Kütleler ne yazık ki deniz üzerinde asılı kaldı. aşağıya inmeye de pek niyeti yok gibi. B.Karadeniz açıklarında oyalanıp etkisini kaybetme noktasında.
hava2023 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Radar çok parçalı arkadaşlar. Bu sistemden İstanbul'a pek bir şey çıkmaz. Batı Karadeniz'e doğru daha çok deniz üzerinde hızlı bir geçiş var. Kıyı şeridindeki iller belki eklenir. Medyada abartıldığı şekliyle İstanbul da yağış bırakması söz konusu değil bu sistemin.
-
Samsun ve doğusundaki illerimiz kıyılar bu sistemde kar görme olasılığı düşük . iç kesimlere yağar, sıcaklık sorunu var gibi. Bugünkü dmi haritasında da bu açıkça görülüyordu. Modellerde bu akşam düne göre bir tık bozma gerçekleşmiş benim görebildiğim kadarıyla. Hem de soğuğun süresi 1 hayli. Kısalmış.
-
Ben bölgemiz için bu sistemden pek ümitli değilim. Bugün modeller biraz güzel görüntüler verse de bu akşamdan itibaren fazlasıyla törpü yiyeceğini düşünüyorum. Sistem ya da sistemlerin bizim coğrafyaya gelene kadar ne duruma geldiklerini önceki gelen sistemlerde gördük. Bu sefer de böyle bir manzara olması ihtimali çok yüksek.
-
Bu akşamki Ecm orta ve Doğu Karadeniz için hiç güzel gelmemiş. Diğer modeller bir şey verse de Ecem modeli sistemi vermeyince zaten bir sonuç olmuyor. Sonuçta diğer küçüklü büyüklü modeller en sonunda ecmwf'in verisinde buluşuyor
-
Kurak geçen sonbaharın ardından yine kurak ve ılık kış mevsimi bizi bekliyor .modellerdeki işaretler bu yönde güçlü ipuçları veriyor. Sıcaklık zaten mevsim normallerinin hayli hayli üzerinde gitmeye devam edecek gibi dururken ,yağışta da küçük çaplı geçişler kendini gösterebilir.
-
Uyarılık bir sistem olduğunu bölgemiz için pek düşünmüyorum. Hele kar oluşturacak bir sıcaklık düşüşü söz konusu değil ki, uyarı yapılsın. Normal bir yağış geçişi olabilir,O kadar.
-
Bu tür sistemlerde batı karadebiz,hep şanslıdır zaten. Biz orta k.deniz hep boşlukta kalırız nedense.
-
Bu haritaya göre İzmir sürpriz yapabilir. Yağış yoğun.soğukla çalışırsa kar düşebilir.
-
Hocalarım samsun Terme 100 rakım gece biseyler gorebilirmiyiz
Olurdu olmasına da sistem ömrünü tamamlamak üzere. Yağış artık orta karadeniz'den çekilmek üzere .yarın tamamıyla Doğu Karadeniz bölgesi'nde etkileyecek pozisyona geçiyor.
-
Bence yoruma kapatılmasın. Bu sitenin diğerlerinden bir farkı olsun. İsteyen istediği yorumunu kurallar çerçevesinde özgürce yazabilsin. Diğer Forum sitelerinde ufak bir farklı görüş sundun mu hemen banlanıyorsun. aynı durum burada olmasın diye düşünüyorum.
-
Ben böyle bir görüşe katılmıyorum. Sıradan bir Şubat ayı olacaktır. Modeller bizleri bu kış çok yanılttı. Aralık başı ,Ocak başını hatırlayın aynı beklentiler bu aylar için de vardı. Sonuç ortada. Bir iki güne modellerin tam tersi şekilde Afrika'ya el salladıklarını göreceğiz.
-
MGM güncel çıktı mı arkadaşlar.
-
Bu harita dünkü olan. Bugünkü geldi mi acaba.
-
Güncel MGM haritası yayınlandı mı arkadaşlar.