Whisper tarafından yazılan gönderiler

Alex ateş etmiş

Onun sözüne asla güvenilmez!
    Alex, Cristian'la birlikte F.Bahçe anılarını anlatırken, takımdan ayrılmasına neden olan Aykut Kocaman'la ilgili çok sert açıklamalarda bulundu. İşte büyük yankı uyandıracak o sözler:

"Aykut bir gün kahvaltıda bana, 'Bundan sonra takımla idmanlara çıkmayacaksın' dedi. Ben de ona 'Ben ne yaptım ki yedek takıma gidiyorum?' diye sordum. O da bana 'Git bunu takım menajeriyle konuş' dedi. Menajer ise bana, 'Bunu Aykut'la konuş. Bu onun kararı' dedi. Daha fazla ne söyleyebilirim ki, sözüne asla güvenemeyeceğiniz, her an yalan söyleyebilecek bir teknik direktörle çalışıyorduk"
    "Cristian senin yerine oynayacak''
    "Bir gün idmandayız, Cristian'la serbest atış çalışması yapıyoruz. Aykut bizi izliyor. Daha sonra yanımıza çevirmenimiz geldi.Avrupa Kupası'nda Spartak Moskova maçı öncesiydi. 'Size bir kötü bir de berbat haberim var' dedi. Önce bana, 'Bu maçta oynamıyorsun' dedi. Sonra da "Cristian senin yerine oynayacak' sözlerini kullandı. Aykut, Cristian'ın 10 numara oynayabileceğini düşünecek kadar futbola uzaktı"
    ''Fenerbahçe için üzgünüm''

''Takımdaki herkes biliyordu ki, ben Cristian'dan daha fazla gole yakındım. Sonra Aykut maç konuşmasında, 'Serbest vuruşları ve kornerleri Cristian kullanacak' dedi. Ben de 'Ya ben?' diye sordum. Bugün 10 numara Cristian' karşılığını verdi. Christian o maçta top bile göremedi. Aykut geri dönecekmiş. Ne diyebilirim ki Fenerbahçe için üzgünüm''

Polislerden :rofl: :rofl:
    Arkadaşımın nişanlısı komiser. Geçenlerde ikisi arabada sohbet ederlerken
    'Bilmem xxx merkez, yolda üç tane or...pu var. Tamam.' diye bir telsiz
    anonsu gelmiş. Erkek arkadaşı çok utanmış ve hemen telsize
    sarılıp telsizin diğer ucundaki memura ´Bu ne biçim anons, malum kadın
    deyin biz anlarız.´ diye fırça atmış.
    On dakika sonra gelen telsiz anonsu ikisini de
    kahkaha krizine sokmuş. ´Komiserim malum kadınlar or...pu
    değilmiş.Tamam.´
    ---------------------------
    Trafiğin sıkışık olduğu saatlerde Dolmabahçe´den Beşiktaş´a doğru
    yürüyordum. Biraz ileride trafikten dolayı yavaş ilerleyen bir polis
    arabası vardı. Tam o sırada, polis arabasının yanına motorlu bir polis
    yaklaştı ve bombayı patlattı.´
    -Alırım anahtarını Hasaaan!'.

--------------------------
    Yer Bahariye, İstanbul. Ana yoldan geçmekte olan bir polis arabasındaki
    megafondan bir anons yükseliyor: "X plakalı aracın sahibi, lütfen hareket ediniz.
    " Karşı taraftan geçmekte olan diğer bir polis arabasının
    megafonundan duyulan anons ise şu:
    "Lütfenini yiyimm Mistafaaaa."

Yıllar önce sahilde arabayla turlarken bir ekip otosu bizi cevirdi ve sordu:
    "Gençler alkol var mı?",
    cevabımız: "Yok valla, hepsini içtik."
    -------------------------------------------
    Yer Amasya, Ramazan ayı. Meydan tarafında, karşılıklı iki
    şeritten birbirlerine doğru gelen polis arabalarının birinden duyulan
    cümle: "İftara üç tane büyük, sahura da iki küçük pide alıyoruz.
    " Gelen cevap evlere şenlik:
    "Komiserinkinde susam olmasın. Tekrar ediyorum,
    komiserinkinde susam olmasın."

Tekirdağ'da tekstil fabrikasında patlama!
    Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi'nde kurulu bulunan bir tekstil fabrikasında patlama meydana geldi.
    Patlama sonrası havaya yayılan gaz nedeniyle Çerkezköy organize Sanayi Bölgesi'nde kırmızı alarm vermesine sebep oldu.
    Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bir tekstil fabrikasında kimyasal sızıntı yaşandı. Kimyasal maddenin çevreye yaydığı koku nedeniyle birçok fabrika işçilerini eve gönderirken, zehirlenen 40 işçi hastaneye kaldırıldı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, çalışanlara uyarı mesajı attı.
    İddiaya göre, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında sabah saatlerinde kimyasal sızıntı yaşandı. Olayın ardından ise yangın çıktı. Kimyasal maddenin çevreye yayılması nedeniyle çalışanlar eve gönderilirken maddeden etkilenen yaklaşık 40 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
    ANNELERE 'BEBEKLERİNİZİ EMZİRMEYİN' UYARISI
    Öte yandan Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından tüm OSB çalışanlarına SMS atılarak, olası bir zehirlenmeye karşı uyarıda bulunuldu.
    Mesajda "Değerli çalışanlarımız, akşam organize bölgesinde yaşanıldığı düşünülen kimyasal sızıntı olma ihtimaline karşı özellikle gece vardiyasından çıkan çalışanlarımız iş kıyafetlerini ve varsa etkilenen diğer kıyafetlerini diğer kullandığı elbiselerden ayrı yıkamalarını ve duş almalarını öneririz. Emziren çalışanlar için kimyasal madde ile ilgili net bilgiye ulaşılana kadar emzirmemeleri önerilir. Gerekli bilgi alındıktan sonra tekrardan bilgilendirme yapılacaktır. Bilgilerinize" ifadeleri yer aldı.

Azda gülümseyelim mi?
    Çay'ı çok sevdiğimi söyleyince, yaşlı bir teyze anlattı geçenlerde;
    Bak.. diye başladı sözlerine,
    "Çay'ın alt demliği evdeki kaynanadır, devamlı kaynar durur.
    Üst demlik evdeki gelindir, alt demlik kaynadıkça o olgunlaşır, demlenir.
    Gelinin kocası ise bardaktır, biraz kaynana doldurur onu, biraz da gelin..
    Çocuklar çayın şekeridir, tat verir.
    Görümse ise :çay: kaşığıdır, arada bir gelir ve
    karıştırır gider...
    Kaynataya gelince, o da bardak altıdır,
    dökülenleri bir araya toplar...
    Çay deyip de geçmemek lazım demek ki...
    Bi durmak, düşünmek lazım...

alıntıdır..

Aynı gece anlatılan bir başka gerçek hikaye
    Bu olayda mardakların Mustafa dayının hikayesine ilave olarak aynı geceden....
    Öküz arabası ile bir ahbabımız diğer köylerde olan değirmene un öğütmeye gider.Un öğütmek kolay mı?Bazen öküz arabaları ile 2-3 günde gider gelirlermiş değiırmenlere.
    Delikanlı yol uzun olduğundan öküzlerine de güvenerek gece olunca uykuya dalar...Belli bir zaman sonra arabası hareket etmeyince uyanır ve o karanlıkta aklı başından gider,arabadan fırlar elindeki değneği öküzlerin boyunduruğunun önündeki kapkara uzun boylu siülete fırlatır...Hem küfür eder hemde yerden taş alır onuda atar..Lakin öküzlerin önündeki şahıs hiç aldırış etmez,kıpırdamaz...
    Delikanlı iyice korkar ve arka arka giderek tepe bir yere çıkar..Yinede küfürler savurup tehdit etmeyide ihmal etmez..Tüm gece boyunca öküzlerin önündeki karaltıya taş ve küfür yağdırır ve nihayet sabah olur..Ortalık ağarınca fark eder,İner aşağı söylene söylene,öküzlerin önündeki insan sandığı şeyin,çobanların gövdesini ocak olarak kullandığı kuru isli bir ağaç gövdesinden başka birşey olmadığını görür..[kendisi uyuyunca,öküzler yoldan çıkmış ve tam boyunduruklarına denk gelesiye kadar ilerlemişler,karınlarını doyurmuşlardır]

BOYUNDURUK: arabaya koşulan hayvanların birlikte yürümesini sağlamak için boyunlarına geçirilen, çoğunlukla m şeklindeki tahta çerçeve
    RueyadaBoyundurukGoermekNeDemek.jpg

Bu gerçek hikayemizin yeri de burası olsun,taşındık :D

Her yerin buz tuttuğu,karın çok olduğu bir kıştı.Köy odasında teneke sobanın verdiği sıcaklıkla,yaşlılar ve 3-5 çocuk,yatsı namazından sonra muhabbete kulak kabartmaya başlamıştık.Zaten orada bulunmamızın nedeni buydu,sohbet dinlemek,hizmet etmek.
    Babam imamdı,az konuşur ama ortaya bir ateş koyar kenara çekilirdi smiley1.png İyi avcılar vardı yaşlılardan,kel Mustafa,keskin dayı,kemiğin Ali.Çay zaten eksik olmazdı,daha ilk bardaklarını içmeden,babam keskin dayı'ya gözüyle işaret etti ve"kel Mıstığa nasıl avcılığa başlamış,sor hele"dedi.
    Keskin dayı,ufak boylu,kısık gözlü,muzip mi muzip biriydi.Kel mustafa'ya dönerek"len sen nasıl avcı oldun,nasıl çoban oldun?de hele"dedi.Mustafa dayı önce duymamazlıktan geldi,sonra keskin dayı ya "yav işin yokmu senin"dedi.Kalabalık güldü ama her bir ağızdan ısrar edilince,dayanamadı ve gülerek takkasını dizine koyup,başladı anlatmaya.

Mustafa dayı anlatıyor,,
    13-14 yaşımda falandım herhalde,bubam hasta oldu.Koyuna gidilecek ama hasta olduğundan bana "bugün sen git koyuna,çoban Ahmet,Mehmet bilmem kim seni kollarlar,onlarla gider gelirsin"dedi.Ben hiç evden çıkmamışım,dağ görmemişim çocuğum daha,korktum ama birşey diyemedim.Babam korktuğumu anladı ve "al bunu da yanına"diyerek elime tabancasını tutuşturdu.Sırtımı sıvazladı,sert bir sesle"aman Mıstığım,canavarlara dikkat et,çok bu aralar mendeburlar"dedi.Tabancayı görünce merak ve hevesle belime taktım,ne korku kaldı bende ne telaş.

Akşam çobanlarla beraber arkalı önlü,sürüleri köyden çıkarmaya başladık.Dağa vardık ama bende bir hava cıva..Elim belimde devamlı tabancama elleyip duruyorum.Neyse akşam oldu bende hava da bitti cıva da.Korkmaya başladım zaten,yaşça büyük olan çobanların yanından ayrılmadan zaman geçirmeye çalıştım.Genç adamlar kendileri laklak ediyor gülüyorlar,ben ise saf saf sadece bakıyorum.Geç saat oldu,uykum da geldi ama koyunlar var nasıl edeceğimi bilemedim.
    Benim uykumun geldiğini anladılar ve "sen bu kuytuya yat,köpekler var biz varız" dediler.Kepeneği üstüme aldım ama korkudan uykum kaçtı,uyumadan bakarım sağa sola diye düşündüm.Belli bir zamandan sonra üşüdüm az daha kepeneğin içinde büzüldüm.Uyumuşum gecenin kör vakti üzerimden köpekler havlayarak geçtiler,heryer karanlık ay ışığı zayıf ileride bir karmaşa,bir hareketlilik var ama belli değil.Öbür çobanlar sürülerle başka taraflara gitmişler herhalde kimse kalmamış.Köpekler havlıyor,sağa sola koşuyor ben durmadan bağırıyorum.Belimdekini çektim ileride alaca karalı koşuşturan canavarlara doğru verdim ateşi..Tabancanın sesine köpekler sustu,ortalıkta koşanlar falan kalmadı ak koyunlar zaten belli.Korkudan bir yere gidemedim.Kayaya oturdum,ortalık ağarana kadar hiç kıpırdamadım.Ortalık aydınlanınca dağılan sürüye doğru gittim,gittim ama ne göreyim 3 tane keçi var yerde,ölmüşler,biri de sadece gözü açık kımıldamadan yatıyor.Ben korkudan keçilere ateş etmişim canavar diye.

Keçiler de zaten bizim değilmiş,katımmış.Babam sahibine keçilerin parasını ödedi,hemde beni öyle bir dövdü vay anam vay.

Oda da bulunan bizler öyle güldük öyle güldük ki, hala o anlar aklımdan geçtikçe gülerim

Tarih konumuzda yazılı ama buraya da ekleyelim :thumbup:
    TARİH ŞUURU
    Nasıl bir nesilden ve nerelere geldiğimiz gerçekten çok önemli.
    Geçmişimize sahip çıkmak,geleceğimize ışık tutmak vazifemiz.Tabiki bilerek
    anlayarak.Nesillerin gerçek vatandaş olabilmeleri için tarih şuurları tam olarak yetiştirilmeleri gerekmektedir...

""İnsan denen şahsiyet,köklerini maziye salmış bir ağaç gibidir.
    Kökleri yüzyılların derinliğine gömülürse şahsiyet büyüktür,Bin yılları aşarsa
    şahsiyet HARİKADIR""

""Geçmişin bilgisi şuurumuzu oluşturmaktadır.Bir Anadolu çocuğu uzviyetiyle
    otuz veya kırk yaşında olsa bile kafasiyle dokuzyüz yaşındadır.Biyolojik bakımdan otuz,kırk,doksan yaşlarında olabilir.Fakat ruhi bakımdan o,bin yaşındadır.Yani milletin yaşı kadar""

""Mazinin bittiği yerde millet biter,insan biter,izan biter nihayet bulur.Mazisi
    olmayan ümitsizdir,kuvvetsizdir,sevgisizdir.Millet tarihinden ibarettir.Onu
    tarihinden sıyırırsanız,insan sürüsü kalır""

""Soysuzlaşma denilen şey,bir şahsiyet hastalığıdır.Geçmişinden uzaklaşan-
    larda meydana gelen bir hastalıktır.Toprak "anamız"konumunda ise tarihimizde "babamız"konumundadır.Nesilleri ecdadından uzaklaştırmak isteyenler,onları soysuzlaşmaya itmektedirler ve bu yüzden hain durumun-
    dadırlar.Ecdadındaki mefahiri çiğneten bir nesil ise,eli kanlı bir cani durumundadır.Ruhlarımızın yetiştiricileri ecdadımızın mefahirleridir

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı,
    Rüzgarın; sabah saatlerinde Hatay çevrelerinde kuzeydoğudan kuvvetli olarak (40-70 Km/sa) esecek
    ADANA °C, 24°C
    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
    ANTALYA °C, 22°C
    BURDUR °C, 18°C
    MERSİN °C, 23°C
    compppi15.jpg
    graphe3_1000___35.3289_37.0017_Adana.gif

Bu sene olmadı ve yeniyiz sitede..Önümüz yaz dağdan sucuk,et cızbız ve isli demlikten :çay: pişirip atacem buraya.Sizde vızır vızır Afyon-İstanbul kaç saat,kaç km diyeceksiniz gelmek için :ehuehu: :ehuehu:
    Kışı ise ayrı bir curcuna olacak..Karda buzda manzara videolar atacağım inşaallah ve benim teneke sobadan çıkan sıcaklığı tüm site üyeleri hissedecek :catisma: :catisma:

Maçı Juventus 3-0 aldı.İyi bir sonuç ama Nou Camp mucizeler yeri ;)

İtalyanlar her daim kramponlarının vidalarını rakiplerine tattırırlar..Kolay değil bu sefer bir mucize daha zor görünüyor.
    Barcelonayı elemek için kelle koltukta maça çıkıp ne var ne yok harcar,her şeyi göze alırlar bunlar o maçı geçmek için

Almanya'da Borussia Dortmund-Monaco maçı öncesi 3 patlama
    Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam Monaco ile karşılacak olan Borussia Dortmund'un stada hareketi sırasında 3 patlama oldu. Patlamada Dortmundlu oyuncu Marc Bartra yaralandı.Almanya da Borussia Dortmund Monaco maçı öncesi takım otobüsünün yakınında 3 patlama meydana geldi.
    Maç için yola çıkan Dortmund kafilesini taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada Dortmundlu oyuncu Marc Bartra yaralandı.
    Maçın oynanacağı stat güvenli bir şekilde boşaltıld