Uyarı
Pazartesi günün ilk saatleri marmara bölgesinin genelinde şiddetli yağışlar mevcut ve oraj ihtimali %100 bölge genelinde gökgürültüsü yerel dolu yağışı ve sel ihtimali çok yüksek.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturUyarı
Pazartesi günün ilk saatleri marmara bölgesinin genelinde şiddetli yağışlar mevcut ve oraj ihtimali %100 bölge genelinde gökgürültüsü yerel dolu yağışı ve sel ihtimali çok yüksek.
Eren pubg den baska oyun oynamıonmu dostum sen 😁
Gameloopta pubg mobile yok birtek hem arkada açık bırakıyorum bazen.
![]()
Üyelerin tahmin yapabileceği konu isteyen herkes tahminini atabilir.
Üyelerinde burayı kullanmasına vesile olmak için bende bir kış öngörüsü yapmak isterim.
ENSO
Pasifik okyanusundaki deniz suyu sıcaklıkları bu sene düşük yani La Nina kışı diyebiliriz La Nina kışlarında genelde yağışlar el ninoya göre azdır sebebi deniz suyu soğuk bu yüzden yağış şartları daha olumsuzdur soğuk denizler demek soğuk atmosfer demek yani bu seneki kutup girdabı geçen seneye benzer olabilir ancak güçlü olacağını sanmıyorum ve nao endekside aşırı negatife inmeyebilir genelde nötr ve hafif negatif olabilir.
QBO
QBO bu sene doğuludan batıya geçiş evresinde kışın ilk yarısı daha şanslıyız ikinci yarısında daha güçlü polar vortex görebiliriz.
EKİM AYI AVRASYA KAR ÖRTÜSÜ
Ekim ayındaki avrasya kar örtüsü verileri ao endeksi yani kutup salınımı endeksiyle ters orantılıdır ne kadar çok kar örtüsü o kadar negatif endekse sebep olur sonbaharda buraya güncel halini ve yorumlamasını paylaşacağım.
mübalağa
Fiyatlar uçuk evet 😁
Piyasadaki en iyi f/p ürünü bu şu anlık zaten markasıda iyi
Okuma yazma hızı HDD ye göre kat ve kat daha hızlı bilgisayarcıda çalışıyordum bı aralar celeron işlemciyi bilirsin en eski işlemcilerden SSD öyle donuyorduki bir görsen açılması için 10-15dk bekliyordun SSD takmıştık kendine gelmişti tabi bir müddet. Sata SSD ye göre M2 daha hızlıdır.
SSD > HDD
m2 ssd sata ya nazaran daha hızlı olması doğrudan anakarta takılması 3.0 veya 2.0 kablo ile uğraşmaktansa onu almak daha mantıklı tabi 2 katı fiyat farkıyla :D
Bilgisayarlar için ssdnin önemini bir kez daha anladım isterse 150k lık sistemin olsun ssd yoksa eğer milattan kalma pc gibi açılıyor :))
Bu sene izlanda ab si yeni rekor kıracak 850de grönland ve çevresinde -50 ve aşağısında sıcaklık göreceğiz
Geçtiğimiz kışa benzer gibimi diyorsun yani?
Evet ama Kasım ortasında net tahmin daha doğru