Umduğum olmadı. İzlanda tam hız aradaki boşluğu kapatmaya geliyor. Afrika atağımızla baş başa kalıyoruz. Ben modeli kapıyorum isteyen izlesin :D
CAN tarafından yazılan gönderiler
-
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. Buradan düşünebildiğim tek çıkış yolu yükseğin İspanya'daki siklonu doğulatması ve bize kadar süpürmesi.
Gerçek olan bir şey varsa Bir afrika atağı üzerinde sistem almadan bir Afrika daha yediğimizdir. Baharseverler coşacak
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Hala umudumu koruyorsam tek nedeni Azorun kafasını uzatmaya çalışması. İskandinav da henüz yok olmadı.
Orta ve Batı Avrupa sağlam kar yağışları alıyor.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Modelde olması gereken ve işimize yarayacak bir şey varsa o da İskandinav bölgesindeki yüksek basınçtır. Azor'un da bu yüksek basınçla bağlantısını kesmemesi lazım. Eğer Bu dediklerim olmazsa güncellemeyi kapatabilirsiniz.
-
:coksıcak::coksıcak:
-
parazitler artık eskisi kadar kalıcı değil hemen eriyolar
Normaldir modellerde özellikle GFS'de siklon ve antisiklonları şişirme huyu var. Vade 3-4 güne girince yok olup gidiyor o parazitler.
-
Hocam takip edenerin bazıları basınçtan pek anlamayabilir. O yüzden yağış istedim. Benim için sıkıntı yok. Siz bilirsiniz.
Hocam yağış atılmasına gerek yok dememin sebebi 12 saat aralıklarla atılacak olması. Yağış haritası sonunda toplam yağış biçiminde atılacak.
Bu arada 6 saatlik bir periyot olduğu için yağış haritası da cepheleri takip etmenin sağlıklı bir yöntemi değil, basınçları öğrenmek daha doğru olur
-
Yağış haritasını atmanın anlamı yok sistem emaresi belirirse Avrupa2 haritasına geçilir.
12 saat aralıklarla paylaş her saati atma Semih Ö.
-
17 Şubat 2015 Sisteminin 3 gün öncesine kadar modellerde Kafkaslara kaçtığını biliyor muydunuz?
14 Şubat Sabah Güncellemesi
15 Şubat Sabah Güncellemesi
16 Şubat Sabah Güncellemesi
Sistem her güncellemede önce Doğu Karadeniz, Sonra Orta, Ardından da Batı Karadeniz Sistemi Oldu. Sistemden bir gün önce de merkezini Marmara'ya yerleştirdi.
-
! ! !
:coksıcak::coksıcak::coksıcak:
-
CAN hocam endeksler modellere göre şekillenir değil mi?
Birbiriyle bağlantılı fakat bazen modeller farklı senaryolar deneyebilir.
-
İşin dalgası bir yana endeksler gayet olumlu fakat modeller ne yaptığının farkında değil. Durumlar çok karışık sabırla takip edeceğiz.
-
Bir sistem vardı bi aralar noldu o sisteme :D:coksıcak:
-
Çöp güncelleme
-
CANSIPS'e göre Şubat ayı geneli normallerden daha sıcak ve daha kurak geçecek.
Mart-Nisan-Mayıs yani bahar dönemi için de genel olarak normallerden sıcak ve kurak bir beklenti içerisinde.