Bas bas bağıra bağıra kış bitti diyen bir meteoroloji kahini vardı bilirsiniz kim olduğunu şimdide kış geri geldi,efsane geliyor diye paylaşım yapıyor,kendisine hani kış bitmişti tarzında bir yazı yazdım sonuç engellendim 😂😂😂🥴
Eren tarafından yazılan gönderiler
-
-
Kky veriyor hala çıldırmalık
-
Senaryolar max -14 ağırlıklı bir kaç tanesi kırım üzerinden -16 ila -24 arası veriyor
-
-
-
Gem de soğukların kuvvetli olmasının sebebi azorun aşırı kuzeye tırmanması
-
Bünyamin sürmeli abim ege bölgesine çok kurak geçecek diyor ancak martın ilk yarısı beklenen yağış bir çok modelde ortalama 50-80 mm mart ayının normali ise 64

-
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
Serinin en iyi çalışması bana göre
-
tabi gecmisi bilmiyorum ben ordan hastaneye gitmistim surekli bole bir insaat havasi vardi. ordan oraya geciyosun ordan baska bir yere falan hatta ilk gittigimde seyrantepe stat cikisini zor buldum. kayboldum
Tüh be bilsem geldiğini buluşurduk ben Seyrantepe de oturuyorum 🙂
-
oralar da insaat devam ediyor ya ondandir erenim. gecen ay oralardaydim surekli daha tam bitmemis gibiydi
Yav yok be abi kaç senedir birşey yoktu son bir kaç aydir her haftamı olur bu olay .
-
Takip ettiğim ismi haber site ve kanallarına dahil olan halk dilinde bir "meteorolog" var , yakında mart 2.haftası civarı olan salınımı "ilk ben bildim,siz kış bitti dediniz,ben bunu kaç gün önceden söyledim" gibi mesajlar yayımladıgını görürüz :=) Sinan abim.
-
Birkaç aydır farkettiğim birşey var istanbulda oturuyorum seyrantepe metrosu yürüyen merdivenleri bozuk (vadiistanbul ve tt-arena stadı metro hattı denilebilir) ,sanayi mahallesi yürüyen merdiven ve dijital ekran bozuk,leventte aynı şekilde,gayrettepede aynı şekilde,boğaziçi üni metrosuda aynı şekilde allahtan asansörler çalışıyorda yürüme zorluğu çeken veya elinde poşet vs vs olan kişiler inip çıkabiliyor.
-
-

Çoğu kişinin artık farkına vardığı mart 2.hafta içerisinde gözüken sistem için veri analizi yapalım.
10HPA (5500metre) yüksekliğinde bölgesel rüzgarlarda düşüş mevcut bu sayede kutup girdabı dağılıyor kutup girdabı dagılması demek soğukların güney enlemlere atak yapması demektir.
Türkiye bu sistemden ne kadar etkilenir,en çok neresi etkilenecek ? sorusunun cevabına bakalım.
Şimdi şöyle bir kararsızlık mevcut birçok senaryo soğukların yatay hareket ile atlantik siklonlarına uzanmasını öngörüyor,bir diğer mevzu ise atlantik siklonlarının yerine iskandinav bölgesine kolunu uzatan azor desteği bu sayede soğuklar kuzeyimizden direk dalış yapabilir,bir diğer mevzu ise
soğukların gücüne denizlerin sessiz kalmaması ve siklon rotasına göre soğukların yönünün belirleneceği.Benim şahsi düşüncem en kötü ihtimalle kuzey kıyılar etkilenir.
Kafkas ihtimali yok.
-

![[02 Mart 2022 12 UTC'den 8 Mart 2022 12 UTC'ye kadar ECMWF 144 saatlik tahmini: bölgesel ortalama bölgesel rüzgar]](https://users.met.fu-berlin.de/~Aktuell/strat-www/wdiag/figs/ecmwf1/ecmwfzm_u_f144.png)