Gözün aydın olsun..
Nasıl bir yağışın oldu? kesildi mi, devam mı?
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturGözün aydın olsun..
Nasıl bir yağışın oldu? kesildi mi, devam mı?
Hem cevap olsun hem tahmini öne alalım
Şimdi bugün için başka yağış bekleniyor mu
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Öncelikle, geçtiğimiz günlerde paylaştığımız tahminlerle ilgili özellikle sosyal medyada gelen tepkileri görüyorum.
Birincisi, yaptığım haritalı tahminlerde "şuraya şu kadar santim yağacak" gibi bir tabir kullanmadım.
İkincisi, kar kalınlığı tahminini sitemizde verdik ve YEREL OLARAK belirttiğimiz minimum değerleri şimdiden birçok bölge geçmiş durumda.
Üçüncüsü, bunu defalarca söylüyoruz ancak anlatmakta zorlanıyoruz: Bu bir cephesel (devamlı) kar yağışı sistemi değil. Deniz etkili kar (DEK) sağanakları şeklinde, Karadeniz üzerinden sürüklenen yağış bulutlarının YEREL OLARAK, yaz sağanakları gibi mahalleden mahalleye bile farklılık gösterecek şekilde yağması olayıdır.
Burada paylaştığımız haritalar, bu yağışların nerelerde ne kadar gerçekleşeceğini kabaca gösterse de, harita içinde "yer yer kuvvetli kar" yazan bir bölgede olmanız, şanssız olup yağış bulutlarının size denk gelmeyeceği anlamına da gelebilir.
Bu bilgilendirmeyi yaptığıma göre, şimdi tahmine geçelim:
Öğle saatlerine kadar, önceki gün tahminimde bahsettiğim gibi özellikle İstanbul üzerinde etkili olan kar yağışları mola verdi ve şu an itibarıyla yeniden etkili olmaya başladılar. Yağışlar kısa aralıklarla bu akşam ve Cumartesi günü devam edecek.
DİKKAT! Cumartesi sabah erken saatlerde sistemin en şiddetli kar yağışları görülecek ve buzlanma da geceden itibaren etkisini artıracak.
Cumartesi öğle saatlerine doğru yağışlar şiddetini bir nebze azaltarak kısa aralıklarla gün boyu yerel olarak devam edecek.
Don ve buzlanmaya karşı dikkatli olun ve Cumartesi sabah erken saatlerde beklenen yoğun kar yağışına karşı tedbirli davranın.
21 ŞUBAT
GFS
AKŞAM GÜNCELLEMESİ
İLK YARI
Zonguldak kopuyorrrrr
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Çok görsel video alalım
Trabzon batı tarafında kar gece 2 buçuk arası yoğunlaştı güzel bi birikim oldu 15 cm devirdik rahatlıkla diyebilirim
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Öne alalım
Süper
Beğenileri nereye atarsınız bılmem, video var , foto var ama bakan yok yav
Trabzon batı tarafı yollar kapandı yağış gece başladı 2 buçuk gibi çok güzel yağıyor
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Masaallah, eline sağlık güzel paylaşım abim❄️👏❄️👏
Whisper abi gebzede yakin bir kirtasiye varmi sana. bi cetvel al gel
nereye gitsen goturuyosun su mereti.
Ben Afyondayim abim
Boş beleş bakıyorum sağa sola ama az önce bana da geldi bir ara lapa lapa attı gitti sadece.
Beş dakika yağsa tutardı yerler zaten buz,don adeta beton 😁
21 ŞUBAT
ECMWF
SABAH GÜNCELLEMESİ
21 ŞUBAT
GFS
ÖĞLE GÜNCELLEMESİ
İKİNCİ YARI
Afad uyarı mesajı gönderdi herkese yoğun kar olcak diye buzlanma ve don olcak diye ona göre tedbirini alsaydı keşke.
Ne desek boş abim.
Zonguldak'ta bugün için hala okullara tatil kararı gelmedi.
Adamlar uyudu kaldı demekki
Hayırlı geceler hayırlı cumalar hayırlı bayramlar,
Hayırlı geceler. Şu tabloyu uzun zamandır görmüyorduk.The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Hayırlı geceler hayırlı Cumalar
Eser evet Sibirya havası yaşıyoruz bir nebze