmadı orası ayrı
-
Uludağ 'a kuvvetli kar yağışları geliyor. 💥 Kar kalınlığı 1 Şubat'a kadar 1 metre olur ya da çok yaklaşır. Ayrıca alçak kesimler içinde Pzr - Pzt günleri kar ihtimali netleşti diyebiliriz
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Gelde bunu evdeki çocuklara anlat, onlar dahi böyle numaraları yemiyorlar artık.

amaç moral motivasyon sinerji olsun zaten . Yoksa gem i ana fikir dışında dikkat almam
-
GEM babuş sabah güncellemesinde ay başı için çılgın şeyler denemiş ❄️🥶
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
herkese çok teşekkür ederim 😊 nice birlikte yıllarımız olur inşallah
-
Vallaha hocam daha yansıyan birşey yok görüntüde
Marmara konusunda gem ve gfs diyagramlarini paylaştım. git bak. bence kasıtlı olarak bilerekten soruyorsun bu şekilde. ayrıca madem yansımadığını biliyorsun neden sorarsın ki o zaman ? ve de her gün her gün sorman ayrı birşey zaten.