Ufak tefek olumlu model tahminleri var fakat bu görüntüleri ortalamalarda da görmemiz gerekli.
CAN tarafından yazılan gönderiler
-
-
Can hocam bu sistemde de göremedik tatmin edici bi kar şubat ihtimali ne sizce
Ben uzun vade konumda bir şeyler karaladım. En azından modeller Şubatın ilk yarısı bi şey beklemiyor.
-
Sahillerde hiç KKY bile göremeyen kesimler dışında genel olarak başarılı bir tahmin oldu. Hiç kar vermeyen modeller özellikle de son 6 saatte dönmeyi tercih eden GFS ye buradan selamlar ?
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. Ortalık karıştı. Akdeniz'den kuzeye dümdüz bir hatta soğuk cephe, Doğu Marmara'dan aşağı uzanan Oklüzyon cephe, ve Ege kıyılarında türeyen ULL etkili yağış kütleleri var. Radarı takip ediyorum dikkatle, Balıkesir civarındaki kütle erimeden kuzeye çıkabilirse sıcaklık uygun olan yerlerde yoğun kar yapar.
-
CAN abi yağmura döndü yağış burda
Cephe arası sıcaklık yükseldi diye. Eğer kuvvetli bir yağış gelirse yine KKY-Kar olur.
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. Soğuk Cephe çekiliyor. Oklüzyon cephe yağışları önceki kadar etkili olmasa da kuvvetli ve yerel olarak yoğun yağışlar bırakabilir. Sahillerde Sulukar, yoğun yağışla kar, yükseklerde ise kar bekliyorum.
-
Bakalım neler olacak
Aynen öyle, radara falan bak işte gelirse kar-kky görürsün :D
-
CAN B.Karadenizde dek beklentin varmı hocam
Yeterli şartlar oluşmuyor oluşsa bile çok kısa süreli olduğu için bakmaya konuşmaya bile değmez Ocak ortasındaki sisteme kıyasla boş konuşmuş oluruz
-
semih hoca yoğun kar yağışı olacak demedimi
O da Semih hocanın şahsi tahmini hocam. Şu an kesinleşen bir şey varsa o da Soğuk cephenin artık yavaştan bölgeyi terk ettiği. Bu saatten sonra daha tek tük kütleler olacaktır radarda.
-
peki hocam siklonik yağışlar çekildikten sonra dekler devreye girecekmi ?
DEK oluşumu için uygun şartların en az 6 saat olması lazım, bunun ardından kütleler oluşur. Bu sistemde o şartlar sağlanamadığından dolayı DEK şeklinde yağış beklemiyorum. Bundan sonraki yağışlar Oklüzyon cephenin yağışları.
-
abi zaten dediğinin 1 tık üstü bile olursa büyük sürpriz
Aynen öyle, yağışın etkin kısmı da yavaştan çekiliyor artık. Bu saatten sonra oklüzyon cepheden ufak tefek yağış geçişleri olacaktır. Yerel olarak kuvvetli yağış olabilir kısa süreli.
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. İstanbul için tahminimde ne yazdıysam o geçerli, yazdığım yönde de gelişmeler yaşandı. Beklentiyi yükseltmenin anlamı yoktu zaten arkadaşlar.
-
Bu sistemle alakalı yorum ve tahminlerimi sonlandırdım. Konu altından normal bir şekilde devam ediyoruz. Tahmini merak eden 1-2 sayfa geride bulabilir.
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. Son uzun vadeli model güncellemeleri ve endekslere göre Şubat ayında sıcak tarafta kalıyoruz. İnecek sistemlerin ya da adı geçen sibirya sisteminin ağırlıklı olarak Batı-Orta Avrupa'yı etkileme olasılığı yüksek. Ülkemizin Şubat ayının en azından ilk 15 günü soğuk ve kar açısından kötü konumda kalma şansı daha yüksek. Sonrası için ise veriler daha olumlu. O da bozarsa artık kışı bitirir miyiz yoksa Martta sistem mi kovalarız bakacağız
-
Aydın 400 rakım hava çok soğudu kar erken başlayabilirmi
MGM sitesi son durumlardan Çine/Hacıpaşalar köyüne bakabilirsiniz. 550 küsür rakımda yer alıyor.