Mavi kütleler yağış bırakmayan bulutlar. Gözünüz yeşillerde olsun :olumlu:
Kemal Ensar tarafından yazılan gönderiler
-
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Komutanım bir cisim yaklaşıyor
-
Hafif kar yağışlı.... Sonunda!

-
Sultangazi'de "yağış bırakmayan bulutlar" diye gösterilen mavi kütleler mevcut. Hava kapalı fakat yağış yok. Beklemedeyiz
-
Sultangazi sistem başından beri kar görmedi... Yağma ihtimali var mı?
-
Çoğu sitede 1Ocak 10 Ocak arasi sistem konusulmaya baslamis ama bizim site son gfs kazigindan sonra temkinli sanırım
Aynen öyle.
-
Kontrol bakmayın kafayı yersiniz

6 ocak 2017 gördüm. Ama 1000 takla atar.
-
Sultangazi'nin kaderi sürprizlere kaldı anlaşılan...
-
Ull sistemleri çok kuvvetlidir ama bir o kadar da kanser eder. Çok oynak olduğu için sistem günü bile model takibi yapmak gerekebilir.
GFS den yediğimiz son kazık, sistem son güne girene kadar hayal kurmamak konusunda iyi bir ders oldu. Umarım ülkemiz için hayırlı bir kış geçiririz.
ECMWF'de görüşmek üzere

-
Sultangazi karayel hakim. Karayel ile birlikte kısa süre içerisinde 1.5 derece düşüş oldu.
-
Sultangazide anlık yer yer kara bulutlar mevcut. Ama yağış yok
-
Avrupa yakasında yağış olmadığı için sanırım havada kar da hayal oldu
-
Güncel yaptım senin için
Teşekkür ederim abi iyi geceler

-
Gram altın 2000 tl mi olacaktı sanki sizlerde bir yerde nefsinizi yenin dostum , doyuma ulaşın fazlası zarar denilen olay olmuş ben ekonomist değilim .
Geçmiş olsun zararın için .
Hocam emektar üyelik için gereken puan kaçtı? Hazır sizi yakalamışken sorayım

-
Sistemde Batı-Orta Karadeniz favorimdir. Sakarya-Samsun arasında +100 metre rakımlı lokasyonlar 7-10cm arası kar birikimi olacaktır. Sakarya-Düzce-Zonguldak favoridir. Özellikle Zonguldak'ta 10-15cm i bulabilir sahillerde kar yağışı.Bir çok ilimiz yılın ilk karını alacaktır. Trakya için malesef rüzgar yönünden kaynaklı fiyasko bir sistem.
İstanbul'un da avrupa yakasının k.doğusunda kalan ilçeler (Eyüp'ün kuzeyi, Sarıyer. Düşük bir ihtimal arnavutköy) , Anadolu yakasında ise Beykoz-Ağva-Şile , bir ihtimal de Çekmeköy ilçesi bu DEK yağışlarından faydalanabilir. +200 metre rakımda yağış anında 1-3cm örtü olabilir. DEK yağışlarının çok kaliteli olacağını düşünmüyorum etkili kütleler almak pek içten değil. Akşam saatlerinde biraz daha etkili DEK'ler alabiliriz. Açıkçası bir sürpriz beklemiyorum İstanbul adına. Karadeniz'den Düzce ve Zonguldak'a akan kütleleri izlemek her ne kadar sinir bozucu da olsa (istanbullular adına
) ülkemiz topraklarına bu yağışın iyi geleceğini düşünüyorum..-Cuma günü sıcaklıklar artışa geçiyor. Ocak son 10 gününe kadar kıyılarda kar potansiyeli taşıyan bir sistem görmüyorum.
-Ocak ilk haftası iç ve yüksek kesimleri etkileyen yağışlı sistemler alabiliriz. Kesin değil. Detaylı analiz daha sonra gelecek.
Açıkçası beklediğim sistem gelmedi bu konuda yanıldım dürüst olmak gerekirse. Fakat uzun vadede bu durumun oluşabileceğinden bahsetmişiz. Beklentileri yüksek tutmamamız adına notlar düşmüşüz. Türkiye'yi İstanbul'dan ibaret görmezsek başka yanıldığımız bir kısım da göremedim açıkçası. Dozunu kaçırmadan saygı çerçevesi içinde eleştirilerinizi beklerim...
Hocam bu sene marmaraya sağlam sistem gelir mi? En azından 8 ocak 2019 gibi 15 cm kar yağabilir mi?