Sinan hocam jules verne sistemiyle ilgili biseyler varmi acaba
diyagramlara yansımaya başlamış .
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSinan hocam jules verne sistemiyle ilgili biseyler varmi acaba
diyagramlara yansımaya başlamış .
Diyagramları epey beğendim ⭐⭐
Ukmo 'da 29-31 civarındaki sistemi sağlam bir şekilde desteklemeye başladı. Şahsen sadece Ukmo ve Gfs'yi dikkate alıyorum . Diğer modellerin eski performansından eser yok hele ecmwf nin😦
Bursa - Mürseller (740 rakım) ❄️❄️
Bursa-Mürseller (740 rakım) ❄️❄️
Bursa inegol örtü yapmış 5cm kar vay bee
bizim için hüsran oldu havada kar bile olmadı. bizi geçtim Uludağ da bile beklenenden çok daha az yağdı yağışın çoğu yağmur olarak düştü. Umudumu kaybetmeye başladım rezalet bir kış ..
forumda sessizlik hakim🤐
Uludağ 'da kar yağışı başladı ❄️
Peki yildirim 7.7 derece diyor merkez 5.6 diyor merkezle aramda 3 km mesafe var ve 210 metre yükseğim merkezden budami doğrudur bu kadar etkilermi
etkileyebilir
Şimdi ben bu durumu anlayamadım Bursa merkez 5.6 derede diyor mgm lakin uludagda yagmur yağıyor bu nasıl oluyor 2 derece daha düşse kar yağacak uludagda suanda sıcaklığın 10 derece altı eksi 4 felan olması lazım neden böyle bu
üst seviye sıcak olduğundan dolayı. Şu an merkez 5,6 derece fakat 1100 rakımlı Keles 6,0 derece. ilginç gerçekten ama sistem fos ..
Bursa'da akşam - gece itibariyle yarın sistem bitişine kadar +700/+800 rakım show yapacak. Uludağ'da mevcut kar örtüsüne 25 ila 40 cm aralığında ekleme olacağını düşünüyorum.Dikey hızın kuvvetli olduğunu ve bir iki faktörü hesaba katarsak maximum 400-450 rakıma kadar örtü ihtimali gözüküyor ve kar sınırının zor da olsa Tophane-Heykel taraflarına kadar düşmesini bekliyorum. Tabii kısa süreliğine seyirlik kardan ibaret olur ama böyle bir sistemde ona da şükretmek gerek . ay sonu daha iyileri yolda 🥶❄️
MGM haftalık güncel tahmin. Cuma - Cmt Güney ve Doğu Marmara kar yağışlı ❄️ (değişime açık)
Peki gfs nin Bursa için verdiği yoğun kar hakkında ne düşünüyorsunuz?
250-300 rakım ve üstü kar yağışını net şekilde görür.Ama dikey hız faktörüne bağlı olarak kar sınırı zor da olsa 150 m civarına kadar inebilir. Bu kadar aşağıya düşme durumu özellikle gece geç saatlerde mümkün. (görürsek anca havada olur) , +600 rakımda güzel kar örtüsü olur . 350-500 metrelerde araba,çimler,çatılar ve de *anlık olarak* yağışın yoğunluğuna bağlı olarak yerler tutabilir. İyice araştırma yaptım sonuç bu
Avrupa riski Kafkas riskinden az
aynen hatta ben Avrupa ihtimalini 0 olarak görüyorum 😁
şu görüntülerde sistemlerin uzunca bir süre Avrupa'ya kaçma ihtimali %0.0000001 gibi birşey . NAO hafif pozitif ve BL pozitif-nötr iken asla kaçmaz. Blokaj dönemine giriyoruz olarak gozukuyor. Şubat ayının ilk yarısı boyunca sık sık İskandinav blokaji oluşmasını bekleyebiliriz.İlave olarak- NAO süreci bugün bitiyor. Yani Avrupa dönemi uzuuunca bir süre kapanacak:) bol bol yb etkisinde kalacaklar. Artık sıra bizimdir 🥊
(bu tür verileri yorumlamakta çok iyi değilim, çoğu şeyi okumasını yorumlamasini bilirim orası ayrı ama bazı verilerde eksiğim var, üstteki paragrafta yanlışım varsa düzeltin lütfen 😊)