Whisper tarafından yazılan gönderiler
-
-
Çamlıca tepesi çok güzel olmuş😔
BÜYÜK ÇAMLICA - İstanbulu Seyretistanbuluseyret.ibb.gov.tr -
Yarın ve gecesi için 150 m üstü semtler örtü alirmi hocalarım. Beklenti nedir.
CAN hocam analizini yaptı,bir göz ativer bu konuda bir önceki sayfada abim
Yine de alıntı yapayım göz önünde olsun
Ayrıca cevap da verilebilir arkadaşlar tarafından
Daha Çok GösterSalı ve Çarşamba Günleri İçin Kısa Vade Analizi
Öncelikle şunu belirtmemde fayda var. Bu iki gün içerisinde Istanbul'un her yeri kar yağışını havada görecek. Ancak bu kar her yerde tutmayacak. Salı günü geçtiğimiz gunlerdekine benzer tarzda Deniz etkili kar saganaklari gerçekleşecek. Nereyi ne kadar vuracağı belli değil doğal olarak bu sebeple şuraya su kadar buraya bu kadar yağacak demek mümkün değil.

850hpa ve 2 metre sıcaklıkları DEK yağışlarının gerçekleşmesi için uygun. Bu sebeple Istanbul'un her yerinde Graupel ve Sulu kar görme garantisi verebilirim. Istanbul'dan dahi sayamayacağım Çatalca ve Silivri köylerinde su anda olan kar örtüsü üzerine birikim yapacaktır ancak buralar dışında uzun süreli bir örtü kesinlikle beklemiyorum. Özellikle 150 rakım altı ancak anlık örtü bekleyebilir o da Graupel yağışı olursa olacaktır. Nem yükselip kar lapaya dönerse tutma olmaz.
Gelelim zurnanın zort dediği yere. Çarşamba gecesinden öğlene kadar olan bölümde (Çarşamba öğleden sonra kesinlikle kar beklemiyorum) yeterince gelişememiş bir üst seviye alcagi (ULL) geçişi meydana gelecek. Bu Salı günü beklenen DEK'ler gibi rastgele değil daha organize bir bant şeklinde olacak. Bu yağış bandını radardan takip edeceğiz ki o da uyanık olursak.The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. ICON, ECM, GFS, Aladin modellerinin yağış tahminlerinin hepsi farklı tellerden çalıyor. Bu yağışın ben açıkçası nereden nasıl vuracağını ben de bilemiyorum ancak bildiğim bir şey varsa o da Çarşamba gece ilk saatlerden sahiller için sabah 9-10'a kadar, yuksekler ve anadolu yakası için ise öğle saatlerine kadar yağışın yoğun olduğu anlarda düşecek yağış kar şeklinde olacaktır. Yağış hafiflediği etkisini kaybettiği anda yağmura dönecektir. Özellikle radardan gelecek olan ilk kutlelerde görsel şölen ve beyazlama bekliyorum çünkü Nem seviyesi yağışın ilk anlarında daha düşük kalacaktır. Gün aydikca ve sıcaklık ile birlikte nem ve dewpoint de yükseldikçe bu yağışın yağmura dönmesi kaçınılmaz. Bu sebeple benim için bir anlam teşkil etmeyen bu yağışlar, sitedeki arkadaşlar için anlam içeriyor olabilir diye merakınızı gidermek için bu analizi yaptım. Umalım da ilk yağış kütleleri yeterince güçlü olur da Istanbul kısa süreli ince bir örtüye uyanır.
-
Hayırlı akşamlar herkese,GFS ye davet
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
erencelik34 altis14 seffafkartvizit pilokik wolwerinccs 17Subat2015 Ataman hoşgeldiniz..
Hava işleri karışık olunca atlıyoruz,
Aleykumselam,hayırlı günler herkese..
-
. Bir iki gün ara vermek iyi olabilir. 72 saat sonra yine yağış girecek o zaman konuşuruz.
Bu defa inşaallah güzel bir yağış olsun bölge adına
-
CAN ustamız da 2017 efsanesine el atmış bugün ile kıyaslama yaparak, güzel de olmuş.
Yerine alıntı yapalım orada kaynamasın, nasılmış,neler olmuş.. Bugün nasıl olabilir..
Daha Çok Göster2017 sisteminin neden bir saheser oldugunu hatirlayalim bunun vesilesiyle.

sistem yola ciktiginda siklon yine italyada olusuyor.

bu muazzam siklon ulkenin batisini boydan boya tarayip geciyor.

soguklar o kadar iyi ki daha ilk siklonun etkisindeyken egede ikinci siklon patliyor.

yuksek basinc sistemi bloke ettigi icin akdenizde 3. siklon patliyor.

sistem veda ederken 4. siklon patliyor ve bati anadoluyu yine kara gomuyor. izmir bu gun uzun seneler ardindan ilk kez ortuluk kar yagisi aliyor.

bu bizi etkilememis olsa da 5. siklon da italya guneyinde patliyor ve onlar da nasipleniyor.
-
cografyaciburak hocam eline emeğine sağlık,iyisi olsun inşaallah,bizim olsun,denk gelsin 👏
-
Abi bu nasıl bir deprem değişik geldi
Bu işleri sizler bilirsiniz abim, hareket yönü, şiddeti, bölgeye yakınlığı, yüzeye yakınlığı vsvs
Ama aşırı yıkıcı orası gerçek
bu 7.6 deprem lakin etkisi 8.5 ustu. sanirim zemin cok zayif. benim duzcede yasadigim depremde bu sekildeydi duvardan duvara carpti hepimizi. duzceninde alti su.
kaynaslida arabalar ters dondu.Etkisi evet değişir haliyle, yapı kalitesi,zemin kalitesi, üstte yazdığım gibi uzaklık, yakınlık hepsi artmasına sebep oluyordur sanırım
Allah korusun hepimizi
-
CAN eline emeğine sağlık abim, arka arkaya yazdığın açıklamalar ile akıllarda olan epeyce soru işaretlerini yok ettin.. Sağolasın 👏
-
depremin goruntuleri dusmedi bir turlu
Bir tane denk geldi görüntü,karede olan her evi yıktı gördüğüm kadarıyla
-
Hâlâ bekliyorum dayı. 1 damla kar düşecekse onun takipçisiyim şu an. Saat 5 i buldu.
İnşaallah beklediğine değer abim
Ben kaçtım, hayırlı sabahlar sana ..İstersen sende yat okul var
-
Hava da kıpkırmızı. Bizim köyde (Allah korusun) ya deprem olacak derler , ya da kar yağacak derler bu havaya
Allah afetinden korusun,derler öyle..
Kar olur o hava şehit Sahut
-
premier lig cok garip championshipten sara yi aldik adam 40m e dogru gidiyor. adamlarin 2.liginin sonuncusu premier ligindeki kafaya oynayan takimi yeniyor.
Sara mı 40 milyon Euro eder dersin?
Ona ait yazdıklarım var burada,ona essek yükü para verdi Galatasaray
Beş para etmez, Türkiye de ondan çok var
o paralara Satılırsa mevlid okutulsun
-
Salı günü için beklenti nedir? Yüksek semtler için en iyimser tablo ne olur acaba
10-12 si için özet geçebilecek abilerim varmı kafam karıştı
Karadeniz alçağı olduğu sürece modellerinde kafası karışık son güne hatta 12 saate kadar bile konuşmak zor o gün için
Hocam ben nedense önümüzdeki sistemin eskisi gibi ufak da ola bir örtü yapabileceğini düşünüyorum çünkü sıcaklıklar yine 1-2 bandına düşüyor ve yağız az-çok var neden bu sistemin diğerine nazaran daha zayıf olacağı düşünülüyor biri cevap verebilir mi rica etsem
Snake34 bir başka soru var size de cevap olmuş salı günü için
CAN yüksek yerlerde kar topu bile oynanabilir demiş salı günü için.
ismail1903 sorusu var ve cevap gelmiş wriscuttern tarafından.
Son alıntı ise cevap bekliyor
Anlayan arkadaşlar arada sorulan soruları pas geçmeyelim, mümkünse cevap yazalım