sıstem anı bıle degısken bır atmosfer yasıyoruz.2 gun sonrayı bıle kestırmek ımkansız hale geldı neredeyse.subat bası ıcın kım ne derse yazı tura gıbı bır seydır.akustık dedıgınız sey de buna dahıl.rus ruletı gıbı bır sey bu.tahmıncılık boyle bır sey degıl.bana kızmayın.sadece hafıfce elestırıyorum.
Hocam atmosfer bu kadar kaotik bir ortamken, sizin dediğiniz gibi 2 gün sonrayı bile bilemiyorken, hatta onu geçtim modeller 3-6 saat sonrasında ne kadar yağmur yağar kar yağar bilemiyorken, o zaman bizim de bu siteyi açık tutmamızın hatta dünya üzerinde hava tahmini yapılmasının hiç bir anlamı yok. Yaptığınız eleştiriyi bilginiz ve farkında olduğunuz şeyler doğrultusunda yapıyorsunuz ama bilmediğiniz şeyler bu kadar fazlayken eleştiri yapmaktan kaçının.
Uzun vadede kullanılan matematiksel denklemler ve veriler apayrıyken yakın vadede kullanılan veriler çok daha farklıdır. Siz uzun vadede geniş çaplı bir soğuk hava dalgasının devasa bir alan içerisinde ortalama nereye ineceğini (Batı Avrupa mı- Doğu Avrupa mı, Kafkaslar mı) kestirebilirsiniz ama aynı şekilde kısa vadede İstanbul'a kar yağmaya sıcaklık yeter mi yetmez mi diye son 3 gün içerisinde bile emin olamayabilirsiniz. Apayrı şeyler. Siz de bilgilenmiş olun bu konuda diye böyle uzun uzun yazıyorum.
Yoksa sizin dediğiniz mantıkla yola çıkarsak kapatıp gidelim camdan bakarız havaya