Kemal Ensar tarafından yazılan gönderiler
-
-
iyi iyi. yağış durumu düzelmiş
-
Dek şartları daha iyi gibi
-
yarın sinan hocamın işaret veriği 20 ocak güncellemeleri var. bakalım ne gibi değişimler olacak.
-
meteoicel öldü
-
azorun soğuk çekirdeği baskılamasından dolayı soğuk çekirdek aşağı yönelmede kararsız, bu kararsızlık ve gecikme izobar dağınıklığına ve trakyanın yağış boşluğuna kalmasına sebep oluyor. aynı zamanda doğulayan siklon da trakyada izobar boşluğuna ve yağış kıtlığına sebebiyet veriyor. girit-ege taraflarında patlayan derin bir ab sayesinde izobar durumu dengelenir. tabi bu ab nin hareketleride önemli. marmara dolaylarında ufak hareketler ile kuvvetli yağış pompalar. tabi karşılığında ufak miktar soğuk kırpılması oluşur. gerçi bu soğuklara tepki ab si neden oluşmaz anlamış değilim. dek durumu mevcut fakat bu izobarlar ile ne kadar sağlam olur sistem anı netleşir... kendimce icon modeline göre analiz yaptım hatalar varsa affola.
-
8 ocak 2019 iyiydi sultangazi adına. 2 gün aralıksız siklon yağışı yemiştik. 20 cm kar da cabası.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. İşaretli alan kadar yağış içerecektir. Siklon merkezine aldanmayın
Yani hocam yağïş şuan gözükenden fazla mı olacak
-
Aslında benim isyan ettiğim nokta şu, ben böyle bir patternden klasik İstanbul sistemi hatta bununda altı bir kar değil, EFSANE adayı istiyorum. Şimdi olmayacaksa ne zaman gelecek böyle bir sistem ?
2017 6 ocak hem efsane, hemde bir daha düzelmeyecek bir etki bıraktı istanbula. O tarihten sonra adam akıllı bi 8 ocak 2019 var, daha da kar alamadık. Seneye inşallah
-
2015 şubatında ne oldu da o kadar kuvvetli dek vurdu istanbula? Hiç hatırlamıyorum
-
Bu kışı takibe aldım. Eğer son dakika golü atmaz ise en kötü kışlar listesine alacağım.
-
Yine mi avrupa yakası boş yağış konusunda...
-
Sinan hocam yarın modellerde ne gibi değişimler bekliyorsunuz ? Sinan
-
Yağış yok denmesinin sebebi gfs nin önceki güncellemelerde verdiği aşırı yoğun siklonik yağışı vermemesi.
-
Ben sistemi cuma akşama kadar takip edeceğim. Malum işin içinde siklon var sistem anında bile değiştiğine şahit olduk. Hayırlı olsun sistemimiz. Sinan hocam size de tebrikler yine konuşturdunuz uzun vade tahminci bilginizi