Arpege İstanbul geneli 5 - 6 şubat kar açısından kötü çıkmış. Yok denecek kadar az kar vermiş.olasılık
Havist tarafından yazılan gönderiler
-
-
silivri için yorumunuz nedir acaba
Merhaba, Silivri bu sistemde kar açısından şu anda ki verilerde göre sorun olmayan bir ilçe. Ama 10 saate kadar veriler değişim gösterebilir.
-
Hayırlı sabahlar
-
cmbrn41 elinize sağlık.
-
Her sistemin bir en iyi modeli oluyor hocam.gfs bu sistemin bu ve buna yakın geleceğini gösterirken boşsun gfs dedik dimi? 😬 Malesef dediği gibi de oldu. Tüm modelleri de peşine taktı
Haklısınız hocam.
-
Ne oldu kral ilan ettiğiniz ecmwf💣
Hangisi iyi bir sistem veriyorsa kral onu ilan ediyoruz. Her bölgemiz, her şehrimiz için hayırlısı olsun inşallah👏
Bence en iyi hava modeli Ukmo 'dur hocam.
-
1-2 km ile kaçırma şansınız olabilir ne yazık ki dua edelim dogulasın. Biz Anadolu yakası olarak ümidimiz gitti benim konum azda olsa şanslı Aydos yakını
Teşekkür ederim hocam. 1 - 2 km ile kaçırırsam çok üzülürüm.
-
>>>WinteR<<< hocam küçükçekmece sınırda kalıyor düşünceleriniz nedir?
-
Ömer hocam küçükçekmece sınırda kalmış.
-
Koca bir forumun son umudu...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Benim için kar tahmini için en iyi hava modeli Ukmo 'dur.
-
Güncelleme yerine çay.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
-
Hocam ben biliyom da bazen anlatmak çok zor
Anladım hocam.
-
Abi salihle erdala özel bir konu başlığı açsan. Size sorularini ordan sorsalar .model kotu cikiyo herkez canı burnunda oluyor Erdal aynı soruyu 50 kere soruyo ortam geriliyor
Soru ve cevap konusu var hocam.
Sorularınızı bu konu üzerinden sorabilirsiniz.
-
Arkadaşlar Merhaba;
Öncelikle kötü başlayan kış (yani basınç dizilimleri Türkiye şartlarına uymayan) bir kış ile başladık önce Avrupa soguk tarafta kaldı 10-15 gün boyunca kış şartları Avrupa'da hüküm sürdü. Bölgesel rüzgarların zayıflaması ve doğudan esmeye başlaması işte burada kış şartlarını bizim lehimize dönmeye başladı.
Önümüzde bir sistem var fazla uzatmadan sistemin karadenizi ne denli etkileyecek onu anlatmaya çalışacağım.
Öncelikle;
Batı Karadeniz Bölgesi bu yaşanılacak sistemde en şanslı bölgemiz kıyı ve iç kesimleri gayet tatmin edici yağış alacaktır kıyı kesimler 5-15 cm iç kesimler ve yüksek bölgeler 25-50 cm arası bir kar birikimi bekliyorum.
Orta karadeniz bölgesi
Sinop, Samsun, Ordu Sahil hattı sıcaklık sınırına takılmaktadır. Karadeniz üzerinde bulunan alçak basınç son güncellemeler de samsuna Vorteks olarak dönüp yağış bırakacaktır değişime acıkmı açıktır.peki bu Vorteks Samsun'da gerçekleşirse ne olur 100 MT üstü kar birikimi artarak devam eder samsunun iç kesimleri özellikle kavak,havza, Ladik hattı Samsun-Ankara kara yolunda ciddi sıkıntılar meydana Samsun'da ise örtü oluşur yükselti arttıkça yağan karın zenginliğini anlayacaksınız. Şuan Samsun Olayı %70 bu şekildedir.
Amasya, Çorum, Tokat tatmin edici kar yağışlarına kavuşacaktır tahmini bu bölgeler için 15 cm kar birikimi bekliyorum.
Ordu ise Samsun ile aynı kaderi yaşıyor sadece 250 MT üstünde yağışlar kara çevirecektir. Ünye fatsa civarı yine kar sürprizi yapar. Yükseklerde köy yolları kapanabilir aman dikkat.
Doğu Karadeniz Bölgesi;
Giresun, Trabzon,Rize,Artvin bölgeleri sahil kesiminde sıcaklık sorunundan dolayı kar beklentim yok 300 mt üstünde Karadeniz'in yağış faktörü de girince yoğun kar yağışları meydana gelebilir yayla yolları ve çoğu köy yolları kapanacaktır. Gümüşhane,Bayburt bölgelerini söylemeye gerek yok her sistemde yıldızları oynayan şehirler dir.
Türkiye olarak son yılların en kurak kışını yaşayarak barajlarımızda ki su düşüşünü üzüntüyle izledik izlemeye de devam edecek gibiyiz, bu dönemde ülkede yagan her yağmurun her kar yağışının degerini bilmek ve anlamak lazım.
İlaç gibi yağışlar başlıyor tadını çıkaralım.
Elinize sağlık hocam.