Whisper tarafından yazılan gönderiler

Meteorolojik Uyarı

Tarih: 30 Mart 2017 PerşembeSaat: 12:00Uyarı No: 77Uyarı Kodu: Normal
    Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz' de fırtına bekleniyor.
    Beklenen Hadise
    Fırtına
    Beklendiği Yer
    Rüzgarın; yarın (Cuma) Marmara, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek
    olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.
    Başlama-Bitiş Zamanı
    31.03.2017 06:00-31.03.2017 20:00
    Hadisenin Şiddeti
    Fırtına
    Oluşması Muhtemel Riskler Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Ulaşımda Aksamalar

BATI KARADENİZ
    Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Bolu çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinde
    kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına (40-70 Km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
    BOLU °C, 14°C
    Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı
    KARABÜK °C, 18°C
    Parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu
    SİNOP °C, 10°C
    Parçalı bulutlu
    ZONGULDAK °C, 10°C
    Parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu
    ORTA ve DOĞU KARADENİZ
    Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
    GİRESUN °C, 12°C
    Parçalı, zamanla çok bulutlu
    ORDU °C, 11°C
    Parçalı bulutlu
    SAMSUN °C, 10°C
    Parçalı bulutlu
    TRABZON °C, 12°C
    graphe3_1000___31.6061_40.7358_Bolu.gifgraphe3_1000___39.7269_41.005_Trabzon.gif

Meteorolojik Uyarı

Tarih: 30 Mart 2017 PerşembeSaat: 12:00Uyarı No: 77Uyarı Kodu: Normal

Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz' de fırtına bekleniyor.
    Beklenen Hadise
    Fırtına
    Beklendiği Yer
    Rüzgarın; yarın (Cuma) Marmara, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.
    Başlama-Bitiş Zamanı
    31.03.2017 06:00-31.03.2017 20:00
    Hadisenin Şiddeti
    Fırtına
    Oluşması Muhtemel Riskler
    Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Ulaşımda Aksamalar

Parçalı, doğusu zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Bilecik çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
    Rüzgarın; ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına (40-70 Km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
    BALIKESİR °C, 14°C
    ÇANAKKALE °C, 16°C
    Parçalı ve az bulutlu
    EDIRNE °C, 17°C
    Parçalı ve az bulutlu
    ISTANBUL °C, 15°C
    Parçalı ve az bulutlu
    graphe3_1000___29.9793_40.1419_Bilecik.gif

TARİH ŞUURU
    Nasıl bir nesilden ve nerelere geldiğimiz gerçekten çok önemli.
    Geçmişimize sahip çıkmak,geleceğimize ışık tutmak vazifemiz.Tabiki bilerek
    anlayarak.Nesillerin gerçek vatandaş olabilmeleri için tarih şuurları tam olarak yetiştirilmeleri gerekmektedir...

""İnsan denen şahsiyet,köklerini maziye salmış bir ağaç gibidir.
    Kökleri yüzyılların derinliğine gömülürse şahsiyet büyüktür,Bin yılları aşarsa
    şahsiyet HARİKADIR""

""Geçmişin bilgisi şuurumuzu oluşturmaktadır.Bir Anadolu çocuğu uzviyetiyle
    otuz veya kırk yaşında olsa bile kafasiyle dokuzyüz yaşındadır.Biyolojik bakımdan otuz,kırk,doksan yaşlarında olabilir.Fakat ruhi bakımdan o,bin yaşındadır.Yani milletin yaşı kadar""

""Mazinin bittiği yerde millet biter,insan biter,izan biter nihayet bulur.Mazisi
    olmayan ümitsizdir,kuvvetsizdir,sevgisizdir.Millet tarihinden ibarettir.Onu
    tarihinden sıyırırsanız,insan sürüsü kalır""

""Soysuzlaşma denilen şey,bir şahsiyet hastalığıdır.Geçmişinden uzaklaşan-
    larda meydana gelen bir hastalıktır.Toprak "anamız"konumunda ise tarihimizde "babamız"konumundadır.Nesilleri ecdadından uzaklaştırmak isteyenler,onları soysuzlaşmaya itmektedirler ve bu yüzden hain durumun-
    dadırlar.Ecdadındaki mefahiri çiğneten bir nesil ise,eli kanlı bir cani durumundadır.Ruhlarımızın yetiştiricileri ecdadımızın mefahirleridir

ISTANBUL °C, 15°C

Parçalı, doğusu zamanla çok bulutlu olacağı,hava sıcaklığının 3 ila 5 derece azalacağı,
    rüzgarın,Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (40-70 Km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; sabah saatlerinden itibaren Marmara ve Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek
    olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.

0612kucuk.PNG1218kucuk.PNG
    1824kucuk.PNG0006kucuk.PNGgraphe3_1000___28.9497_41.0138_Istanbul.gif

Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege ile zamanla İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, Rüzgarın; Kuzey Ege'de ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına (40-70 Km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
    A.KARAHISAR °C, 13°C
    Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
    AYDIN °C, 21°C
    Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı
    IZMIR °C, 20°C
    Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde sağanak yağışlı
    KÜTAHYA °C, 14°C
    Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
    graphe3_1000___27.8396_37.845_Aydin.gif

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölge geneli ile akşam saatlerinden sonra güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Erzurum ve Ağrı çevrelerinde sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
    ARDAHAN °C, 7°C
    Parçalı ve çok bulutlu
    ERZURUM °C, 6°C
    Parçalı, çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
    KARS °C, 9°C
    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu
    MALATYA °C, 15°C
    Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

graphe3_1000___41.2769_39.9086_Erzurum.gifgraphe3_1000___43.0514_39.7194_Agri.gif

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : yağışların; öğle saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek
    olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.Yağışların; öğle saatlerinden itibaren
    bölge genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak şeklinde olması bekleniyor.

ADIYAMAN °C, 16°C
    Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren il genelinde
    kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak şeklinde
    DIYARBAKIR °C, 15°C
    Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.Yağışların; öğle saatlerinden itibaren
    il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak şeklinde olması bekleniyor.
    GAZIANTEP °C, 17°C
    Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
    Yağışların; öğle saatlerinde il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak şeklinde,
    KİLİS °C, 19°C
    Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği.Yağışların; öğle saatlerinde il
    genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak şeklinde olması bekleniyor.
    graphe3_1000___40.2189_37.9158_Diyarbakir.gif

Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölge geneli ile gece saatlerinde Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
    ADANA °C, 23°C
    Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
    ANTALYA °C, 18°C
    Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
    BURDUR °C, 16°C
    ISPARTA °C, 14°C
    graphe3_1000___35.3289_37.0017_Adana.gif

IZMIR °C, 20°C
    Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Aydın ve İzmir'in doğusu ile Manisa'nın güneydoğusu kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
    HAVA SICAKLIĞI: Bölgenin kuzeyinde 5-7 derece, orta ve güneyinde 2-3 derece azalacak.
    RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğudan orta kuvvette, bölgenin kuzeyinde ve kıyılarda kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) esecek.
    UYARI :Kuzey Ege'de sabahtan akşam saatlerinde kadar, Güney Ege'de ise öğle saatleri civarı beklenen fırtına nedeni ile başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.Rüzgarın; sabah saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyinde ve kıyı kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.

graphe3_1000___27.1384_38.4127_Izmir.gif

Son dakika diyelim ve ekleyelim :thumbup:
    Eğitimde yeni dönem! El yazısı..
    Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğrencileri zorladığı düşünülen ‘bitişik eğik el yazısı’na son verileceğini, onun yerine dik temel harfler kullanılacağını açıkladı.
    İsabet diyelim,
    Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ilkokul öğrencileri ile velilerin en çok şikayet konusu yaptığı "el yazısı" ile öğretimin önümüzdeki yıldan itibaren uygulanmayacağını açıkladı. Buna göre, artık eskiden olduğu gibi kitap harfleriyle okuma yazma öğrenecek çocuklar ilkokul 3. sınıftan itibaren ise "güzel yazı" dersinde el yazısını basitleştirilmiş yeni bir formatla öğrenecek.

Buna bayılırım,özü sözü çok anlamlı
    --"Tatta tapırtısına gitmek,YANİ tahta gürültüsüne gitmek" Anlamı "BİR KONU HAKKINDA BİLMEDİĞİ HALDE,KONUYA KARIŞMAK,MÜDAHALE ETMEK"
    Bir tane daha yazalım,buda mükemmel duyanlarımız vardır sanırım.
    --"Suçu gelin etmişler,kimse güvey girmemiş" bazen de "yalanı gelin etmişler,kimse güvey girmemiş"diye kullanılır.
    İşte dilimiz ve güzelliği.Ne kadar öz ve açıklayıcı.Devam edelim bir güzel daha var hemen ekleyeyim,
    -"Kaynanam ölsün ben ayakta un elerim" (şimdi belki kolaydır ama eskiden karadeğmen unu ıslak olurmuş ve elekten zor geçermiş
    Eleğin içine kadınlar sabun,bıçak,kaşık vb.şeyler atarak elek gözlerini açmaya çalışırlarmış)

Carcur : Fermuar (bu da on numara neymiş o? FERMUAR,CARCUR işte :thumbsup:

Bayram ola-1
    Güneş yükselmeden kuşluk yerine
    Bir adam camiden döndü evine
    Oturdu sessizce yer minderine
    Kızı “Bayram” dedi, yalın ayaklı
    Adam “Bayram” dedi, tam ağlamaklı..
    Eli öpüldükçe içi burkuldu
    Konuşmak istedi, dili tutuldu
    Güç belâ ağzından bir “off! ” kurtuldu
    Oğlu “Bayram” dedi, sırtı yamalı
    Adam “he ya” dedi, gözü kapalı..
    Düşündü kış yakın, evde odun yok
    Tenekede yağ yok, çuvalda un yok
    Yok yoka karışmış; tuz yok, sabun yok
    Avrat “Bayram” dedi, eğdi başını
    Adam “evet” dedi, sıktı dişini..
    Çalışsa ne iş var, ne cepte para
    Dağ oldu içinde büyüyen yara
    Dikti gözlerini karşı duvara
    Takvim “Bayram” dedi, silindi yazı
    Adam “öyle” dedi, bağrında sızı..
    Döndürse yönünü herhangi dosta
    Yaralı, gariban, dul, yetim, hasta
    Yıllar, aylar, günler erirken yasta
    Yer-gök “Bayram” dedi, ağzını açtı
    Adam “Bayram” dedi, evinden kaçtı..

Abdürrahim Karakoç

Aynen aktarıyorum,eski paylaşımım

Sağırmahmutların odada bir kış günü yine kalabalık bir arkadaş grubu toplanmıştık..Genelde aynı kişiler olurdu ve kolay kolay kimse odada oturmayı ekmezdi..Zaten odayı yatsıdan sonra teslim alır sabah ezanında teslim ederdik büyüklere(uyuyup kalmazsak)..
    O günde olağan boğaz toplantılarını yapıp muhabbete başladık..Herkez aklına geleni anlatıyordu ama o gece nedense konu hep korku,şeytandı.Kimi babasının başına geleni,kimi dedesinin anlattığını anlatıyor ve gecenin köründe hemen hemen hepimizin gözlerinin faltaşı gibi açılmasına sebep oluyordu..Hafif korkarak biraz gülerek dinlenen anlatılan konular ''al basması''olayına çakıldı kaldı..Meğer ne kadarda bu olaya maruz kalan varmış anlatılınca anladık..Teneke sobamızın karnını tam doyurduk ve kızaran boruları saymaya başlamıştık artık..Bu kiminin uyuyacağı kimininde sohbete devam etmesi demekti..
    Saat epey ilerlemişti ve sabah okula,ağıla gidecek arkadaşlar vardı.Lambayı kapatıp yerlerimizi kaptık,uzandık..Ben, Mahmut,Rüstem,Mehmet sekide uzanmayı tercih ettik..Oda karanlık karanlık olduğundan,odayı sobanın deliklerinden çıkan ışıklar aydınlatır ve ben döşmeleri,tavanı gösteren ışıkları takip etmeyi çok severdim..O gece bir terslik vardı gene biz uyumayanlar konuyu al basma olayına getirdik dayadık..Rüstem teferruatlı anlattı,aşağıdan Nail ekledi başına geleni ve ben dilim tutulasıca''beni hiç al basmadı,başıma hiç gelmedi''dedim.Belli bir zaman geçmiş ve ben korkunç bir sıkıntıyla irkildim,uyumuş olmalıydım,üzerimde bir ağırlık ve baskı vardı.Göğüs kafesim adeta eziliyor,nefesim kesiliyordu,aklım çalışıyor ama sesim hiç çıkmıyordu.O an aklıma gelen tüm sureleri okumaya başladım,çünkü anlatılanlar o an aklımdan geçmişti,okunması gerekiyordu.Kollarımı yan tarafımda bulunan Mahmut ve Rüstem'e vurmaya çalıştım ama kollarımı,ayaklarımı oynatamıyordum ve avazım çıktığı kadar Rüstem,Mahmut diye bağırdığım halde sesimin çıkmadığını fark ettim.Sesimin çıkmadığını bile bile bağırmaya,çırpınmaya devam ettim bu çok uzun sürdü.Artık nefes alamaz hale gelmiştim,üzerinizde taşıyamayacağınız bir ağırlığın olduğunu düşünün abartmadan bir araba diyeyim işte öyle bir ağırlık.Anlatılanları düşünerek elimi oynatıp üzerimde baskısını fark ettiğim şeyi tutmaya çalıştım ama nafile..
    Artık canım çıkacak derken o ağırlık birden üzerimden,göğüs kafesimden uzaklaştı.Olduğum yerde fırladım oturdum birer yumruk ile Mahmut'u ve Rüstem'i uyardım.Yetmedi fazladan birer tane daha ekledim,hay sizin alınıza,gülünüze diyerek bağırdım.Gün ışığı görmemiş methiyelerde düzdüm hepsine ve olanları anlattım bir çırpıda,uyku mahmurluklarını atlattıklarından gülmeye başladılar..Sabah ezanına kadar yatmadık artık ve hemen ortalık aydınlanınca dağıldık.Ogün bu albasma olayını düşündüm durdum,başıma gelenleri aklım hiçmi hiç almıyordu..
    Bu olay yine aynı gün bu sefer gündüz oldu.Yine sırt üstü yatmışım olaydan sonra fark ettim.Bu sefer kısa sürdü ama ben onu yakaladım sanarak sağ kolumla sol kolumu öyle bir sıkmışımki uyanınca morarmış,tırnaklarımın izi olan bir sol kola sahiptim.Yine hareket edememe,ses kısıklığı vardı,bilinciniz tam faal çalıştığı halde vucudunuza hükmedememe olayı buradada baş gösterdi..Olayın etkisi birkaç gün sürdü ama bir daha tekrar etmedi Allahıma şükürler olsun.
    Cin peri olaylarına değinildiği zaman bende bu anlarımı anlatırım ve bilmeyenler hiçte inanmazlar.Unutmadan o günden sonra asla sırtüstü yatmıyorum.
    Bu olaylara ve oda maceralarına devam ederiz :thumbup: