Whisper tarafından yazılan gönderiler

Dayım özledik be artık sıcak günleri ,tamam ılıkçı değiliz ama yaz mevsiminin de ayrı bi havası oluyor :)

He aynen bende özüledim..Boynuma yapışan çenemi,ıslak yastığı,cıbıl iken bile akan terleri,klimanın önünde pineklemeyi,dışarıda koyun gibi gölge aramayı :kahretsin: :kahretsin: :rofl: :rofl:

Az bulutlu yarın zamanla batısı parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
    Sabah saatlerinde göller yöresinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
    ADANA 10°C, 26°C
    Az bulutlu
    ANTALYA 12°C, 23°C
    Az bulutlu yarın zamanla parçalı bulutlu
    HATAY 9°C, 25°C
    Az bulutlu
    ISPARTA 0°C, 19°C
    Az bulutlu yarın zamanla parçalı bulutlu
    graphe3_1000___30.6956_36.9081_Antalya.gif

Yürüme sanatı,dar ayakkabı
    O bayram bana ayakkabı almaya karar verdiler.
    Hazır ayakkabı satan mağaza yoktu şehirde. Tek ayakkabı yapan dükkânında
    ayakkabıcı çıplak ayağımı bir kartonun üzerine koydu, iyice basmamı
    söyledikten sonra ağzındaki kurşun kalemi eline alıp ayağımın çevresini
    çizdi.
    O ayağımın çizildiği karton benim ayakkabı numaramdı.
    Günlerce yeni ayakkabılarımın hayalini kurdum. Babamın anlattığına göre
    ayakkabılarım siyah ve bağcıklı olacaktı.
    Kapının her çalınışında koştum.
    Ayakkabılarım bayramdan bir gün önce geldi, siyah-bağcıklı.
    O gün onları giymedim. Bayram gecesi yatağımın altına yerleştirdim yeni
    ayakkabılarımı.
    Arada bir kalkıp kutusundan çıkartıyor, yere koyuyor, yukarıdan, yandan,
    önden bakıp duruyordum. Parlak ve yuvarlak burnunu gecenin karanlığında kim
    bilir kaç kez okşadım.
    Uyku girmedi gözüme.
    Sabahleyin ev ahalisi kalktığında, ayakkabı kutusu kucağımda sandalyede
    oturuyordum ben.
    Ayakkabımı babam giydirdi.
    Ayağıma olmamıştı ayakkabılarım, dardı ve canimi yakmıştı.
    Ama bunu babama söylemedim. O 'Sıkıyor mu?' diye sordukça 'Hayır' yanıtını
    veriyordum. 'Dar, ayağımı acıtıyor' desem, geri gidecekti ayakkabılarım ve
    ayakkabıcının hemen bir yeni ayakkabı yapması olanaksızdı.
    O bayram sabahı canım yana yana yürüdüm.
    Bir sure sonra acı dayanılmaz oldu.
    Dişimi sıktım.
    Topalladım.
    Soranlara 'Dizimi vurdum' dedim, ama ayakkabılarımın ayağımı sıktığını
    kimseye söylemedim.

Doğrusunu isterseniz yaşam dar ayakkabıyla yürümektir.
    Kimi zaman, dar bir maaş, kimi zaman sevimsiz bir iş...
    Kimi zaman, bir mekan dar ayakkabı olur bize, kimi zaman bir cevre, kimi
    zaman bir sokak, ya da bir Şehir...
    Kimi zaman, dostluklar, arkadaşlıklar, beraberlikler bir dar ayakkabıya
    dönüşür.
    Kimi zaman, zamandır dar ayakkabı, geçmek bilmez.
    Kimi zaman, zenginlik, kimi zaman başınızı koyduğunuz yastık...
    Caniniz yanar.
    Topallaya topallaya gidersiniz.
    Sonradan öğrendim yaşamın dar ayakkabıyla yürüme sanatı olduğunu...
    ALINTIDIR

ANKARA °C, 10°C
    Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu geçecek.Batı Karadeniz bölümü, Çankırı ve Ankara'nın kuzey ilçelerinin (Kızılcahamam ve Çamlıdere) yağişlı geçecegi tahmin ediliyor.
    Yağişların Bolu, Çankırı ve Karabük'ün yüksek kesimlerinde kar ve karla karışık yağmur, diğer yağış alan yerletde yağmur şeklinde olması bekleniyor.
    HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normalleri altında olan sıcaklıkların 1-3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Bölge genelinde batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde ilk saatlerde yer yer kuvvetli eseceği beklenmektedir.
    ZİRAİ DON UYARISI: Batı iç kesimleri,Anadolu'nun kuzey ve batısında orta şiddette zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara
    karşı başta zirai üreticilerimiz olmak üzere dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir
    0612kucuk.PNG1218kucuk.PNG
    1824kucuk.PNG0006kucuk.PNG
    graphe3_1000___32.8543_39.9199_Ankara.gifankppi15.jpg

ISTANBUL °C, 15°C
    Parçalı ve çok bulutlu, zamanla parçalı az bulutlu, sabah saatlerinde doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
    HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyretmesi bekleniyor.
    RÜZGAR: Batı ve kuzeybatı, öğle saatlerinde güneyli yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.
    0612kucuk.PNG1218kucuk.PNG
    1824kucuk.PNG0006kucuk.PNG
    graphe3_1000___28.9497_41.0138_Istanbul.gifistppi15.jpg

BATI KARADENİZ
    Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; ilk saatlerde doğu kıyılarında batıdan kuvvetli olarak (30-50km/sa) eseceği tahmin ediliyor.
    BARTIN °C, 12°C
    Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
    BOLU °C, 5°C
    Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı
    DÜZCE °C, 9°C
    ZONGULDAK °C, 10°C
    ORTA ve DOĞU KARADENİZ
    Çok bulutlu, ilk saatlerde Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
    Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
    AMASYA °C, 15°C
    Çok bulutlu, öğle saaatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı
    ARTVİN °C, 14°C
    Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu
    SAMSUN °C, 12°C
    Çok bulutlu, öğle saaatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı
    TRABZON °C, 12°C
    ZİRAİ DON UYARISI : Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç ege, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Göller yöresi ve İç Anadolu'nun kuzey ve batısında orta şiddette zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai üreticilerimiz olmak üzere dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, mevcut kar örtüsü üzerine yağmur ve karla karışık yağmur yağışı beklendiğinden, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    compppi15.jpggraphe3_1000___31.6061_40.7358_Bolu.gifgraphe3_1000___41.8217_41.1816_Artvin.gif

Parçalı, doğusu çok bulutlu, Çanakkale, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın doğusunun, Balıkesir'in kuzey ilçelerinin aralıklı ve hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ilk saatlerde Bilecik'in kuzey kesimlerinin yağmur ve yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
    BURSA °C, 14°C
    Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı
    ÇANAKKALE °C, 18°C
    Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı
    ISTANBUL °C, 15°C
    Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Anadolu Yakası'nın doğusu hafif sağanak yağışlı
    KIRKLARELI °C, 17°C
    Parçalı bulutlu
    ZİRAİ DON UYARISI : Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç ege, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Göller yöresi ve İç Anadolu'nun kuzey ve batısında orta şiddette zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai üreticilerimiz olmak üzere dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, mevcut kar örtüsü üzerine yağmur ve karla karışık yağmur yağışı beklendiğinden, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
    0612kucuk.PNG 1218kucuk.PNG
    graphe3_1000___29.9793_40.1419_Bilecik.gif

Kuzey Kore'den ABD'ye: Geminizi Tek Bir Vuruşta Batırmak İçin Savaşa Hazırız
    Kuzey Kore ile ABD ve Asyalı müttefikleri arasında başlayan gerginlik tırmanıyor.
    ABD BaşkanıDonalt Trump'ın USS Carl Vinson uçak gemisini Kore Yarımadası sularına göndermesine Kuzey Kore'de yönetimde olan Kuzey Kore işçi partisi'nden yanıt geldi.
    "TEK BİR VURUŞTA BATIRMAK ÜZERE SAVAŞA HAZIRIZ"
    Deutsche Welle'nin haberine göre, parti merkez komitesinin resmi yayın organı Rodong Sinmun gazetesinde yer alan açıklamada, "Devrimci güçlerimiz ABD'nin nükleer güce sahip uçak gemisini tek bir vuruşta batırmak için savaşa hazırdır" denildi.Gazetede uçak gemisinin vurulmasının Kuzey Kore'nin "askeri gücünü göstermek için güncel bir örnek" olacağı belirtildi.