İyi geceler herkese.
Bu kış fazla mı durgun yoksa bana mı öyle geldi? Hiç aksiyon yok neredeyse şuanlık.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturİyi geceler herkese.
Bu kış fazla mı durgun yoksa bana mı öyle geldi? Hiç aksiyon yok neredeyse şuanlık.
Selamun aleyküm hayırlı günler.
Konudan bağımsız, geçen sene karadeniz'de oluşup istanbul'u kar altına gömen mezosiklonların oluşması için karadeniz'de 500 hpa'da eksi kaç derece olması gerekiyor?
İyi geceler herkese. Her kış uğradığımız havalarinsesi'ne uğradık tekrardan.
İstanbul Sultangazi'de çok hoş bir sis çöktü.
selamun aleyküm hayırlı geceler. kış hemen gelse de birlikte GFS takip etsek
Hayırlı bayramlar. Şu yaz mevsimi bir gelmedi arkadaş ![]()
Yalnız biz nasıl bir şeye şahit oluyoruz. Arkadaşım bu sistem bitiyor modeller önümüze yine sağlam sistem koyuyor ocak ayında bu kadar karlı sistem gelmiyordu çok ilginç
Aynen öyle. 2022 kışı başlarında uzmanlar açıklamıştı bu kış sert olacak diye, dedikleri gibi de oldu. Muhtemelen (havada da olsa) bir kar daha göreceğiz.
Sitede isim vermek yasak olduğu için isim vermiyorum ama güvenilir ve yüksek takipçisi olan bir tahmincinin verdiği haber diyebilirim Whisper Sinan abi isim vermeye izin verirse söylerim ismini . Neyse şöyle bir tweet atmış:
İstanbul'da okullar pazartesi günü de tatil edildi. Resmi açıklama gün içinde valilik tarafından yapılacaktır.
Aynı yazı internette dolaşıyor birçok kişi paylaşmış. Umarım.gerçektir bekliyoruz bakalım
Buzluk kısmına atıyorum duruyor öylece. 24 ocak günü attığım kar topu buzdolabında hâlâ sapasağlam
Vortex ile mezosiklon aynı şeyler mi? Değilse farkları neler?
Abi sultangazj ne olur
Abi vortex sultangaziyi etkileyecek mi
Yarın netleşir mi vortexin konumu
Ah be Semih hocam. Tüm efsaneler tek tek silinirken bu piyasadan, birde siz vurmayın darbeyi. Ama yine karar size kalmış. Umarım kararınız değişir de sizi daha 10 yıl daha aramızda, kar kovalarken görsek ![]()
Sisteme son nokta ne zaman koyulur?
Güncel durumda negatif NAO olsa idi atlantik jeti kuvvetlenir , Doğu-Orta avrupa lkeler kurak tarafta kalırdı. Bu tip basınç patterninde de kaymağı ingiltere ve atlantik okyanusu yerdi. Gfs hala bu senaryoya evrilebilecek çıktılar veriyor hatta. Sanmıyorum bu saatten sonra dramatik bir değişiklik olacağını
Abi sen ne düşünüyorsun bu sistem hakkında sence bize mi gelecek