Verilerde, diyagramlarda vs. Ay sonu afrika atak görünürken nasıl bir anda ecmwf sistem gördü ve gfs'yi ufaktan kendi hizasına soktu? Tahmincilerimizin dediği gibi ay sonu sistem ben de beklemiyordum ama bi anda modellerde veya verilerde ne değişti de sistem ortaya çıktı (20-21 sistemi) yoksa ay sonu verilerinden ve durumundan bağımsız oluşan bir sistem mi bu?
Kemal Ensar tarafından yazılan gönderiler
-
-
Eline sağlık abi
-
Havist açmıştı bir konu tazeleyince gördüm Kemal Ensar
Varsa sorularınız bu konudan alalım, ustalar bakarlar
The content cannot be displayed because it is no longer available. Teşekkürler hayırlı akşamlar yardımcı olduğun için abi 😊
-
Uzun zaman sonra konuyu canlandırıyorum
foruma amatör meteoroloji için bir soru-cevap ve eğitim konusu mu açsak? Bir kaç gündür aklımdaydı, amatör meteoroloji konusunda, model yorumlama konusunda, kısa veya uzun vadeli tahmin konusunda vb. aklına bir şeyler takılan kişiler bu konudaki bilgili kişilerden destek alır, herkes birbirine bilgi katar ve hem daha hoş bir ortam olur hem de amatör meteorolojiye yeni başlamış hevesli üyelerimiz bu alan hakkında daha fazla bilgiye sahip olurlar diye düşündüm. Bilmiyorum forumda böyle bir konu var mı ama sanırım yok. Bu tür bilgi alışverişi konusu açılabilir (öneri) -
Geçen kışa el nino mu hakimdi la nina mı?
-
Bu arada geçen aralık ayında foruma üye oluşumun 5. Yıl dönümü olmuş.
zaman ne çabuk geçiyor. Çok kaliteli bir 5 sene geçirdim bu forumda emeği geçenlerin ellerine sağlık -
İyi akşamlar

İçimde kışı kapatıp diğer sezonu bekleme düşüncesi ile daha kış yeni başlıyor düşüncesi savaşıyor. Kim galip gelecek acaba

-
Herkese hayırlı geceler iyi forumlar.
Küresel ısınmanın etkileri arttı gibi son zamanlarda, karsız geçen gün sayısında son bir kaç kıştır artış var (özellikle batı bölgelerde), üstüne uzun süreli el-nino da eklendi ki bu kadar uzun süreli el-nino fazla görülen bir şey değil diye biliyorum. Ek olarak metrorolojik tahmin, model ve verilerde genel tutarsızlık söz konusu yine geçen sene ve bu senede. Allah'ın düzenini insanoğlu olarak bozmamalıydık.
-
Hayırlı sabahlar
İstanbul sultangazide rüzgar aktivitesi artıyor. -
Selamun aleyküm. Ufaktan havaların soğumasıyla yerimizi aldık kış sezonunu bekliyoruz. Bu sene üniversite sınavım var, insallah geçen seneki karsız kışı unutturacak sağlam bir kış sezonu olur da moraller yerine gelir

-
El nino seneye de devam edecek diyorlar. Noye bitmiyor bu

-
Sultangazide yeniden orta şiddet kar var. Gerçekten kış bitti derken şu harika kar geçişi çok iyi oldu.
-
İst. Sultangazi sabah saatleri kar geçişi oldu
-
Tüm Türkiye'de 13 şubat' a kadar okullar tatil edildi..
-
Soğuklar bir tık daha güçlü olsa 10 numara sistem olur önümüzdeki sistem.