CAN tarafından yazılan gönderiler
-
-
Hocalarım cevap verirseniz sevinirim bu İstanbul için ideal siklon sistemi nedir her seferinde yağışlar soğuklar girdikten sonra bitiyor kuvvetli siklon karı almamız için nasıl bir görüntü lazım
-
Siklon konusunda hala trajik farklar var.
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. ICON öğlen
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. ICON Sabah Güncellemesi
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. ECMWF Gece Güncellemesi
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Kar haritasını atmışken düşük çözünürlüklü modellerde kar haritası nasıl okunur ondan da bahsedeyim. GFS, GEM gibi düşük çözünürlüklü modellerde ve ECMWF gibi çözünürlüğü biraz daha yüksek modellerde kıyılarda kar beklentisine ancak denize kar yağışı verdiyse girin. Haritada işaretlediğim yerde denize anca havada düşen 5 10 kar tanesi olur demiş model. Sahiller için de bunun aynısı geçerlidir. Doğu Karadeniz'de kıyılara kadar taşırılan kar değerlerinin bir gerçeklik payı yoktur. Çözünürlük düşük olduğu için "büyük bir fırçayla ufak bir alanda boyama yapmak" gibi düşünebilirsiniz olayı.
-
Devamı akşama göre daha bile batılı geldi. Çok kötü oldu bu durum Trakya'da bile kar yağışlarını engeller.
-
48. saatte akşama göre siklon daha derin. Oluştuğu ve geçtiği konum ise çok iyi değil. Marmara'da Edirne ve Kırklareli dışında kalan şehirlerde soğuk sıkıntısı çıkarır.
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. ECMWF, GFS ve ICON'a göre çok daha iyi.
-
26 akşam son nokta koyulur bu gidisle
26 akşamı sistem girmiş oluyor dostum radardan takip edilir artık öyle diyorsan :D
-
Can abi o hafif kar dediğin 6 saaten azsa bırakayım bu sistemi yahu neyin peşindeyiz ???
Zaten ondan takibe bile değmeyecek bir şey olma ihtimali var diyorum ya. Bozmaya devam ederse yarına kadar sistem falan da kalmaz ortada :D
-
İnanılmaz gerçekten sabah mükemmel bir kar vardı Trakya'da şimdi kuş oldu
Zamanla alışırsın böyle kazıklara. O sebeple erkenden analiz yapmamak lazım bölge adına
-
Meteoicel sitesinden gfs min yağış haritasına bakıyorum gaayet iyi ama can abi
O zaman meteociel sitesinden GFS haritasına bak bana sorma dostum