Aydiner tarafından yazılan gönderiler

İki haftalık tahmin yapmak biraz ustalık , biraz tecrübe gerektirir. Bence daha çok 3-4 günlük. Hatta yapabiliyorsan günlük tahminler yap. Mesela pazar günleri haftaya genel bir bakis atarsın mesela guzel de icerik olur.

Basınç sistemlerini ,cepheleri rüzgar yönlerini temel olarak biliyorsundur zaten.

Deniz seviyesi basıncı, 850 ve 500 metre sıcaklıklarını , Modellerin ENS verilerini , dediğin gibi bir iki haftalık tahminlerde AO ve NAO verilerini bilip yorumlaman güzel tahminler yapmana yardımcı olur.

Ao naoyu kullanmayı biliyorum ens verilerinide uzun zamandır biliyorum zaten.

Aydiner merak ettiğin bilmediğin her şeyi sorabilirsin. Bildiğim kadarıyla yardımcı olurum

Bana 2 haftalık tahmin yapabilmem için öğrenmem gerekenleri listeler misin En basitlerinden En zorlarına. Çalışacağım takıldığım yerlerde yardım alırım sizden.

Tabii ki yüzde yüz öğrenmem zor ama çoğu sunu yapabileceğime eminim.

Harici İçerik x.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

İkincisi, anlatım yaparken biraz meteorolojik terimler katabilirsin yazına. Mesela konvektif hareketlerin oluşması için gereklk enerji atmosferde var mı ? Bunu engelleyecek bir hava akımı gözüküyor mu ? vs vs..

Tavsiyen için teşekkür ederim. Öncelikle ben sayfamda basit anlatımları hedefliyorum. Kafa yormayan net ifadeler Daha çok hoşuma gidiyor.

İkinci olarak temel bilgilere sahibim. Ama hala çok profesyonel seviyede tahmin yapamadığımdan dolayı üst seviye metoeorolojik terimleri istesemde kullanamıyorum 😂

sevdiklerimi kaybetmişimde ölüleriyle berabermişim gibi duygusuz kaldım.

Uyku sürem 4 saati geçmiyor ve bu yüzden gün boyu yorgunum. Kimler geçiyor hayatımdan ama asla hissetmiyorum. Belki sevenim vardır veya yoktur bilmiyorum. Ama benim hayatım benim devrim yıllar önce kapandı aslında... Artık sadece kalbim atmamayı bekliyor.

Harici İçerik x.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.