Whisper tarafından yazılan gönderiler

[b]The Revenant
    Diriliş"The Revenant" gerçek bir hikayeden alınma..Senaryo,doğa koşulları,yaşam mücadelesi,intikam duygusu hepsi bu filmde var..Her zaman iyi bir oyun sergileyen Leonardo DiCaprio bu film de de on numara bir oyunculukla karşımıza çıktı.
    Epey zaman oldu seyredeli sadece filmin orjinal adı için açtım ve yazdım..Aklıma yatmayan sahneleri dile getirdiğim de"amma kılsın"dendi.Herşeyi kurgulayan benim bu cahil kafamın bulduğu yanlışları sergilemeyecek ben filmler de en çok "olmalı,olmamalı"dediğim sahnelerebakarım..
    Bu filmde olması gereken veya olmaması gereken çok yer var aklım da kalan sadece bir kaç şey onları yazayım.Seyreden olursa baksın varmı eksik,gedik :thumbup:
    En önemli sahne ayı ile mücadelesi bu sahne gerçekten tüyler ürpertici ve şahane çekilmiş.
    Bir kaç sahnede dondurucu soğukta nehre girip çıkıyor ama o havada donan yok..

Bir önemli sahne de atla uçuruma düşmesi yada atlaması..Donmamak için ölen atın karnını yarıyor ve soyunup çırılçıplak sıcak karının içine giriyor.Böyle ikklim koşulların da yaşam vahşidir.Bu hayvanın kan kokusuna,leşine mutlaka bir avcı hayvan gelir.Ama gelmiyor ve sabaha kadar kalıyor,üzerine de birde kar yağıyor..Sabah yardığı bölge donmuş ve zorla atın karnından çıkıyor lakin dışardaki elbiseler pamuk mübarek giy,yürü :D O elbiseler birer soba borusu olur be adam,vursan birini tepeler..
    Neyse film karlı buzlu ve seyredilir gerçekten güzel..Ben arada böyle saçmalarım

Bu olmamış saygı gösterilmiş ama yanlış olmuş..Namaz için yermi yok? Şerit ölü araba yüzünden,belki de başka birileri o kıldığı namaza yetişmeye çalışıyor.Tramvay da olanları saymıyorum bile,orada da işine,evine, belki o şahsın kıldığı namazına gidecek insanlar var..Hastası var ustası var bende de laf çok kısaca,her yeri yanlış,sopalık adam bence

gözün aydın Abi sen demiyormuydun çok özledim Hava sıcak olsun diye :D

He demi? :lol: :kahretsin: Ben sıcak hiç sevmem abim..Allah günah yazmasın 10-20 sene kış olsa bana uyar..Lakin Rabbim her şeyi yerli yerine oturtmuş..Hasat,çiçek,hayvanlar tüm malukat yazı bekliyor

İşte yeniden diriliş..

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

II.ABDULHAMİD
    Dizisi başladı millet uyandı.Cennet Mekan Abdulhamid diye boşuna laf söylenmemiştir.Tarihimizin son adalet timsali,mücadele abidesi bu mübarek insanı okuyan,merak edenler zaten tanımışlardır.
    Zamanının Gavsı derler ve gerçek olaylar bunu belgeliyor adeta..Yaşadığı mücadele dolu hayatında yanında olanlar nasıl bir insan olduğunu anlatmışlardır.Bununla ilgili pek çok kitap mevcuttur.
    Gerçek bir hadiseyi kısaca aklımda kaldığı kadar yazayım..
    Saray da bir gece yarısı kalkar Sultan ve hiddetle arabanın hazırlanmasını emreder.Gece yarısı araba şaşkın serzenişler ile hazırlanır,yola düşülür.Dörtnala sokaklarda yol katedilir ve Sultan hala "hızlı,biraz daha acele"diye bağırır.
    Birden "durun" der ve bir evin önünde dururlar,hemen askere"çal kapıyı ve çıkanın kellesini al"diye kati ve sert bir emir verir.Asker şaşırır ama emir kesin ve nettir.Çalar kapıyı asker,evden bir adam açar kapıyı ve sorgu sual edilmeden asker emri yerine getirir.Sultan yine hışımla "hemen saraya dönüyoruz" der ve saraya dönerler.Asker bu olayı unutamaz,çok etkilenir.Gün gelir Sultan hakkın rahmetine kavuşur,asker hem yaptığı şeyin merakı hemde diyeti varsa diye o evin kapısına dayanır çalar kapıyı .Kapıyı açan yaşlı bir kadındır,asker "anne ben Osmanlı hafiyesiyim,şu tarihte burada şöyle bir olay gerçekleşti bu olayın aslı nedir?ne oldu? diye sorar.
    Yaşlı kadın "ah evladım ah,öldürülen benim oğlumdu,sarhoştu ve bana sarkıntılık etti.Bende yarabbi yokmu bana yardım edecek bir yardımcı dedim,nerden geldiği belli olmayan birisi beni kurtardı"der
    GAVS: tasavvufta büyük rütbelerden birisidir. Yardım eden. Evliya arasında kullara yardımla vazifelendirilen veli zatgavs

0612kucuk.PNG1218kucuk.PNG
    1824kucuk.PNG0006kucuk.PNG
    Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
    ADANA °C, 28°C
    Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
    ANTALYA °C, 26°C
    Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
    BURDUR °C, 23°C
    Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
    OSMANİYE °C, 26°C
    Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

0612kucuk.PNG1218kucuk.PNG
    1824kucuk.PNG0006kucuk.PNG
    IZMIR °C, 23°C
    Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İzmir, Aydın, Manisa ve Balıkesir'in güneydoğusunda yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: 1-2 derece azalacak.
    RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette esecek.

UYARILAR
    Bugün bölgemizde beklenen sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların; İzmir, Aydın, Manisa ile Balıkesir'in güneydoğusunda yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden; oluşması muhtemel risklere (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yıldırım vb) karşı ilgililerin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

RenkliYagis.PNG

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerden itibaren batı kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Burdur'un kuzey ve Isparta'nın batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.
    ADANA °C, 28°C
    Parçalı bulutlu
    ANTALYA °C, 22°C
    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
    BURDUR °C, 22°C
    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuzey kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor.
    OSMANİYE °C, 28°C
    Parçalı bulutlu

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremin ardından hasar meydana gelen Gölmarmara ilçesine bağlı
    Tiyenli Mahallesi’nde çadırlarda yaşam 2. gününde devam ediyor.
    Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde geçtiğimiz 27 Mayıs Cumartesi günü meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem sonrası evleri hasar gören ailelerin çadırlardaki yaşamları devam ediyor.
    Deprem nedeniyle en çok hasarın meydana geldiği Gölmarmara ilçesine bağlı Tiyenli Mahallesi’nde kurulan çadırlarda vatandaşların bekleyişi sürüyor.
    Böylesi bir depremi ilk defa yaşayan vatandaşların bazıları ise ilçeyi terk ederek çevre ilçelerde yaşayan akrabalarının yanına sığındı.
    Depremin ardından kurulan çadırlarda annesiyle birlikte yaşayan Osman Avcı, AFAD’ın hızlı müdahalesinden memnun olduklarını belirterek, "Depremler beklenmedik şekilde oluyor.
    İlk gün annem buradaydı. Panikle dışarı kaçmış. Depremleri çok sert hissediyoruz. Sallantılar oluyor. Depremin ilk gününde hemen çadır geldi. AFAD ekipleri çadırımızı kurdu. Memnunuz. Bir problemimiz yok şu anda. Devletimiz yanımızda bizim" dedi.
    Deprem nedeniyle evleri hasar gören ve çadırda yaşayan Hanife Şahin ise "Akşamları yatamıyoruz. Korkuyoruz. Akrabalarımızın evinde kalıyoruz. Eşyalarımızı dışarı çıkarttık. Yapabildiğimiz kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ben korkuyu atlatamadım. Böyle bir depremi ilk defa yaşadık. Daha önceden de deprem oldu ama bu gürültüyle geldi. Ben bile hala şoktayım. Hayat çok zor geçiyor" diye konuştu.