Bunun yarın şuna dönüştüğünü düşünün.

Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur
Bunun yarın şuna dönüştüğünü düşünün.

850 sandım sahut ![]()
Şu görüntü ecmwf hava rejiminde atlantic ridge ile onaylandı ancak modeller bize inatla hafif negatif nao sunuyor
hocam bu 4-5 senelik mevzu bu daha. konvektiviteden kaynakli orada kararsizlik yatayda hareketsizlik var en basinda. dikey hamlelerden kaynakli trof olusuyor yuksekte yatayda oluk hattindan hortum yaptigi icin vortex diyolar. ole kaldi vortex artik he diyoruz iste
birde bir kerede veremiyor bunu modeller 2-3 guncelleme gerekli en az onu ciktiya yansiyabilmesi icin. benim nacizane takibim bu basit manada.
Bu vortex olayınıda gfs iyi çözüyor
İşte dönüş hareketi yok İstanbula vuran meşhur vortkesi biliyorsunuz ne yaptı gözün merkezi boş ama etrafı kar tifan yoğun tipi. Buna bakarsak batısında uzun bir bant genis bir bant var ama kuzeyi boş güneyi boş doğusu boş
Bu biraz daha böyle olmak istemişte olamamış gibi duruyor ![]()
[…]
Hocam bu sistem takip sistemi değilde yaşa göre dönüşecek sanki ilerleyen günlerde yine değişime açık olma ihtimali var belki de beklenenden batılı gelecek
>>>WinteR<<< abinin dediği gözlerden biri gefs senaryolarında var incelemek isteyen 20.senaryo
Zonguldak üzerinde "izobarda kıvrılma" merkezi hariç etrafında kalan yerlere sağlam yağış bırakıyor bunu wxcharts ara saatinde görebiliyoruz.
trof u mu ariyosun eren.
Vermemiş olabilir ara saatlere bakmak lazım ancak gfs sever böyle atraksiyonlu şeyleri
wxcharts arayüzü değiştiğinden beri site yavaş parametrelerde error veriyor bu sorun tek bende mi
Sahutt ecmwf in weatherbell de 72 ile 120 arasında ki saatleri atarmısın 500hpa veya yağış olarak 6 saat versiyonu varsa özellikle
Spesifik olacak ama zonguldak yine 1 metre aldı arkadas
Ecwmf ne zaman bu sistemde döndü
neyse oydu öylede oldu