CAN abi yağışlar erken girmedi mi? Bir sıkıntı oluşturur mu bu?
Kemal Ensar tarafından yazılan gönderiler
-
-
GEM ve GFS arasında bence hâlâ daha çok fark var. Bu fark GEM'in birşeyler gördüğünü veya gözden kaçırdığını gösteriyor. Unutmayın sistem çok oynak her an herşey olabilir bu sistemde.
GEM:
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. GFS:
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Kemal bey, ocak 2017 de 850 hpa müthiş soğuktu, -14 ve -17 ler vardı, hatırlayın.. şimdi ise hem poyraz, hemde -9 -8 var... yani sürpriz zor gibi..
Bu sistemin de 850 soğuğu kötü değil. Sadece pazar pazartesi sıkıntısı var gerisi güzel.
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Degerli arkadaşlar şimdiden söyleyeyim. Fazla beklentiye girmeden bekleyelim. Şuan sistemin güçlü 850 hpa sogukları bile adım adım girerken üstüne sıcak cephe yağışı nemi uçurur yükseltir. Yüksek kesimlerde direk karla başlar fakat örnek veriyorum. Kadıköy rıhtım sahil de yagmur kky sulu kar şeklinde de. Bu yüzden buraya neden böyle oldu şurası neden şöyle demeye gerek yok. Yağış pazar günü ögle vaktinde daha yogunlukta olacak.
Ayrıca ne kadar yogun kar o kadar lapa lapa tutucu kar olur.
Rüzgarın yağışla birlikte poyraz dönmesi zaten başlı başına İstanbul için sıkıntı karayel olsa zaten bunları konuşmayız bile.
Dediğim gibi kar her şekilde yağacak. Ama yok buraya 20 cm oraya 50 cm gibi düşünceler bir arka planda kalsın. Ve bu verilen cm ler tüm sistem gününe yayılıyor. Bu gelen yağış pazartesi öglen son buluyor devamı dek deniz etkisi.
Herkese iyi hafta sonları dilerim.
Poyrazın tek avantajı DEK kütlelerini istanbula daha rahat ulaştırması sanırım.
-
Modeller 6 ocak 2017 sisteminde istanbula 25 cm kar veriyordu ayrıca haberlerde de 25 cm kar var dendi ve sonuç ortada. sistemin bir sürprizi olabilir.
-
Şartlar düzelirse ihtimal var. Şu an Pazartesi Salı cepte.
Peki hocam teşekkür ederim.
-
Hocam çarşamba günü DEK var mı?
-
Çok haklısın. Ama bu sistem bizim 300lü saatlerden beri takip ettiğimiz bir sistem. Burada eğlenmedik mi ? Çok eğlendik. Üzülmedik mi ? Çokça üzüldük. Yaşadığımız bir hayal kırıklığı daha hayatımıza ekledi. Artık kahvemizi yapıp kar yağışının tadını çıkarma vakti.
Sende haklısın. Neyse kazasız belasız bu sistemide atlatırız umarım. Bol karlı günler dilerim.
-
Evet arkadaşlar bir efsane beklentimizinde sonuna geldik.
İstanbul sahiller için 5-10 cm üzeri efsanedir. İç kesimlerde rahat 15-20 cm kar alır yarın. Hayırlısı olsun. Bundan sonra söz veriyorum, ben son 36 saate kadar hiçbir veriyi ciddiye alıp ümit etmeyeceğim.
Her zaman öyle diyoruz her zaman ümitlenmeyeceğiz diyoruz ama her zaman ümitlenip son 2 gün kala morallerimizi yerle bir edecek görüntüler önümüze seriliyor. Bu da modellerin sadece olayları tahmin etmeye ÇALIŞTIKLARINI, atmosferin çok oynak bir yapıya döndüğünü gösteriyor. Buna küresel ısınmanın katkıları da var. Önceden bu kadar oynak bir atmosfer yapısı olduğunu hatırlamıyorum.
-
İstanbul sahil kesimi için ortalama 5-10 cm birikim beklentim var.
Pazartesi günü sıcaklıkların artacağı söyleniyor da sizce pazartesi sıcaklık yükselir mi?
-
Anadolu yakası için pazartesi ögelene kadar ara ara devam edecek. Bu sebeple baştan beri Anadolu yakası daha çok şanslı dedim. Avrupa yakası için gece 23:00 civarı bitmiş olacak. Ufak tefek ara ara geçiş olabilir ama yok sayılacak kadar.
DEK ne zaman başlıyor?
-
Yabancı, amatör meteoroloji tutkunu abimiz Türkiye'ye uyarılarda bulunuyor. Özel mesajlardan takipçilerine de uyarıda bulunmuş. Çok soğuk ve kar olacağını söylüyor.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
CAN ellerinize sağlık hocam güzel tahmin.
-
Hızlı doğulamadı mı soğuk?
-
Aleyküm selam iyiyiz Elhamdülillah, sen nasılsın?
Abi kusura bakma şarj bitince bakamadım mesaja. İyiyim abi teşekkür ederim. Hayırlı geceler diliyorum herkese