Bende dahil ama ben modellere göre söyledim :coksıcak:
Sürpriz geloo
Ben de modele baktım ama tecrübe ve içgüdüler ile sabit olarak detaylar değişir Çok da sürpriz değildi yani.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBende dahil ama ben modellere göre söyledim :coksıcak:
Sürpriz geloo
Ben de modele baktım ama tecrübe ve içgüdüler ile sabit olarak detaylar değişir Çok da sürpriz değildi yani.
Beklenen ve şu an ölçülen sıcaklıklar arasında fark var. Dün bahsettiğim gibi Karayel kökenli bir Yıldız-Poyraz alıyoruz. Bu sebeple soğuma daha hızlı olacak. Gece kar başlar diyenler yanılacak gibi duruyor.
Yerin ıslak olması karın tutmasına engelmi sadece soğuk olsa hava yeter dimi
Sıcaklık düştükçe tutar bir sıkıntı yok
Aydın ın doğusunda
500 rakım içinde mi yok
500 rakımda akşam kısa süreliğine su oranı yüksek kar yağışına çevirme şansı var hocam.
Konumumda KKY başladı
CAN anlık sıcaklık haritasının linkini atabilir misin araştırdım bulamadım
Aydın dan bahsetmesin bahsedermisin
Kar için uygun şartlar yok hocam maalesef. Sıcaklık fazla yüksek kalıyor.
Hocam son noktayı Trabzon Sürmene (300m)adına ne zaman koyarız yoksa koyamazmiyiz kar yagacagini havada kar olunca mi anlayacağız ?
Akşam bilgilendiririm sizi hocam
Can Hocam biz Avrupa yakası olarak çok sinirdayiz. Bu yüzden bizim için 20km bile çok kritik.
Anlatamıyorum galiba. Çözünürlüğü 12 km olan GFS sana sistemi 20 km 40 km batılatsa nolacak. Sisteme girmişiz, radarda kütleler girmeye başlamış hala GFS veya model takibi mi yapılır? Radarı açıp bakacaksın batılı mı doğulu mu diye. Boş yere keyfinizi ve umudunuzu kaçırırsınız modele bakarak. Anı yaşayın.
ne zaman geliyor gelmekte olan hocam
Geldi bile anı yaşa 2 gün süreniz var.
Hala batılama da doğulama hey Allahım yav kapatın şu modelleri de radar ve sıcaklık takibi yapın anı yaşayın biraz. İnanın daha çok keyif alırsınız
samsun biraz yüksekler için de geçerli mi can hocam
200 250 rakım üstü sorunsuz kar alacaktır.
Kar için ne zaman uygun rüzgara gelir can abi
Kar için vakitleri verdik zaten MGM radarını ve sıcaklıkları kendin takip et demedik mi bu saatten sonra?