Bu maç kaçmaz,bu gece gfs ye kadar adrenalin depo ederiz
Whisper tarafından yazılan gönderiler
-
-
Ömer başkan onayladık mı?
Bitti yani transfer
-
Kar yagmadıkca moralimiz bozuldu hepimizin
Maalesef öyle hocam.
Angora da görünmüyor, sanırım kar yağan bir yere kaçtı
-
Beşiktaş ile oynuyor Rizespor.. Sıradan bir takım değil.
Muhammed kızmaya da gerek yok, kendini boşuna yıpratma.
Rize'nin rakibi bjk değil, diğer takımlarla arasını sıkı tutsun yeter.Belki sonraki yıllarda bir şeyler olur.Kolay değil başarı..
Helal olsun sana.Burda sen ve Semih Ö. var sanırım bölgesel olarak takım tutan.
İşin aslı öyle olmalı ama maalesef büyük takımların peşinde koşuyoruz
:alkıs: :alkıs: :alkıs:
-
E BAKAM
-
174.SAATTE Edirne Tekirdağ Kırklareli Çanakkale kar yağışlı
-
Larin'in golleriyle Bjk2-0 önde
17.hafta
Malatyaspor 2 Sivasspor 2
Gaziantep 2 Ankaragücü 0
Konyaspor 4 Galatasaray 3
Denizlispor 0 Kayserispor 1
Gençlerbirliği 3 Hatayspor 1
Başakşehir 1 Erzurumspor 0
Trabzonspor 1 Göztepe 0
Antalyaspor 1 Karagümrük 1
-
Larin'in golleriyle Bjk2-0 önde
-
Yorumlarını tek paragrafta atarsan iyi olur watsapp yazismasi gibi olmuş :D
Arada olsun bakalım
Arda kızmış yazmış, yazınca kızmış yine yazmış
:alkıs:
-
Adamlar aldığına pişman oldu..En çok para alan o yıllardır Arsenal de.6-7 senedir Arsenal mendil açacak duruma geldi ona verilen paralar yüzünden, kasasında fareler cirit atıyor.
Bize nasıl ve ne yolla gelecek bilmem.Sponsor kim? neden sponsor oluyorlar? oda işin bir başka çetrefilli hali.
Bizim Lig'te bastonla maça çıksa iş yapar (canı isterse)
Galatasaray in bitik halde aldığı bir Hagi vakası yaşanabilir.
-
ARA NESİL
Hani eskiler hep anlatırlar eskiden böyleydi, eskiden şöyleydi diye.
Biz de eskidik artık biraz da biz eskiden bahsedelim.Belki yazmışımdır ben lastik ayakkabı da giydim Potin de giydim .Buralarda Potin derlerdi,Şimdi bot denir herhalde.
Ayakta lastik ayakkabı üstümde ise Göynek , onun üstünde ise fistan.
Yani iç çamaşırı olan beyaz odun gibi bir kumaş, üstünde de allı güllü desenli fistan.
İskoçların kültüründe olan etek diyelim.
Erkek çocukları da öyleydi yani etek de giydik.
Kış sevdiğimiz için kış ortamından bahsedelim. Hemen hemen her odada yanan bir kuzine veya teneke soba vardı.Bu bizim gördüğümüz ama anne ve babalarımızın asıl kullandığı ise Ocak yani şimdiki fantastik asortik ismi ile şömine.
Onun yandığını düşünün sadece yanına gidersen ısınırsın,önünde oturursan yüzün yanar kıçın donar misali.
Ocaklar hem ısınmak için hem de katmer şepit yapmak için kullanılırdı.Artık bizim zamanımızda da sadece bu hamur işleri için kullanılırdı.
Evlerde Çeşme yok mahalle çeşmesine gideceksin, oradan artık evinde ne varsa Güğüm veya testi doldurup geleceksin.
Taşıma suyla değirmen dönmez derler ama başka imkan yok o karda kışta buzda annelerimiz,ablalarımız hep su taşırlardı. Hem de günde birkaç kere.Bulaşık yıkamak,çamaşır yıkamak her biri ayrı bir eziyetetti.
Çok çamaşırı olan kar kış demez köyün esbaphanesine (çamaşırhane) giderdi aileden birkaç kişiyle beraber. Oraya gitme sebebi köyün içinden geçen çayın suyuydu.
Oradan su alınır, kazanlar yakılırdı 8-15 aile herkes kendi kazanından suyunu alır çamaşırlarını çamaşır taşında esbap taşı derler onun üzerinde kah elleriyle kah tokaçla (ağaçtan yapılmış bir alet, büyük bir tahtadan çukur olmayan kaşık diyelim)
Vura vura kirini çıkarıp çaydan aldıkları suyla temizlerlerdi.
Genellikle kadınlar çamaşırları başının üstünde getirirdi eve gelene kadar o çamaşırlar bildiğiniz odun gibi olurdu. Bir de onları sobanın yanında yumuşatıp oraya buraya asmaya çalışırlardı.
Karda iyi yağardı yol olmaz kar hiç kalkmazdi. En iyi giysi çorap içlik ve süveter yünden yapılırdı annelerimiz örerdi.
Çorap veya patik, süveter, pantolon,ceket asla delindi diye gözden çıkarılmaz dı.
Çare? Tabii ki yama.bir çift çorabın her yeri yuvarlak yuvarlak annelerimiz ablalarımız tarafından yapılan yamalarla dolu olurdu. Yaşlı genç yamalı ceket ya da pantolon giyerdi çorap giyerdi.
O zamanki imkanları da öyleymiş herhalde. Köylünün eğlence yerleri ise o zaman içinde birkaç kahve ve en popüler olan köy odaları ydı. Ben babamla gitmeye can atardım çünkü orada yaşlıların anılarını anlatması ve onları dinlemek çok hoşumuza giderdi.
Ama öyle bedavaya dinlemek yok yani
pişerse çayda dagitacaksın birisi isterse su vereceksin odada su yoksa dışarı gidip soğukta karanlıkta kuyudan ya da çeşmeden odaya su getireceksin, sobaya bakacaksın gerekirse odun atacaksın,fırsat bulursan oturup onları dinleyeceksin. Bize hiç zor gelmezdi mutlaka onları dinleme fırsatı bulurduk ama az ama çok.
Köy odası önemliydi halk arasındaki iletişimin ve samimiyetin gösterildiği en önemli yerdi. Hastası olan orada duyulurdu ihtiyacı olan orada belirlenirdi yardım edilecek kişi oda da karar verilirdi.
Hala şükür köy odalarımız çalışıyor. Her bayramda sabahları namazdan sonra mutlaka odaya gidilirdi oraya yemek giderdi. Evin erkekleri camiden çıkmadan kadınlar evde ne piştiyse bayram için bir tepsi hazırlardı erkekler camiden çıkınca alır tepsi ile odaya giderdi.
Odada yemek yenir bayramlaşılır ondan sonra herkes aileleriyle ne yapacaksa yapardı.
Elektrik yok kandil yakılır dı.O meret de fena kokar.Neticede içinde yanan ve odaya dumanı çıkan şey gaz yağı.
Geceleri dışarı çıkmak veya beslenen hayvanların bakımı için fenerler kullanılırdı rüzgarda Sönmez di gemici feneri derler ya onlardan.Eglence iseher evde olmasa da sadece radyoydu.Belli kişilerde vardı.Cazir cuzur pilli ve o yetmez gibi birde dambeşlerde(çatı,tavan) kablolarla anten çekilirdi net ses gelsin diye.
Daha yazılacak çok şey var daha da yazarız. Ben ve benim gibiler ara nesil,yani televizyonsuz evden ayrılıp akıl almaz bilgisayar ve akıllı telefonlara geldik diyelim.
Neler giydim neler giyiyoruz.
Saçma sapan şeyler yazmadık umarım.Uzun oldu yazım kurallarını da atlama yapmış olabilirim,affola..
-
Ege uyuma
Anıtkaya da hava hafif yağmurlu.Avanak ıslatan derler ya işte öyle.
Sıcaklık 2 derece
-
-
Alibeyköy barajı otlak oldu
4 yıl önce teknelerin gezdiği barajda şimdi hayvanlar otluyor
-
Nede olsa bir yaşanmış hikaye de var.
Bu konuda epey yazdık , alalım buraya.
Hiç unutmam 2006 2007 kışıydı kayda değer bir yağış yoktu 15 ocak sonrası gece ufaktan kar yağmaya başaldı ve diğer gün öğlen sonuna kadar aralıksız sürdü 80 cm kuru kar birikti o günü hatırladıkça umutlanıyorum en sağlam son kış 2012 di şubat sonuna kadar sürekli sistem vuruyordu nisan ayına kar yığınlar apartmanların 2 . Katına dayalı duruyordu o günlerde nankörlük edip neden durmuyor bu kar erisin artık bıktırmıştı şimdi mumla arıyoruz